από €190,00
Φόρμα ενδιαφέροντος

26-28/10 3 ήμερες ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΟΧΥΡΑ ΡΟΥΠΕΛ – ΑΓΚΙΣΤΡΟ – ΚΕΡΚΙΝΗ – ΑΓ. ΠΑΪΣΙΟΣ

0/5
Διάρκεια

3 ημέρες

Τύπος Ταξιδιού

Specific Tour

Μέγεθος ομάδας

1 person

Γλώσσες

Greek

Περιγραφή

Κοινοποίηση στα Social Media

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ-ΑΓΚΙΣΤΡΟ(χαμάμ)-ΟΧΥΡΑ ΡΟΥΠΕΛ-ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ-ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟ-ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

26-28/10/2024 – 3 ημέρες

28η Οκτωβρίου “ΣΤΗ ΝΥΦΗ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ” με παρακολούθηση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης!!
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ CAPSIS HOTEL 4* ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ!!!

Πάμε να ψηλαφίσουμε για ένα 3ημερο τη Σαλονίκη, την πόλη που τιμάει το παρελθόν της και τις μνήμες της και παράλληλα ενσωματώνει εικόνες σύγχρονης πόλης. Η Θεσσαλονίκη τούτο το 3ημερο γιορτάζει τον πολιούχο της και την απελευθέρωση της. Θρησκευτικός τουρισμός με προσκύνημα στη Μονή του Αγίου Παϊσίου, ιστορικός τουρισμός με επίσκεψη-ξενάγηση στο οχυρά Ρούπελ, ιαματικός τουρισμός στα βυζαντινά χαμάμ του Άγκιστρου, εναλλακτικός και γαστρονομικός τουρισμός στη Λίμνη Κερκίνη, θα περιέχονται στην εξόρμησή μας. Φύγαμε για το Βορρά, για την συμπρωτεύουσα και το νομό Σερρών, ένα 3ημερο πλήρες με γιορτές, λιτανεία, παρέλαση, ξενάγηση στα Οχυρά Ρούπελ, χαμάμ, βαρκάδα στην Κερκίνη και γευσιγνωσία με βουβαλίσια προϊόντα. Σίγουρα ένα αξέχαστο και διαφορετικό 3ημερο.

ΤΙΜΗ:
190,00 € κατ’ άτομο στο δίκλινο δωμάτιο
285,00 € μονόκλινο
170,00 € κατ’ άτομο στο τρίκλινο δωμάτιο (με βοηθητικό κρεβάτι)

Πρόγραμμα

Ανάπτυξη όλων
1η μέρα: ΑΘΗΝΑ-ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αναχώρηση 06:30πμ. από Πειραιά 06:45πμ από Αθήνα. Μέσω του αυτοκινητόδρομου του Αιγαίου, στάση για καφέ/ξεκούραση στο ύψος της Λαμίας (Ε.Ο), γεύμα (προαιρετικά) στο ύψος της Λάρισας (Ε.Ο) και φτάνουμε στον 1ο μας σταθμό, στο Μοναστήρι του Αγίου Παϊσίου. Προσκύνημα (οι άντρες πρέπει να φορούν μακρύ παντελόνι και οι γυναίκες φούστα) στο ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη και στον τάφο του Αγίου Παϊσίου και φύγαμε για την εορτάζουσα Θεσσαλονίκη. Μια περιήγηση με το πούλμαν για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη αρχίζει. Φτάνουμε μέχρι το επταπύργιο, τον Πύργο Τριγωνίου, την Καμάρα, την Εγνατία, το Λευκό Πύργο, την λεωφόρο Νίκης, την Πλατεία Αριστοτέλους, την Παναγία Χαλκέων, το Μπεζεστένι…Βυζαντινά, Ρωμαϊκά, Οθωμανικά, σύγχρονα μνημεία εναλλάσσονται. Η πόλη είναι ένα υπαίθριο μουσείο, διαθέτει 16 μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Check in στο πολυτελέστατο και κεντρικότατο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερο απόγευμα. Η πόλη γιορτάζει, οι εκδηλώσεις πολλές (αρχιερατικός εσπερινός στον Άγιο Δημήτριο, εκθέσεις, τιμητικές ομιλίες και όχι μόνο. Περπάτημα στις πλατείες, στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης, φωτογραφίες στον Λευκό Πύργο, στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στις Ομπρέλες ή στο Μέγαρο Μουσικής. Ένας καφές, ένα τρίγωνο Πανοράματος, λίγο τσουρέκι, κάποιο σιροπιαστό σίγουρα μας προκαλούν να τα γευτούμε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση. Αα! Και μην ξεχνάμε είμαστε μια ανάσα από τα Λαδάδικα, όποιος «αντέχει» διασκέδαση μέχρι πρωίας!!

2η μέρα: ΑΓΚΙΣΤΡΟ-ΡΟΥΠΕΛ-ΚΕΡΚΙΝΗ

Ξύπνημα λουκούλλειο, πρωινό σε μπουφέ και φύγαμε! Πάμε για χαμάμ(προαιρετική η συμμετοχή), σε οθωμανικό κτίριο με ιαματικό νερό! Ευεξία, χαλάρωση, απόλαυση, κάτι ξεχωριστό, εμπειρία αξέχαστη! Όσοι δεν κάνουν μπάνιο μπορούν να πιούν το καφεδάκι τους σε ειδυλλιακό περιβάλλον ή να περπατήσουν απολαμβάνοντας την πλούσια φύση στα γύρω σηματοδοτημένα μονοπάτια. Επόμενος σταθμός της ημέρας τα Οχυρά Ρούπελ, της γραμμής Μεταξά. Με συνοδεία στρατευμένων θα επισκεφτούμε το οχυρό που αμυνόταν στον Άξονα ενώ η Ελλάδα είχε παραδοθεί στους Ναζί. Υπερηφάνεια και δέος είναι κάποιο από τα πολλά συναισθήματα που θα νιώσουμε ψηλά στις κορυφογραμμές του Μπέλλες και του Άγκιστρου όρους πάνω από το στενωπό ρου του Στρυμόνα. Η μέρα το επιβάλλει (επέτειος του «ΟΧΙ») και εδώ θα ξαναθυμηθούμε ένδοξες στιγμές της πρόσφατης ιστορίας μας. Αποχαιρετάμε τους φαντάρους μας που μας ξενάγησαν και φεύγουμε από αυτόν τον ιστορικό τόπο με σταθμό σε ένα θαύμα φυσικό: την τεχνητή λίμνη της Κερκίνης. Ώρα για γεύμα όμως(προαιρετικά) σε παραδοσιακές ταβέρνες με τις αλλιώτικες σπεσιαλιτέ: βουβαλίσια προϊόντα και όχι μόνο! Γύρω από τη λίμνη εκτρέφονται τα περισσότερα σε αριθμό βουβάλια της χώρας μας, με το κρέας τους και το γάλα τους να κρίνεται ως πολύ υγιεινό. Απογευματάκι πια και κατηφορίζουμε προς τον μόλο της λίμνης. Μας περιμένουν οι ντόπιοι βαρκάρηδες θα μας σεργιανίσουν με τη βάρκα τους στη λίμνη. Θα μα πουν τα μυστικά της, θα μας δείξουν κάποια από τα πολλά είδη πτηνών της, θα ταΐσουμε μαζί τα ψάρια της λίμνης, θα απολαύσουμε την ομορφιά του τοπίου και αν είμαστε τυχεροί θα φωτογραφηθούμε με πλάνο ένα φλαμένγκο(προαιρετικό). Αφήνουμε τον υδροβιότοπο της Κερκίνης που ανήκει στο NATURA 2000, παίρνουμε τον περιμετρικό της δρόμο, χαζεύουμε με τα βουβάλια που κάθονται στις όχθες της, σταματάμε για φωτογραφίες στο φράγμα του Λιθότοπου (από εδώ σχηματίστηκε η λίμνη) και φτάνουμε στη Θεσσαλονίκη. Δείπνο και βραδινή έξοδος (προαιρετικά) για να συνεχίσουμε τη διασκέδαση ή την περιήγηση στην πόλη (σίγουρα υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε ή να δούμε)…Καλό ξημέρωμα.

3η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΠΑΡΕΛΑΣΗ-ΑΘΗΝΑ

Ξυπνάμε χαλαρά, απολαμβάνουμε το πλούσιο πρωινό μας, φορτώνουμε τις αποσκευές μας και φεύγουμε πεζοί για ελεύθερο πρωινό στην πόλη. Σήμερα είναι εθνική γιορτή, η επέτειος του «ΟΧΙ» . Στη συμπρωτεύουσα γίνεται η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση. Προτείνουμε να «πάρετε θέσεις» γύρω από τη λεωφόρο Νίκης για να τη δείτε. Μεσημέριασε, έχετε χρόνο και για γρήγορο γεύμα. Μαζευόμαστε, μετριόμαστε και είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε στο «κλεινόν άστυ». Με στάσεις στην (Ε.Ο) στο ύψος της Λάρισας και της Λαμίας φτάνουμε σε Αθήνα/Πειραιά το βράδυ. Έχουμε όμως ζήσει ένα αξέχαστο 3ημερο!!

Περιλαμβάνεται/Εξαιρείται

  • Μετάβαση, επιστροφή και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές πούλμαν
  • 2 διανυκτερεύσεις στο πολυτελές CAPSIS HOTEL 4* στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
  • Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ
  • 2 δείπνα
  • αρχηγός/συνοδός
  • τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση (άρθρο 30 – v.5073/23) ο οποίος ανέρχεται σε 7 ευρώ ανά διανυκτέρευση
  • ΦΠΑ
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φιλοδωρήματα, ποτά στα γεύματα
  • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς και μουσειακούς χώρους
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Durations

3 ημέρες

Τοποθεσία Ταξιδιού

από €190,00

Φόρμα ενδιαφέροντος









    Με την αποστολή αποδέχομαι τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

    Organized by

    SymiacosTravel

    Member Since 2022

    Μπορεί επίσης να σας αρέσει