από €375,00
Φόρμα ενδιαφέροντος

6 ήμερη οδική Πάτμος – Το νησί της Αποκάλυψης και του κοσμοπολίτικου στυλ

0/5
Διάρκεια

6 ημέρες

Τύπος Ταξιδιού

Specific Tour

Μέγεθος ομάδας

1 person

Γλώσσες

___

Περιγραφή

Κοινοποίηση στα Social Media

Αναχωρήσεις 2024: 01/06, 15/06, 13/07, 26/07, 24/08, 08/09

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 375€

Διαφορά Μονόκλινου: 160€

Πληροφορίες:

Η αναλλοίωτη ομορφιά ανά τους αιώνες της Πάτμου ήταν εκείνη που οδήγησε την Unesco το 1999 να εντάξει το ιστορικό κέντρο της Χώρας, τη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και το Σπήλαιο της Αποκαλύψεως, στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της.

Τα κριτήρια που αποτέλεσαν τη βάση για την ένταξη αυτή ήταν τα ακόλουθα :

Κριτήριο (iii): Η πόλη της Χώρας στο νησί είναι ένας από τους λίγους οικισμούς στην Ελλάδα που έχουν εξελιχθεί αδιάκοπα από τον 12ο αιώνα. Υπάρχουν πολύ λίγες άλλες τοποθεσίες στον κόσμο όπου θρησκευτικές τελετές, οι οποίες χρονολογούνται από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια, τελούνται ακόμα αμετάβλητες.

Κριτήριο (iv): Η Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και το Σπήλαιον της Αποκαλύψεως στην Πάτμου, μαζί με τον συσχετιζόμενο μεσαιωνικό οικισμό της Χώρας, αποτελούν ένα εξαιρετικό παράδειγμα παραδοσιακού Ελληνορθόδοξου θρησκευτικού κέντρου προσκυνήματος εξαιρετικού αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος.

Κριτήριο (vi): Η Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και το Σπήλαιον της Αποκαλύψεως διαιωνίζουν την τοποθεσία όπου ο Αγιος Ιωάννης ο Θεολόγος (Θείος), αυτός ‛ον εφίλει ο Ιησούς’, συνέγραψε δύο από τα ιερότερα χριστιανικά κείμενα, το Ευαγγέλιό του και την Αποκάλυψη.

Όλα αυτά κι άλλα πολλά που θα ανακαλύψει ο εκάστοτε επισκέπτης στην Πάτμο είναι εκείνα που τη διακρίνουν και την καθιστούν έναν από τους πιο ιδιαίτερους προορισμούς του κόσμου.

Πρόγραμμα

Ανάπτυξη όλων
1η ΜΕΡΑ: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΠΑΤΜΟΣ

Συγκέντρωση  στον Πειραιά   επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση από  τον Πειραιά για  το νησί της Πάτμου,  το  Ιερό  Νησί  της  Αποκάλυψης .

2η ΜΕΡΑ: ΠΑΤΜΟΣ

Άφιξη  στην  Πάτμο  03.00. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο  στη Σκάλα.

Μετά  το πρωινό θα ξεκινήσουμε από  το Ιερό Σπήλαιο της  Αποκάλυψης όπου εδώ έγραψε ο Άγιος Ιωάννης Θεολόγος την Αποκάλυψη. Η Πατμιάδα Σχολή βρίσκεται πίσω από το μοναστήρι, ιδρύθηκε το 1713,λειτούργησε σαν  εκκλησιαστική Σχολή και υπήρξε κέντρο των υπόδουλων Ελλήνων. Θα συνεχίσουμε στη νοτιοδυτική πλευρά της χώρας στην ιερά Μονή του Ευαγγελισμού Μητρός Ηγαπημένου που κτίστηκε από τον ιερομόναχο Νικηφόρο Κρήτα το  1613.Η συλλογή των εικόνων της Μονής χρονολογείται από  τον 15ο  έως  17ο αιώνα. Μεταξύ των πιο πρόσφατων εικόνων της Μονής συγκαταλέγονται μερικές φιλοτεχνημένες από την μακαριστή αδερφή Ολυμπιάδα.

Θα  επισκεφτούμε την πρωτεύουσα του νησιού,  την Χώρα. Στην κορυφή του νησιού υψώνεται το μεγαλόπρεπο μοναστήρι του  Αγίου  Ιωάννη  του Θεολόγου. Επίσκεψη στη Μονή της  Ζωοδόχου Πηγής .Το Μοναστήρι ιδρύθηκε το 1607 από τον Πάτμιο ιερομόναχο Παρθένιο Παγκώστα. Επιστροφή νωρίς το απόγευμα στο  ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΠΑΤΜΟΣ – ΛΕΙΨΟΙ

Σήμερα έχουμε την ημέρα μας ελεύθερη αφού έχουμε κάνει τον γύρο του νησιού, αλλά μπορούμε να κάνουμε μία ωραία κρουαζιέρα (έξοδα εξ ιδίων) μέχρι το κοντινό και πολύ γνωστό μας νησάκι των Λειψών. Εκεί θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου με το γαλάζιο τρούλο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Παναγία του χάρου όπου υπάρχει η θαυματουργή εικόνα με την Παναγία , που κάθε χρόνο από το 1943 και μετά οι ξεροί Κρίνοι που είναι μπροστά στην εικόνα ανθίζουν από μόνοι τους και ευωδιάζουν. Έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο στην διάσημη παραλία Λιεντού αλλά και σε άλλες πολύ γνωστές και φαγητό στις πολύ όμορφες ψαροταβέρνες. Το απόγευμα επιστρέφουμε στην Πάτμο και  ελεύθερος  χρόνος. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΠΑΤΜΟΣ – ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ

Πρωινό   στο  ξενοδοχείο  και  στην  συνέχεια Θα  αναχωρήσουμε για το Γροίκο , όπου θα  δούμε την εκκλησία της  Αγίας Παρασκευής του Κάβου,  του 17ου αιώνα .Ο Γροικάς είναι ένας  παραλιακός οικισμός σε  μικρή σε  μικρή κοιλάδα 5 χιλ. νοτιοδυτικά  από τη Χώρα. Συνεχίζουμε για το πολύ εύφορο χωριό τον Κάμπο. Εδώ βρίσκονται οι εκκλησίες της Παναγίας του Απόλλου  και  του Γερανού.

Επίσης θα επισκεφθούμε την βορειότερη παραλία του Λάμπη με τα χρωματιστά βότσαλα Επιστροφή  στη Σκάλα και ελεύθερος  χρόνος.

5η ΜΕΡΑ: ΠΑΤΜΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ελεύθερη  ημέρα. Προαιρετικά μπορείτε   με τα  καϊκάκια να κάνετε  ημερήσια εκδρομή με προορισμό όμορφες παραλίες και κοντινά νησάκια όπως Ψιλή Άμμος, Αρκιοί, Μαράθι, Μακρονήσι, Ασπρονήσι, Τηγανάκια, Πλατύς Γιαλός (Λειψοί), αλλά και το γύρο του νησιού της Πάτμου, ανακαλύπτοντας τους υπέροχους και απόμερους κολπίσκους του νησιού. Αργά το βράδυ επιβίβαση  στο  πλοίο και αναχώρηση για  τον Πειραιά

6η ΜΕΡΑ: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Το  πρωί  άφιξη  στον Πειραιά και τέλος  εκδρομής.

Περιλαμβάνεται/Εξαιρείται

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • 4 διανυκτερεύσεις με πρωινό
 • 3 δείπνα
 • Κρουαζιέρα στους Λειψούς
 • Εκδρομές – Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης
 • Αρχηγός συνοδός του γραφείου μας
 • ΦΠΑ
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό
 • Φόροι ξενοδοχείων
 • Προαιρετική ασφάλεια η οποία καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και covid-19 κόστους 20€

Durations

6ημέρες

Τοποθεσία Ταξιδιού

από €375,00

Φόρμα ενδιαφέροντος

  Με την αποστολή αποδέχομαι τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

  Organized by

  SymiacosTravel

  Member Since 2022