Μπορώ να επιλέξω τη θέση μου ;

 Μπορείτε να επιλέξετε τον προτιμώμενο τύπο θέσης (αριθμημένη θέση, αεροπορικού τύπου κάθισμα, business, κ.α) αλλά όχι το ακριβές κάθισμα. Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες  δεν παρέχουν την δυνατότητα επιλογής της ακριβούς θέσης, αλλά τοποθετούν αυτόματα τους επιβάτες της ίδιας κράτησης σε κοντινές θέσεις, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει η ανάλογη διαθεσιμότητα. Αυτό όμως δεν είναι πάντοτε εφικτό. Είναι μια προϋπόθεση του συστήματος κράτησης της εκάστου εταιρείας και δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης, αλλαγής και επιλογής.

  • Τί γίνεται σε περίπτωση λάθους καταχώρησης ονόματος ή πινακίδας αυτοκινήτου?

Είναι σημαντικό να ελέγξετε ότι τα στοιχεία που έχετε εισάγει είναι σωστά ώστε να αποφύγετε ενδεχόμενο πρόβλημα. Η τυπική διαδικασία για την αλλαγή στοιχείων ενός εισιτηρίου περιλαμβάνει την ακύρωση του παλιού και επανέκδοση νέου εισιτηρίου με τα σωστά στοιχεία. Εάν διαπιστώσετε ότι υπάρχει κάποιο λάθος, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας ώστε να διερευνήσουμε, σε συνεργασία με την εταιρεία, ποια είναι η καλύτερη λύση για σας. Ειδικότερα για διεθνή ταξίδια, εισιτήρια οχημάτων και εκπτωτικά εισιτήρια είναι απαραίτητο τα στοιχεία να είναι σωστά ώστε να μην χάσετε το πλοίο σας ή να αναγκαστείτε να πληρώσετε την διαφορά σε σχέση με το κανονικό εισιτήριο. Φροντίστε επίσης τα στοιχεία επικοινωνίας που εισάγετε να είναι σωστά (email, τηλέφωνο) ώστε να λάβετε το email επιβεβαίωσης αλλά και για να είναι δυνατή η επικοινωνία μαζί σας σε περίπτωση ανάγκης, τροποποίησης του δρομολογίου κλπ.

  • Ποιος είναι ο μέγιστος αριθμός επιβατών και οχημάτων που μπορείτε να συμπεριλάβετε σε μια κράτηση.

Το online σύστημα κρατήσεων επιτρέπει να επιλέξετε μέχρι 9 επιβάτες και μέχρι 4 οχήματα για κάθε κράτηση. Σε περίπτωση που είστε περισσότερα άτομα, μπορείτε να επαναλάβεις τη διαδικασία κράτησης περισσότερες φορές.

  • Είναι απαραίτητη η επιβεβαίωση της ώρας αναχώρησης ?

Το πρόγραμμα απόπλου συνήθως παραμένει το ίδιο. Σε περίπτωση που η ακτοπλοϊκή εταιρία ανακοινώσει κάποια τροποποίηση που επηρεάζει το ταξίδι σας, Θα λάβετε ειδοποίηση  μέσω email ή SMS μόλις ενημερώσει η ακτοπλοϊκή εταιρία. Επιπλέον, οι περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες ενημερώνουν τους επιβάτες απευθείας μέσω SMS σε περίπτωση τροποποίησης του προγράμματος τους. Η πρόσβαση και έλεγχος στο email σας μια μέρα πριν ή, ακόμα καλύτερα, τη μέρα του ταξιδιού σας, είναι μια ασφαλής διαδικασία ελέγχου της ώρας αναχώρησης.

  • Διευκρινήσεις για την κράτηση σε καμπίνες .

Για να κάνετε  κράτηση για μια ολόκληρη καμπίνα για σας και τους συνεπιβάτες σας, θα πρέπει να επιλέξετε μία από τις διαθέσιμες ολόκληρες καμπίνες. Σε περίπτωση που ταξιδεύετε δύο επιβάτες, πρέπει  να επιλέξετε μια καμπίνα με δύο κρεβάτια και αν είστε τρεις επιβάτες και θέλετε να ταξιδέψετε μαζί στην ίδια καμπίνα, θα πρέπει να επιλέξετε ολόκληρη καμπίνα με τρία κρεβάτια. Το ίδιο ισχύει και για μια ολόκληρη καμπίνα τεσσάρων κρεβατιών για την περίπτωση που είστε τέσσερις επιβάτες. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, ο ίδιος τύπος καμπίνας θα πρέπει να επιλεγεί σε όλους τους επιβάτες, καθώς οι καμπίνες κρατούνται στο σύνολό τους.

Εάν επιλέξετε μονό κρεβάτι σε καμπίνα, θα πρέπει να γνωρίζετε πως οι καμπίνες διαχωρίζονται σε ανδρικές και γυναικείες. Έτσι, εάν έχετε διαφορετικό φύλο με τους συνεπιβάτες σας, επιλέγοντας μονό κρεβάτι, το σύστημα θα σας χωρίσει σε διαφορετικές καμπίνες βάσει φύλου.

  • Είναι σημαντικοί οι όροι και οι προϋποθέσεις της κάθε εταιρείας, γι αυτό παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή.

Κάθε ακτοπλοϊκή εταιρεία έχει τη δική της πολιτική που ορίζει ακριβώς τι επιτρέπεται ή δεν επιτρέπεται σχετικά με ακυρώσεις, επιστροφές χρημάτων, τροποποιήσεις, αλλαγή ημερομηνιών ταξιδιού ή προορισμού. Οι όροι και οι προϋποθέσεις του εισιτηρίου σου αποφασίζονται και επιβάλλονται από την ακτοπλοϊκή εταιρεία και όχι από SYMIACOS TRAVEL. Πριν αγοράσετε τα εισιτήριά σας , θα σου ζητηθεί να διαβάσετε και να συμφωνήσετε με τους όρους και τις προϋποθέσεις τόσο του SYMIACOS TRAVEL όσο και των ακτοπλοϊκών εταιρειών που εκτελούν το ταξίδι σας. Κατά την έκδοση, την πιθανή τροποποίηση ή την ακύρωση των εισιτηρίων σας, είμαστε νομικά υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τις πολιτικές αυτές και, ως εκ τούτου, δεν είναι δυνατόν να παρακάμψουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις με οποιονδήποτε τρόπο