από €800,00
Book Now

Καστελόριζο

Not Rated

Διάρκεια

8 ημέρες

Τύπος Ταξιδιού

Daily Tour

Μέγεθος ομάδας

Απεριόριστο

Γλώσσες

English, Greek

Πρόγραμμα

Ανάπτυξη όλων
1η μέρα: Άφιξη – Ταξίδι προς το Καστελόριζο.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο για τις πτήσεις μας (Αθήνα – Ρόδος - Καστελόριζο) που θα μας μεταφέρει στην εσχατιά στη πατρίδας μας, το Καστελόριζο, ή Μεγίστη. Μας μαγεύει με την πρώτη ματιά και μας αγαλλιάζει βλέμμα και ψυχή.
Μεταφερόμαστε στο ξενοδοχείο όπου θα εγκατασταθούμε. Λίγος χρόνος ξεκούρασης και μετάβαση σε ένα από τα γραφικά ταβερνάκια του λιμανιού (έξοδα ατομικά) για το γεύμα μας. Το απογευματάκι θα μεταβούμε για να κάνουμε την επίσκεψη μας στον Άγιο Γεώργιο του βουνού. Η μονή του Αγίου Γεωργίου του βουνού με το εξαιρετικό βοτσαλωτό δάπεδο στην αυλή, θα μας εντυπωσιάσει. Είναι ένας μονόχωρος ναός που χτίστηκε στη θέση μιας παλαιοχριστιανικής βασιλικής εκκλησίας που σώζεται ακόμη το ψηφιδωτό της δάπεδο και τα κιονόκρανα της εσωτερικής διακόσμησης και που στο δυτικό του τμήμα έχει διαμορφωθεί μια υπόγεια κρύπτη αφιερωμένη στον Άγιο Χαράλαμπο και επικοινωνεί με σκαλιά με τον ναό. Εκπληκτική εμπειρία αναζητητών ιστορικών και θρησκευτικών στοιχείων! Κατόπιν, χρόνος ελεύθερος απολαμβάνοντας καφέ και ουζάκια στο λιμάνι.

2η μέρα: Γαλάζια σπηλιά – Νησάκι της Κυράς της Ρω – Παραλία Αγίου

Σήμερα, μετά το πρωινό μας θα απολαύσουμε τη μετάβασή μας στη γαλάζια σπηλιά με βάρκες που θα πάρουμε από το λιμάνι. Θα μας εντυπωσιάσουν τα εξωπραγματικά μπλε χρώματα, τα πεντακάθαρα - κρυστάλλινα νερά και στο νου μας έρχεται η ιστορία των πειρατών που κρυβόντουσαν εδώ ώστε την κατάλληλη στιγμή να κάνουν τα ρεσάλτα τους στο Αιγαίο. Μετά το πέρας της ξενάγησης στη σπηλιά, με το παραδοσιακό σκαρί θα μεταβούμε στο νησάκι της Κυράς της Ρω, όπου κυριαρχεί η φιγούρα της μεγάλης Κυρίας, της Δέσποινα Αχλαδιώτη. Θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε την απίθανα δραματική, περιπετειώδη και αφιερωμένη στην πατρίδα, ζωή της. Κατόπιν, κολύμπι στα ωραία νερά της παραλίας του Αγίου Γεωργίου. Το απογευματάκι θα επισκεφθούμε τον Άγιο Μερκούριο ή τον Αη Γιώργη του Πηγαδιού, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τον κατανυκτικό εσπερινό. Κατόπιν, χρόνος ελεύθερος για την περατζάδα μας στα στενά σοκάκια της Χώρας, που καταλήγουν στο λιμάνι.

Περιλαμβάνεται/Εξαιρείται

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Καστελόριζο-Αθήνα (με ενδιάμεση στάση στη Ρόδο) οικονομικής θέσης µε Olympic Air µε δικαίωμα ανά επιβάτη μίας (1) αποσκευής μέχρι 23 κιλά και μίας (1) χειραποσκευής μέχρι 8 κιλά
 • Μεταφορές - εκδρομές ως ανωτέρω πρόγραμμα µε πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

Durations

8 ημέρες

Τοποθεσία Ταξιδιού

από €800,00

Φόρμα ενδιαφέροντος

  Με την αποστολή αποδέχομαι τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

  Organized by

  SymiacosTravel

  Member Since 2022

  Μπορεί επίσης να σας αρέσει