από €745,00
Φόρμα ενδιαφέροντος

Αυστριακό Τιρόλο- Βαυαρικές Άλπεις

0/5
Διάρκεια

Τύπος Ταξιδιού

Daily Tour

Μέγεθος ομάδας

1 person

Γλώσσες

___

Περιγραφή

Κοινοποίηση στα Social Media

Αυστριακό Τιρόλο
Βαυαρικές Άλπεις

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στα εντυπωσιακά τοπία των Βαυαρικών Άλπεων και του Αυστριακού Τιρόλο, με το οποίο επισκεπτόμαστε το κουκλίστικο Ίννσμπρουκ, το εκπληκτικό στο είδος του μουσείο των κρυστάλλων Σβαρόφσκι, , το γραφικό χωριό Περτιζάου, το «Κάστρο του Αλατιού», το πανέμορφο Σάλτσμπουργκ, το παραμυθένιο χωριό Ομπεραμεργκάου, το μεγαλειώδες Κάστρο Νόισβανσταϊν, το πανέμορφο Γκάρμις – Πάρτενκιρχεν, καθώς και την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο.
Ένα μαγευτικό ταξίδι, που παραπέμπει σε σκηνές από εικονογραφημέναπαραμύθια

Τιμή κατ΄ άτομο
Δίκλινο 745
3ο άτομο έως 12 ετών 645
Μονόκλινο 1045

Πρόγραμμα

Ανάπτυξη όλων
1η μέρα: Αθήνα - Μόναχο, Περιήγηση - Ίννσμπρουκ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με SKY EXPRESS για την πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο. Άφιξη και περιπατητική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε την εντυπωσιακή  Marienplatz για να δούμε το μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής παλιό Δημαρχείο, καθώς και το ρολόι του επιβλητικού νέου Δημαρχείου με τις 32 πολύχρωμες φιγούρες να κινούνται υπό τους ήχους 43 καμπανών δύο φορές ημερησίως. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την υπαίθρια αγορά τροφίμων Viktualienmarkt, τον Καθεδρικό ναό Frauenkirche που είναι αφιερωμένος στην Παναγία και θα θαυμάσουμε εξωτερικά το παλάτι Residenz. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για το κουκλίστικο Ίννσμπρουκ, τη «γέφυρα του ποταμού Ινν» (brücke: γέφυρα), την πρωτεύουσα του Αυστριακού ομόσπονδου κρατιδίου Τιρόλο. Τακτοποίηση στο κεντρικότατο ξενοδοχείο GRAUER BAR 4* (www.grauer-baer.at/en). Διανυκτέρευση.  

 

2η μέρα: Ίννσμπρουκ- Βάτενς / Μουσείο Σβαρόφσκι - Ίννσμπρουκ

Πρωινή αναχώρηση για το Βάτενς (Wattens), όπου θα επισκεφθούμε το εκπληκτικό στο είδος του μουσείο Σβαρόφσκι - ένα ταξίδι στον μαγικό, θαυμαστό, παραμυθένιο κόσμο των κρυστάλλων Σβαρόφσκι (Swarovski). Θα περιηγηθούμε στους λαμπερούς διαδρόμους και στις «Αίθουσες των Θαυμάτων», σε έναν χώρο που συνδυάζει δημιουργικότητα, καινοτομία, τέχνη και διασκέδαση! Και φυσικά, ο Κρυστάλλινος Κόσμος διαθέτει έναν τεράστιο χώρο για το κατάστημά του, όπου ο επισκέπτης μπορεί να αγοράσει κάποιες από τις μοναδικές δημιουργίες του οίκου Σβαρόφσκι. Επιστροφή στο Ίννσμπρουκ, όπου κατά την περιήγησή μας θα δούμε τη Χρυσή Στέγη, τις πλατείες, τα δρομάκια, τα μπαρόκ αρχιτεκτονικής κτίρια, τον Καθεδρικό ναό και το παλάτι. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Ίννσμπρουκ, Ολοήμερη εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ

Πρωινή αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή μας στη γενέτειρα του Μότσαρτ, το πανέμορφο Σάλτσμπουργκ, που αποτέλεσε σκηνικό της θρυλικής ταινίας «Η Μελωδία της Ευτυχίας». Η διαδρομή μας μέσα από εντυπωσιακά τοπία θα μας οδηγήσει στο «Κάστρο του Αλατιού», όπως μεταφράζεται το όνομα της πόλης, καθώς, κατά τη ρωμαϊκή εποχή, η οικονομική δύναμη του Σάλτσμπουργκ στηρίχθηκε στον «λευκό χρυσό», δηλαδή το ορυκτό αλάτι. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στην παραμυθένια αυτή πόλη θα δούμε το παλάτι Μίραμπελ (εξωτερικά), ενώ, αφού διασχίσουμε το ποτάμι Σάλτσαχ, θα φθάσουμε στην Γκετράιντεγκασσε, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της έξοχα διατηρημένης Παλιάς Πόλης με τα στενά δρομάκια, τα όμορφα κτίρια, τους ναούς και το εντυπωσιακό κάστρο Χοενσάλτσμπουργκ στην κορυφή του λόφου. Ανάμεσα σε κομψές μπουτίκ και βιτρίνες με πορσελάνινες κούκλες, βρίσκεται το σπίτι όπου γεννήθηκε ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες κλασικής μουσικής, ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791) και το οποίο σήμερα αποτελεί το ομώνυμο Μουσείο με ενδιαφέροντα προσωπικά και οικογενειακά αντικείμενα. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες, ψώνια και καφέ. Επιστροφή το απόγευμα στο Ίννσμπρουκ. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Ίννσμπρουκ - Γκάρμις-Πάρτενκιρχερν - Κάστρο Νοϊσβανστάιν - Ομπεραμεργκάου - Ίννσμπρουκ

Πρωινή αναχώρηση για μια υπέροχη διαδρομή στις Βαυαρικές Άλπεις με αρχικό προορισμό την πανέμορφη κωμόπολη Γκάρμις - Πάρτενκιρχεν (Garmisch - Partenkirchen), ένα από το δημοφιλέστερα θέρετρα της Γερμανίας και ένα από τα γνωστότερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης. Εδώ φιλοξενήθηκαν το 1936 οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, που αποτέλεσαν και τον λόγο για τον οποίο ενώθηκαν τα μέχρι τότε ξεχωριστά χωριά του Γκάρμις και του Παρτενκίρχεν που απείχαν μεταξύ τους μόλις ένα χιλιόμετρο. Το Garmisch (στα δυτικά) είναι μοντέρνο και αστικό, ενώ το Partenkirchen (στα ανατολικά) διατηρεί την παραδοσιακή βαυαρική γοητεία. Εκτός των σύγχρονων υποδομών για χειμερινά σπορ, η πόλη προσφέρει άπειρες δυνατότητες για πεζοπορία, ποδηλασία και φυσιολατρικό τουρισμό ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Στη συνέχεια, μέσα από μια υπέροχη διαδρομή, φθάνουμε στο επιβλητικό και μεγαλειώδες κάστρο Νοϊσβανστάιν (Neuschwanstein), που δεσπόζει στον λόφο, περιτριγυρισμένο από βουνά με πυκνό δάσος και δύο μεγάλες λίμνες. Είναι το πρώτο και το πιο διάσημο από τα τρία κάστρα του βασιλιά της Βαυαρίας Λουδοβίκου Β΄, που χρησιμοποιήθηκε και ως πρότυπο για το Κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης - σήμα κατατεθέν της Disneyland. Αφού ξεναγηθούμε στο εκπληκτικό αυτό παλάτι θα αναχωρήσουμε για το γραφικό, παραμυθένιο χωριό Ομπεραμεργκάου, παγκοσμίως γνωστό για τα ζωγραφιστά του σπίτια και κυρίως για τη θεατρική αναπαράσταση των Παθών του Χριστού κάθε 10 χρόνια - ένα τάμα που έγινε το 1633, σε μια ύστατη προσπάθεια αναχαίτισης της πανούκλας που σάρωνε. Περπατώντας, θα δούμε και θα θαυμάσουμε τους ζωγραφισμένους με φωτεινά χρώματα τοίχους, όπου απεικονίζονται θέματα θρησκευτικού περιεχομένου, αναπαραστάσεις από την καθημερινή ζωή της υπαίθρου και κυρίως από τον κόσμο των παραμυθιών και των γερμανικών θρύλων. Επιστροφή στο Ίννσμπρουκ. Διανυκτέρευση.  

5η μέρα: Ίννσμπρουκ - Μόναχο - Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για αεροδρόμιο του Μονάχου και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

Περιλαμβάνεται/Εξαιρείται

  •  Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΜΟΝΑΧΟ - ΑΘΗΝΑ με SKY EXPRESS
  •  Μια αποσκευή έως 20 κιλά και μια χειραποσκευή έως 8 κιλά
  •  Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο κεντρικότατο ξενοδοχείο GRAUER BAR 4*
  •  Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  •  Μεταφορές, περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  •  Ξενάγηση στην πόλη του Σάλτσμπουργκ με επίσημο ξεναγό
  •  Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας
  •  Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  •  Φ.Π.Α.
  •  Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 350 €
  •  Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη και από άλλες πόλεις: 100 € με την SKY EXPRESS (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)
  •  Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
  •  Είσοδοι σε μουσεία και λοιπά αξιοθέατα, πέραν εκείνων που αναγράφονται στα περιλαμβανόμενα
  •  Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Durations

5 ημέρες

Τοποθεσία Ταξιδιού

από €745,00

Φόρμα ενδιαφέροντος









    Με την αποστολή αποδέχομαι τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

    Organized by

    SymiacosTravel

    Member Since 2022

    Μπορεί επίσης να σας αρέσει