€235,00

Πάσχα Ιωάννινα Μονοδένδρι, Χαράδρα Βίκου, Μέτσοβο

Tour Itinerary

1η μέρα: 22/4 ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Γιάννενα, Μουσείο Βρέλλη, Σπήλαιο Περάματος

Συγκέντρωση στα γραφεία μας Φιλελλήνων 3 στο Σύνταγμα ώρα 07:00 και αναχώρηση μέσω Καλαμπάκας για τα Γιάννενα και στάση φαγητού. Στη συνέχεια θα φτάσουμε στο Μπιζάνι για να επισκεφτούμε το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη.

Αμέσως μετά θα κατευθυνθούμε στο Πέραμα και επίσκεψη στο Σπήλαιο των Ιωαννίνων (Περάματος). Άφιξη στα Γιάννενα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. To βράδυ παρακολούθηση της Επιταφίου Ακολουθίας και νηστίσιμο δείπνο σε τοπική ταβέρνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: 23/4 ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Γιάννενα, Μονοδένδρι, Χαράδρα Βίκου, Νησάκι

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τα χωριά του Ζαγορίου. Θα κατευθυνθούμε προς το πιο γνωστό από τα χωριά του Ζαγορίου το Μονοδένδρι.
Στη διαδρομή θα απολαύσουμε την θέα από το γεφύρι του Κόκορα. Από τη θέση Οξιά θα δούμε τη πιο ωραία θέα της Χαράδρας του Βίκου και το Πέτρινο Δάσος. Με µήκος 12 χλµ. – ξεκινά από τον Βίκο και καταλήγει στο χωριό των Κήπων– κατέχει ρεκόρ Guinness, καθώς πρόκειται για το βαθύτερο παγκοσμίως!
Μαζί µε τον ποταµό Βοϊδομάτη συνιστά τον πυρήνα του Εθνικού Δρυµού Βίκου-Αώου. Η διάσχισή του διαρκεί 5 ώρες. Όσοι αντέχουν θα μπορέσουν να επισκεφθούν το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στο χείλος του γκρεμού. Επιστροφή στα Γιάννενα .
Κατεβαίνουμε στην Λίμνη των Ιωαννίνων και παίρνουμε το καραβάκι από τον Μόλο που σε 10΄ θα μας μεταφέρει στο νησάκι της Παμβώτιδας, το μοναδικό –όπως υποστηρίζεται– στον κόσµο χωρίς ονομασία αλλά και το μοναδικό κατοικημένο νησί λίµνης στην Ευρώπη…

Οι 150 πιστοί κάτοικοι του έχουν ως κύριες ασχολίες την αλιεία και τον τουρισµό. Μια βόλτα µε τα πόδια (απαγορεύονται τα αυτοκίνητα) στα ασβεστωμένα καλντερίμια θα σας γοητεύσει, ενώ στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στο Μουσείο του Αλή Πασά .Εδώ υπάρχουν επίσης και 7 Βυζαντινά μοναστήρια, με εξέχοντος αυτό της Μονής Φιλανθρωπινών.

Επιστροφή στα Γιάννενα. Απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ παρακολούθηση της Αναστάσιμης Ακολουθίας σε τοπική εκκλησία. Δείπνο με μαγειρίτσα και πασχαλινά αυγά σε παραδοσιακή ταβέρνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα : 24/4 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη των Ιωαννίνων για βόλτα και καφέ.
Το μεσημέρι Πασχαλινό γεύμα με σουβλιστά αρνιά και παραδοσιακά πασχαλινά εδέσματα στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: 25/4 ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ Γιάννενα, Μέτσοβο, Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχώρηση για το Μέτσοβο μέσω Εγνατίας Οδού. Θα επισκεφθούμε το Αρχοντικό Τοσίτσα και ελεύθερος χρόνος για ψώνια στο Μέτσοβο.

Αγοράστε το περίφημο τυρί Μετσοβόνε και τις διάσημες χυλοπίτες του Μετσόβου. Στη συνέχεια θα φτάσουμε στην Καλαμπάκα και μέσω Δομοκού παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Φόρμα ενδιαφέροντος

    Με την αποστολή αποδέχομαι τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

    Durations

    4 ημέρες

    Μπορεί επίσης να σας αρέσει