Συχνές ερωτήσεις Ακτοπλοϊκά Ελληνικά Νησιά

Εισιτήρια "Ειδικής Προσφοράς" και "Early Booking":
Συχνά οι εταιρείες προσφέρουν εισιτήρια μειωμένης τιμής ή ειδικές προσφορές σε συγκεκριμένες περιόδους (μειωμένης κίνησης ή για περιόδους αιχμής) εφόσον η κράτηση γίνει αρκετούς μήνες νωρίτερα. Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι τα εισιτήρια αυτά, δεν μπορούν να ακυρωθούν ή να τροποποιηθούν. Ακόμα και στην περίπτωση που η τροποποίηση είναι εφικτή, θα χρειαστεί να πληρώσετε τη διαφορά που θα προκύπτει μεταξύ της αξίας του νέου εισιτηρίου και του παλιού
Εισιτήρια μετ' επιστροφής: Γιατί να τα προτιμήσω?
Ορισμένες ακτοπλοϊκές προσφέρουν έκπτωση σε εισιτήρια μετ’ επιστροφής στην ίδια κράτηση. Οι εκπτώσεις μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με την απόφαση της εκάστοτε ακτοπλοϊκής (μέχρι και 20% κάτω και στις δύο διαδρομές σε σχέση με τη μονή κράτηση), οπότε, είναι συμφέρον να κλείσετε τα εισιτήριά σας με επιστροφή ώστε να επωφεληθείτε από την έκπτωση όταν αυτή παρέχεται.  Είναι σημαντικό όμως να γνωρίζετε ότι σε περίπτωση που χρειαστεί να αλλάξετε κάποιο από τα σκέλη του ταξιδιού, στην επανέκδοση, τα εισιτήρια θα τιμολογηθούν στο αρχικό κόστος και έτσι, θα χρειαστεί να πληρώσετε τη διαφορά.
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Ηλικιακές εκπτώσεις
Η κάθε εταιρεία έχει τη δική της πολιτική. Συνήθως στις εκπτώσεις τα βρέφη θεωρούνται μεταξύ 0-4 ετών, ενώ τα παιδιά θεωρούνται μεταξύ 4-16 ή 4-12 ετών. Τα βρέφη πληρώνουν μηδενικό εισιτήριο και τα παιδιά δεσμεύουν θέση και έχουν συνήθως 25% ή 50% έκπτωση από την αρχική τιμή. Η παιδική ή βρεφική έκπτωση εφαρμόζεται σε μερικούς τύπους θέσεων, για παράδειγμα, μερικές εταιρείες δεν επιτρέπουν δωρεάν βρεφικό εισιτήριο στη διακεκριμένη θέση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα παιδικά και βρεφικά εισιτήρια συμβουλευτείτε την λίστα εκπτώσεων τις κάθε εταιρείας.
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Φοιτητικές εκπτώσεις
Στις γραμμές εσωτερικού  φοιτητική έκπτωση δικαιούνται οι φοιτητές όλων των Ελληνικών Πανεπιστημίων με έγκυρο πάσο. Κάποιες εταιρείες παρέχουν εκπτώσεις και στους κατόχους της κάρτας ISIC -Διεθνής φοιτητική κάρτα (π.χ.. Blue Star Ferries, Minoan Lines, Superfast Ferries, ANEK Lines). Για να επιβεβαιώσεις τις εκπτώσεις, μπορείς να επισκεφτετε και τον ιστότοπο της κάρτας ISIC. Η φοιτητική έκπτωση ανέρχεται συνήθως στο 25-50% της αρχικής τιμής του εισιτηρίου ανάλογα με την εταιρεία και την περίοδο.
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Πολυτεκνικές εκπτώσεις
Η πολυτεκνική έκπτωση είναι διαθέσιμη στους κατόχους της “ΚΑΡΤΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ” που εκδίδεται από το Ελληνικό κράτος. Οι εκπτώσεις για τους κατόχους της  κάρτας είναι της τάξης του  25-50% ανάλογα την εταιρεία και την περίοδο. Οι πολυτεκνικές κάρτες άλλων χωρών δε γίνονται δεκτές
Τι είναι ο Μοναδικός Αριθμός Νησιώτη (Μ.Α.Ν)?
Ο Μοναδικός Αριθμός Νησιώτη (Μ.Α.Ν.) αφορά τους μόνιμους κατοίκους, τους μόνιμα απασχολούμενους που ζουν στα ελληνικά νησιά και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτά. Οι ιδιώτες, οι οικογένειες και οι επαγγελματίες με Μ.Α.Ν. είναι δικαιούχοι του Μεταφορικού Ισοδύναμου, σύμφωνα με το οποίο εξισώνεται το κόστος μεταφοράς με πλοίο, με το κόστος των χερσαίων μεταφορών. Ο Μοναδικός Αριθμός Νησιώτη είναι προσωπικός και εκδίδεται μία φορά. Τα παιδιά και εξαρτώμενα μέλη δικαιούνται Μ.Α.Ν. μόνο εφόσον έχουν δηλωθεί στην φορολογική δήλωση του βασικού δικαιούχου.
Μπορώ να κάνω τηλεφωνική κράτηση θέσης;
Ναι, μπορείτε να καλέσετε στο Τμήμα Κρατήσεων της εταιρείας μας στο τηλέφωνο (+30) 210 4173000. Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 – 17:30 (εκτός από επίσημες αργίες) Σάββατο 09.00 – 14.00 Ο υπάλληλος της εταιρείας μας θα σας κάνει την κράτηση τηλεφωνικά και θα σας ενημερώσει για την προθεσμία της. Θα πρέπει μετέπειτα να πληρώσετε τα εισιτήρια μέσα στην προκαθορισμένη προθεσμία αλλιώς η κράτηση ακυρώνεται.
Πώς θα παραλάβω στα χέρια μου το εισιτήριο;
Αν έχετε κάνει την αγορά μέσω του site μας ή τηλεφωνικώς από το Τμήμα Κρατήσεων μπορείτε να παραλάβετε τα εισιτήρια σας: • Από τα εκδοτήρια της Εταιρίας στο λιμάνι αναχώρησης. • Από τα Κεντρικά Πρακτορεία της Εταιρίας. • Από το γραφείο μας κατά τις ώρες λειτουργίας του. • ON LINE WEB CHECK IN ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜO