3 ημέρες
Greek
Οδική Εκδρομή - Ελλάδα
Το Καρναβάλι στην Ξάνθη: Θεωρείται το κορυφαίο Αποκριάτικο γεγονός της Βόρειας Ελλάδας. Είναι το μεγαλύτερο της Μακεδονίας και συμμετέχουν καρναβαλιστές και από άλλες πόλεις. Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς θα απολαύσουμε μία πλούσια παρέλαση με πρωτότυπα άρματα και περίπου 5.000 μεταμφιεσμένους καρναβαλιστές. Μετά το τέλος του καρναβαλιού υπάρχει το τοπικό έθιμο «Το κάψιμο του Τζάρου». Παλιό Ξανθιώτικο έθιμο το οποίο θα συμπεριλαμβάνει και ένα φαντασμαγορικό θέαμα με πυροτεχνήματα.
Τιμή:
210,00 € κατ άτομο στο δίκλινο δωμάτιο
185,00 € τιμή 3ου ατόμου σε τρίκλινο δωμάτιο
315,00 € μονόκλινο δωμάτιο
* Η σειρά του προγράμματος είναι πιθανόν να αλλάξει, αν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξέλιξη της εκδρομής, χωρίς καμία απολύτως παράλειψη.
Αναχώρηση 07:00πμ από Πειραιά και 7:20 πμ. από Αθήνα, μέσω του κεντρικού άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης και της Εγνατίας οδού και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό φτάνουμε στην Καβάλα. Άφιξη και πρώτη γνωριμία με την όμορφη πόλη η οποία είναι χτισμένη αμφιθεατρικά και σε περίοπτη θέση. Εντός των παλαιών τειχών της στη χερσόνησο της Παναγίας δεσπόζει το εντυπωσιακό Ιμαρέτ. Τακτοποίηση στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
Πρωινό και μια όμορφη εκδρομή ξεκινά αρχικά προς Παρανέστι για επίσκεψη στο Φράγμα Θησαυρού που τροφοδοτεί τον Υδροηλεκτρικό σταθμό και στη συνέχεια θα διασχίσουμε την καταπράσινη περιοχή της Σταυρούπολης για να φτάσουμε στην πόλη της Ξάνθης. Γεύμα προαιρετικά, χρόνος ελεύθερος, για να γνωρίσουμε τη νέα και παλιά Ξάνθη με τον χείμαρρο Κόσυνθο και τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα, αλλά και να παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις του καρναβαλιού με άρματα και μεταμφιεσμένους που διοργανώνει ο Δήμος της πόλης. Αργά το απόγευμα επιστροφή στην Καβάλα. Δείπνο σε πλούσιο μπουφέ με γλέντι αποκριάτικο συνοδεία μουσικής διασκέδασης. Διανυκτέρευση.