€225,00

Βυζαντινή Οχρίδα

Tour Itinerary

1η ημέρα: 22/4 Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΘΗΝΑ – ΦΛΩΡΙΝΑ – ΛΙΜΝΗ ΟΧΡΙΔΑΣ:

Αναχώρηση νωρίς το πρωί και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό άφιξη στο συνοριακό σταθμό ΝΙΚΗΣ. Διατυπώσεις και συνεχίζουμε μέσω ΜΠΙΤΟΛΑ για να φθάσουμε το απόγευμα στη γραφική λίμνη της ΟΧΡΙΔΑΣ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Παρακολούθηση της Επιταφίου Ακολουθίας στις βυζαντινές Εκκλησίες του Αγ. Δημητρίου η Αγ. Ιωάννη. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 23/4 Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΧΡΙΔΑ – ΘΕΡΕΤΡΟ ΣΤΡΟΥΓΚΑ:

Μετά το πρόγευμα μια παραλίμνια διαδρομή μας οδηγεί στο ωραιότατο Βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Ναούμ στη νότια πλευρά της λίμνης, με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες χτισμένο στο 10ο αιώνα όπου όλη η περιοχή ήταν έδρα Ελληνορθόδοξης αρχιεπισκοπής. Από εδώ ξεκίνησαν ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος, οι Έλληνες μοναχοί, να διδάξουν στους Σλάβους την αλφάβητο (Κυριλλικά) και την Βίβλο. Ολοκληρώνουμε τη γνωριμία μας με την ΟΧΡΙΔΑ, περιδιαβαίνοντας τα στενά σοκάκια της πόλης και την όμορφη παραλία. Κρουαζιέρα (προαιρετικά) στην πανέμορφη λίμνη.. Γεύμα στο ξενοδοχείο .Έπειτα μεταφορά για βόλτα στην πόλη της Στρούγκας στον πεζόδρομο κατά μήκος του ποταμού. Το βράδυ Ανάσταση στις βυζαντινές Εκκλησίες Αγ. Ιωάννου η Αγ. Δημητρίου. Δείπνο Αναστάσιμο με διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 25/4 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΜΑΥΡΟΒΟ- ΦΑΡΑΓΓΙ ΡΑΝΤΙΚΑ:

Μετά το πρόγευμα μια πολύ όμορφη περιοχή θα ξετυλιχθεί μπροστά μας καθώς θα διασχίζουμε το μεγάλο φαράγγι Ράντικα, δίπλα στον ποταμό ΝΤΡΙΜ, όπου η φύση κάνει πολύ έντονη την παρουσία της σε μια πανδαισία χρωμάτων.
Μέσω DEBAR φθάνουμε στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, επίσκεψη και συνεχίζουμε για το Μαύροβο, στις όχθες της ομώνυμης λίμνης. Σχετική παραμονή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Γεύμα με πασχαλινά φαγητά και τοπικά παραδοσιακά εδέσματα με μουσική και διασκέδαση. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για να κάνουμε μία βόλτα στα πλακόστρωτα σοκάκια της ΣΤΡΟΥΓΚΑΣ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: 26/4 ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΟΧΡΙΔΑ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ (BITOLA) – ΑΘΗΝΑ:

Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση νωρίς το πρωί για τη Μπίτολα την αρχαία Βυζαντινή ΗΡΑΚΛΕΙΑ (το Ρωμαϊκό Βουτύλιο, Ελληνικό Μοναστήρι), όπου θα έχουμε λίγο χρόνο για να γνωρίσουμε την πόλη. Επίσκεψη της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου, και στη συνέχεια διέλευση συνόρων και επιστροφή με ενδιάμεσες στάσεις στην Αθήνα.
Λεπτομέρειες:
• Το πρόγραμμα μπορεί να εκτελεστεί με διαφορετική σειρά χωρίς παραλείψεις.
• Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου απαραίτητα.

Φόρμα ενδιαφέροντος

    Με την αποστολή αποδέχομαι τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

    Durations

    4 ημέρες