€120,00

ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ-ΜΕΤΣΟΒΟ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Tour Itinerary

ΣΑΒΒΑΤΟ: ΑΘΗΝΑ-ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Αναχώρηση στις 07:00 από Πειραιά 07:20 από Αθήνα, μικρή στάση στην περιοχή της Λαμίας. Aκολούθως μέσω Δομοκού – Καρδίτσας – Τρικάλων, φθάνουμε στην Καλαμπάκα (Ε.Ο). Στάση, γεύμα προαιρετικά και από εκεί συνεχίζουμε και αφού περάσουμε έξω απο τα Γρεβενά, άφιξη στη Καστοριά. Πρώτη γνωριμία με την όμορφη πόλη της Δ. Μακεδονίας όπου θα γνωρίσουμε την ιστορική Μονή Μαυριώτισσας και στη συνέχεια το Σπήλαιο του Δράκου που σύμφωνα με το μύθο φύλαγε άγρυπνος το χρυσορυχείο στο εσωτερικό του. Κατόπιν αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο. Διανυκτέρευση

ΚΥΡΙΑΚΗ: ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ-ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ-Μ.ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Ζαγόρι και πρώτη στάση σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά χωριά το όμορφο Τσεπέλοβο. Εν συνεχεία για Μονοδένδρι, όμορφο παραδοσιακό χωριό του Ζαγορίου με λιθόστρωτα καλντερίμια και πετρόχτιστα σπίτια. Από την κεντρική πλατεία του χωριού και μετά από σύντομη πεζοπορία φθάνουμε στο Βυζαντινό Μοναστήρι της Αγ. Παρασκευής από όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει τμήμα του εντυπωσιακού φαραγγιού του Βίκου. Χρόνος για γεύμα και στη συνέχεια για Ιωάννινα για επίσκεψη στη μαγευτική λίμνη (Παμβώτιδα)με το γραφικό νησάκι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.Διανυκτέρευση.

2η ημέρα:ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΛΙΜΝΑΙΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ-ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ-ΨΑΡΑΔΕΣ-ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ

Πρωινό και μια όμορφη μέρα ξεκινάει με πρώτη επίσκεψη στην πόλη της Καστοριάς όπου θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο, στις βυζαντινές εκκλησίες και στην παλιά πόλη με τα ιστορικά αρχοντικά.Κατόπιν επισκεπτόμαστε τον Λιμναίο Νεολιθικό οικισμό στο Δισπηλιό που θεωρείται κι ο αρχαιότερος της Ευρώπης. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τον Άγιο Γερμανό, κεφαλοχώρι με πέτρινα παραδοσιακά σπίτια σε υψόμετρο 1100 μέτρα, στο όρος Βαρνούντα, όπου θα δούμε τον ομώνυμο ναό με τις υπέροχες τοιχογραφίες του 11ου αι. Εν συνεχεία για τον Εθνικό Δρυμό Μικρής και Μεγάλης Πρέσπας, γνωστό για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα κι από κει για το ακριτικό παραλίμνιο χωριό-στα σύνορα με την Αλβανία-στους Ψαράδες, όπου και θα γευματίσουμε. Κατήφοριζοντας, θα επισκεφτούμε-αφού περάσουμε την πλωτή γέφυρα-την τρίκλιτη βασιλική του Αγίου Αχιλλείου, στο ομώνυμο νησάκι, μέσα στη Μικρή Πρέσπα. Επιστροφή στην Καστοριά και στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα:ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΝΥΜΦΑΙΟ-ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και ημέρα επιστροφής, με μια ξεχωριστή πανέμορφη διαδρομή να μας οδηγεί στο ορεινό Μέτσοβο με τα παραδοσιακά σπίτια, το Μουσείο Τοσίτσα και την Πινακοθήκη. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για να φθάσουμε στην Καλαμπάκα (Ε.Ο.), παραμονή, γεύμα προαιρετικά. Μέσω Τρικάλων, Καρδίτσας με ενδιάμεση στάση σε καφέ της εθνικής οδού στην περιοχή της Λαμίας, φθάνουμε το βράδυ σε Αθήνα/Πειραιά.

Φόρμα ενδιαφέροντος

    Με την αποστολή αποδέχομαι τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

    Durations

    3μέρες

    Μπορεί επίσης να σας αρέσει