€155,00

ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Tour Itinerary

1η ημέρα:ΑΘΗΝΑ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Αναχώρηση στις 07:00 από Πειραιά 07:20 από Αθήνα, μικρή στάση στην περιοχή της Λαμίας. Aκολούθως μέσω Δομοκού – Καρδίτσας – Τρικάλων, φθάνουμε στην Καλαμπάκα (Ε.Ο). Στάση, γεύμα προαιρετικά και από εκεί συνεχίζουμε και αφού περάσουμε έξω απο τα Γρεβενά, άφιξη στη Καστοριά. Πρώτη γνωριμία με την όμορφη πόλη της Δ. Μακεδονίας όπου θα γνωρίσουμε την ιστορική Μονή Μαυριώτισσας και στη συνέχεια το Σπήλαιο του Δράκου που σύμφωνα με το μύθο φύλαγε άγρυπνος το χρυσορυχείο στο εσωτερικό του. Κατόπιν αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο. Διανυκτέρευση

2η ημέρα:ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΛΙΜΝΑΙΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ-ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ-ΨΑΡΑΔΕΣ-ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ

Πρωινό και μια όμορφη μέρα ξεκινάει με πρώτη επίσκεψη στην πόλη της Καστοριάς όπου θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο, στις βυζαντινές εκκλησίες και στην παλιά πόλη με τα ιστορικά αρχοντικά.Κατόπιν επισκεπτόμαστε τον Λιμναίο Νεολιθικό οικισμό στο Δισπηλιό που θεωρείται κι ο αρχαιότερος της Ευρώπης. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τον Άγιο Γερμανό, κεφαλοχώρι με πέτρινα παραδοσιακά σπίτια σε υψόμετρο 1100 μέτρα, στο όρος Βαρνούντα, όπου θα δούμε τον ομώνυμο ναό με τις υπέροχες τοιχογραφίες του 11ου αι. Εν συνεχεία για τον Εθνικό Δρυμό Μικρής και Μεγάλης Πρέσπας, γνωστό για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα κι από κει για το ακριτικό παραλίμνιο χωριό-στα σύνορα με την Αλβανία-στους Ψαράδες, όπου και θα γευματίσουμε. Κατήφοριζοντας, θα επισκεφτούμε-αφού περάσουμε την πλωτή γέφυρα-την τρίκλιτη βασιλική του Αγίου Αχιλλείου, στο ομώνυμο νησάκι, μέσα στη Μικρή Πρέσπα. Επιστροφή στην Καστοριά και στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα:ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΝΥΜΦΑΙΟ-ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό μας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην πόλη της Καστοριάς για ψώνια στα φημισμένα γουναράδικα και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για έναν απ’ τους πιο χαρακτηριστικούς αλπικούς οικισμούς της Μακεδονίας, το όμορφο Νυμφαίο που δεσπόζει σε υψόμετρο 1350 μ. στο όρος Βέρνο και φιλοξενεί το Περιβαλλοντικό Κέντρο “Αρκτούρος”,υπεύθυνο για την προστασία της καφέ αρκούδας .Εδώ θα έχουμε την δυνατότητα να επισκεφτούμε το πολύ ενδιαφέρον καταφύγιο και στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για την βόλτα μας στον πολύ γραφικό οικισμό.Κατόπιν παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεση στάση στην Καλαμπάκα (Ε.Ο) για γεύμα και στη συνέχεια με ενδιάμεση στάση στη περιοχή της Λαμίας θα επιστρέψουμε σε Αθήνα/Πειραιά.

Φόρμα ενδιαφέροντος

    Με την αποστολή αποδέχομαι τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

    Durations

    3μέρες

    Μπορεί επίσης να σας αρέσει