€245,00

ΠΡΕΒΕΖΑ

€245,00

Tour Itinerary

1η Ημέρα: 22/4 Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ- ΑΘΗΝΑ-ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ-ΑΡΤΑ-ΠΡΕΒΕΖΑ

Συγκέντρωση στα γραφεία μας Φιλελλήνων 3 στο Σύνταγμα ώρα 7.00. Αναχώρηση για την όμορφη Πρέβεζα. Μετά από διαδρομή λίγων ωρών θα διασχίσουμε την ζεύξη Ρίου Αντίρριου δια μέσου της γέφυρας, ένα μοναδικό κατασκευαστικό επίτευγμα του 21ου αιώνα στην χώρα μας ακολουθεί στάση στην γραφική κωμόπολη της Αμφιλοχίας, αμφιθεατρικά κτισμένη στις αρχές του 19ου αιώνα από τον Αλή Πασά. Η αρχαιότερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας προσφέρεται για μια βόλτα στην παραλία. Επόμενη στάση του ταξιδιού μας η πόλη της Άρτας. Γνωστή για το γεφύρι της το οποίο διασχίζει ο ποταμός Άραχθος. Θα δούμε επίσης το θέατρο της αρχαίας Αμβρακίας και τον ιστορικό πλάτανο του γεφυριού από τα κλαδιά του οποίου ο Αλή Πασάς κρεμούσε τους χριστιανούς Φτάνουμε στην Πρέβεζα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Τη Μεγάλη Παρασκευή αρχίζει το στόλισμα και η περιφορά των επιταφίων στα γραφικά δρομάκια και τις πλατείες της πόλης. Κάθε Επιτάφιος συνοδεύεται από το “κόρο” (χορωδία), μια Φιλαρμονική, “τόρτσες” (μεγάλα κεριά), “μανουάλια” (βενετσιάνικα φανάρια), “σκόλες” (λάβαρα) και φλάμπουρα, που ειδικά αυτό το βράδυ όλα φέρονται στο πλάι σε ένδειξη πένθους.. Στον επιβλητικό Επιτάφιο της Μητροπόλεως, που συνοδεύει ο Ιερός Κλήρος και οι Αρχές του τόπου, η παρουσία Φιλαρμονικών, χορωδιών και χιλιάδων Πρεβεζάνων και επισκεπτών, δίνει άλλη διάσταση στην πένθιμη τούτη μέρα με την επιλογή του καλύτερου επιταφίου.
Όλοι οι επιτάφιοι συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία της πόλης (πλατεία Ανδρούτσου) όπου τελείται η δέηση και η ομιλία (κήρυγμα) του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσοστόμου.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο με νηστήσιμα εδέσματα .Διανυκτέρευση

2η ημέρα: 23/4 Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ- ΛΕΥΚΑΔΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο .Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί μετά την Πρώτη Ανάσταση. και όταν τελειώσει η ακολουθία στη Μητρόπολη θα παρακολουθήσουμε τα τοπικά δρώμενα να χτυπούν χαρμόσυνα οι καμπάνες και να σπάνε οι στάμνες (πήλινα κανάτια) στους δρόμους, έθιμο που θυμίζει την σύνδεση της Πρέβεζας με τα Ιόνια Νησιά.
Στην συνέχεια αναχώρηση για την ημερήσια εκδρομή στην Λευκάδα για μία γνωριμία με την πατρίδα του Σικελιανού και του Βαλαωρίτη. Θα επισκεφτούμε τα πιο αξιόλογα μέρη του νησιού όπως το μοναστήρι της Φανερωμένης με την μοναδική θέα στη Λευκάδα, στο Ιόνιο πέλαγος, στην Ήπειρο και την πόλη της Λευκάδας. Από το Νυδρί προαιρετική βόλτα με βαποράκι στα Πριγκιποννήσια, την Μαδουρή του Βαλαωρίτη όπου βρίσκεται και το νεοκλασικό αρχοντικό του ποιητή, το Σκορπιό το νησί του Ωνάση και την Αγία Κυριακή. Επιστροφή στην Πρέβεζα, ελεύθερος χρόνος.
Παρακολούθηση της Λειτουργίας της Ανάστασης στο υπέροχο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα από τα ξενοδοχεία μας.
Και στη συνέχεια, στο ξενοδοχείο μας περιμένει το Αναστάσιμο δείπνο με τη μαγειρίτσα.

3Ημέρα: 24/4 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ- ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΛΕΝΤΙ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! Την Κυριακή του Πάσχα, μετά το πρωινό προτείνουμε μια εκδρομή στη Ρωμαϊκή Νικόπολη και στο Νέο Μουσείο, στο Ζάλογγο στο γυναικείο μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου, στο Μνημείο του Ζαλόγγου (420 σκαλιά) στη Αρχαία Κασσιόπη,
Αυτή την ιδιαίτερη ημέρα αγάπης της Ορθοδοξίας, θα απολαύσετε τα μοναδικά πασχαλινά εδέσματα σε ένα πλούσιο πασχαλινό τραπέζι με αρνιά στην σούβλα ζωντανή μουσική και χορό . Απόγευμα ελεύθερο στην διάθεση σας . Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: 25/4 ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ – ΠΡΕΒΕΖΑ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας για την επιστροφή στην Αθήνα. Θα κάνουμε στάση για καφέ στο Μεσολόγγι και μια μικρή περιήγηση στην πόλη. Παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής μέσω Ρίου

Durations

4 ημέρες

Μπορεί επίσης να σας αρέσει