από €220,00
Book Now

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ Μέτσοβο – Καστοριά – Σιάτιστα – Γιάννενα – Σπήλαιο Περάματος

Not Rated

Διάρκεια

Τύπος Ταξιδιού

Daily Tour

Μέγεθος ομάδας

Απεριόριστο

Γλώσσες

___

Περιγραφή

Κοινοποίηση στα Social Media

Πρωτοχρονιά Τριήμερη Εκδρομή στο Μέτσοβο

Μέτσοβο – Καστοριά – Σιάτιστα – Γιάννενα – Σπήλαιο Περάματος

Αναχωρήσεις: 31/12

Τιμή Συμμετοχής Κατ άτομο: ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 220 ΕΥΡΩ

Πρόγραμμα

Ανάπτυξη όλων
1η ημέρα: 31/12 Παρασκευή Αθήνα – Μέτσοβο

Συγκέντρωση στα γραφεία μας Φιλελλήνων 3 στο Σύνταγμα ώρα 06.45 και αναχώρηση ώρα 07.00 για το Μέτσοβο, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και για να απολαύσουμε τα υπέροχα τοπία.
Άφιξη στο Μέτσοβο, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερο απόγευμα στην διάθεση σας για να γνωρίσετε το Μέτσοβο να ψωνίσετε τα παραδοσιακά του προϊόντα η να επισκεφθείτε την περίφημη Πινακοθήκη.
Το βράδυ ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς σε παραδοσιακή ταβέρνα με πλούσιο πρόγραμμα και δείπνο Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 1/1/22 Σαββάτο Καλή Χρονιά 2022 Καστοριά – Σιάτιστα –Μέτσοβο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πανέμορφη Καστοριά. Επίσκεψη στην εκκλησία της Μαυριώτισσας και βόλτα στην Λίμνη .Ελεύθερος χρόνος στην παλιά πόλη της Καστοριάς το φημισμένο Ντολτσό.
Αγοράστε τα τοπικά προϊόντα με εξέχοντα τα φασόλια Πρεσπών και ειδικά τα μαύρα. Συνεχίζουμε για την Σιάτιστα ..άριστα διατηρημένος παραδοσιακός οικισμός .
Πολλά και σπουδαία αυτά που θα δούμε στην Σιάτιστα . Στη συνοικία της Γεράνειας βρίσκεται το top των αρχοντικών, αυτό της Πούλκως του 1752, που άνοιξε πρόσφατα στο κοινό, με εξαιρετικό ζωγραφικό διάκοσμο, βιτρό και ξυλόγλυπτα.
Στην επάνω συνοικία της Σιάτιστας, στη Χώρα, θα δείτε το Αρχοντικό Μανούση, που μια επιγραφή στην πρόσοψή του λέει ότι φτιάχτηκε στα 1762. Στην ίδια περιοχή αξίζει να επισκεφθείτε το Αρχοντικό Δόλγκηρα .
Ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα σπίτια της Σιάτιστας, που χτίστηκε στις αρχές του 1700. Το αρχοντικό ανακαινίστηκε από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο της Σιάτιστας και λειτουργεί ως Λαογραφικό Μουσείο. Θα επισκεφτούμε τον Προφήτη Ηλία (1701) όπου εντυπωσιάζουν οι τοιχογραφίες του γυναικωνίτη, στον οποίο απεικονίζονται αρχαίοι φιλόσοφοι. Αξίζει το πέρασμα και από την Αγία Παρασκευή (1677), έναν πραγματικό θησαυρό αρχιτεκτονικής, ζωγραφικής και ξυλογλυπτικής παράδοσης.
Mικρά αλλά πολύ ιδιαίτερα μουσεία .Εμείς θα επισκεφθούμε το Παλαιοντολογικό, που φιλοξενεί τον προϊστορικό ελέφαντα του Καλονερίου με τους εντυπωσιακούς χαυλιόδοντες, ηλικίας περίπου 125.000 ετών.. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα στις γραφικές ταβέρνες της Σιάτιστας θα δοκιμάσετε το Ηλιαστό κρασί της Σιάτιστας, που φτιάχνεται από μοσχόμαυρα, ξινόμαυρα και νιγρικιώτικα σταφύλια που ηλιάζονται (ξεραίνονται) επί 60 ημέρες υπό σκιάν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μέτσοβο .Διανυκτέρευση

3η ημέρα:2/1/22 Κυριακή Γιάννενα-Σπήλαιο Περάματος

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τα Γιάννενα. Πρώτη μας επίσκεψη στο Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας µε κέρινα οµοιώµατα, το γνωστό Μουσείο Βρέλλη, στο χωριό Μπιζάνι Ιωαννίνων; Οι πάντες εκπλήσσονται στη θέα των 150 κέρινων ομοιωμάτων που δημιούργησε ο Παύλος Βρέλλης, ο οποίος εμπνεύστηκε και το μουσείο, που λειτουργεί από το 1995 σε ένα υπέροχο ηπειρώτικο αρχοντικό.
Κατεβαίνουμε στην Λίμνη των Ιωαννίνων και παίρνουμε το καραβάκι από τον Μόλο που σε 10΄ θα μας μεταφέρει στο νησάκι της Παμβώτιδας, το μοναδικό –όπως υποστηρίζεται– στον κόσµο χωρίς ονοµασία αλλά και το μοναδικό κατοικημένο νησί λίµνης στην Ευρώπη…
Οι 150 πιστοί κάτοικοι του έχουν ως κύριες ασχολίες την αλιεία και τον τουρισµό. Μια βόλτα µε τα πόδια (απαγορεύονται τα αυτοκίνητα) στα ασβεστωμένα καλντερίμια θα σας γοητεύσει, ενώ στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στο Μουσείο του Αλή Πασά. Εδώ υπάρχουν επίσης και 7 Βυζαντινά μοναστήρια, με εξέχοντος αυτό της Μονής Φιλανθρωπινών. Ελεύθερος χρόνος στα Γιάννενα. Αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη και τέλος εκδρομής.

Περιλαμβάνεται/Εξαιρείται

  • ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΟΥΛΜΑΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
  • ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΠΙΤΟΥΝΗΣ 3* στην καρδιά του Μετσόβου
  • ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΜΠΟΥΦΕ
  • ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ
  • 1 ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
  • ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
  • ΑΡΧΗΓΟΣ – ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣΔΙΟΔΙΑΦΠΑ
  • ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ,
  • ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Durations

3μέρες

Τοποθεσία Ταξιδιού

από €220,00

Organized by

SymiacosTravel

Member Since 2022

Μπορεί επίσης να σας αρέσει