από €195,00
Φόρμα ενδιαφέροντος

23-25/03 | 3 ημέρες | Ανοιξιάτικο οδοιπορικό στην Καβάλα | Με ημιδιατροφή!

Διάρκεια

3 ημέρες

Γλώσσες

Greek

Κατηγορία Ταξιδιού

Οδική Εκδρομή - Ελλάδα

Περιγραφή

Κοινοποίηση στα Social Media

Καβάλα – Σπήλαιο Πηγών Αγγίτη (Μααρά) – Κηπιά – Φίλιπποι – Προσοτσάνη

Οδοιπορικό στο σταυροδρόμι πολιτισμών με διανυκτέρευση στο υπερπολυτελές LUCY 5* στην πόλη της Καβάλας με ημιδιατροφή!!

23-25/03/2025 – 3 ημέρες

 

Τριήμερο ανοιξιάτικο οδοιπορικό με βάση μας την πλημμυρισμένη με τις ευωδίες του εμπορίου από Δύση και Ανατολή, την Καβάλα- σταυροδρόμι πολιτισμών, που δεσπόζει με την αυθεντική της ομορφιά στη Βόρεια Ελλάδα.
Στον μοναδικό αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων θα βρείτε τα ίχνη που άφησαν πίσω τους πανίσχυροι βασιλιάδες του αρχαιοελληνικού κόσμου, Ρωμαίοι στρατηγοί και χιλιάδες στρατιώτες, ο σημαντικότερος Απόστολος των πρωτοχριστιανικών χρόνων και η πρώτη Ευρωπαία χριστιανή.
Το σπήλαιο Μααρά, το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο του κόσμου μήκους 21km θα μας χαρίσει ανεπανάληπτες εντυπώσεις, καθώς θα περπατάτε πάνω από τον ποταμό Αγγίτη.
Σίγουρα θα γίνει ένα 3ήμερο αξέχαστο από το μωσαϊκό των εικόνων, των εμπειριών, των γεύσεων, των γνώσεων.

 

Τιμή:

195,00 € κατ’ άτομο στο δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο
265,00 € μονόκλινο δωμάτιο

 

*Η σειρά του προγράμματος είναι πιθανόν να αλλάξει, αν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξέλιξη της εκδρομής, χωρίς καμία απολύτως παράλειψη.

Πρόγραμμα

Ανάπτυξη όλων
1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ - ΚΗΠΙΑ - ΚΑΒΑΛΑ

Αναχώρηση 07:00πμ από Πειραιά & 07:20πμ από Αθήνα για το Βορρά μέσω του αυτοκινητόδρομου του Αιγαίου και της Εγνατίας με στάσεις για ξεκούραση (Λαμία Ε.Ο),(Λάρισα Ε.Ο),(Μουσθένη Ε.Ο), φθάνουμε στα Κηπιά Καβάλας, ένα μικρό παραδοσιακό χωριό κτισμένο στους πρόποδες του μυθικού Παγγαίου για να επισκεφτούμε το Ελληνικό «Μαντάμ Τισό» και να φωτογραφηθούμε με τον Κολοκοτρώνη, την Αντζελίνα Τζολί, τη Μαρία Κάλλας, τον Elvis Presley ή την πριγκίπισσα Diana, θα θαυμάσουμε τα κέρινα ομοιώματα του μουσείου Θεόδωρου Κοκκινίδη. Οι κέρινες μορφές, Έλληνες και ξένοι συναντιούνται σαν σε κάποια «μεταφυσική» μάζωξη και μας υποδέχονται. Ο επόμενος σταθμός μας είναι η Καβάλα και το πολυτελέστατο ξενοδοχείο μας για δείπνο και ξεκούραση.

2η ημέρα: ΑΡΧ. ΧΩΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΩΝ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΗΓΩΝ ΑΓΓΙΤΗ ΠΟΤΑΜΟΥ (ΜΑΑΡΑ) - ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ

Λουκούλλειο πρωινό και αναχώρηση. Κοντά στην Καβάλα βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Μια αρχαία πόλη με ιστορία που μας δίνει μία γεύση πως ήταν οι αρχαίες πόλεις στην Μακεδονία. Ο βασιλιάς Φίλιππος μαγεύτηκε από την ομορφιά της πόλης και της έδωσε το όνομά του και γρήγορα έγινε κέντρο μεταφοράς χρυσού-κάτι σαν μια Ελβετία της αρχαίας Ελλάδας. Εδώ ο Απόστολος των εθνών ίδρυσε την πρώτη χριστιανική εκκλησία της Ευρώπης, εδώ υπάρχουν οι καλύτερα σωζόμενες παλαιοχριστιανικές βασιλικές στον κόσμο και εδώ φαντάζει το αρχαίο θέατρο που σήμερα φιλοξενεί το φεστιβάλ Φιλίππων. Συνεχίζουμε για το σπήλαιο Μααρά ή πηγών ποταμού Αγγίτη, το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο παγκοσμίως. Ενθουσιασμένοι αλλά πεινασμένοι φεύγουμε για την διπλανή Προσοτσάνη, μια πόλη μέσα σε ένα θαυμάσιο περιβάλλον από ορεινά λιβάδια, άγρια άλογα, σπάνια αγριολούλουδα, φαράγγια, απότομές ορθοπλαγιές. Εδώ στην Μακεδονίτικη γραφική πόλη θα γευματίσουμε (προαιρετικά) με ντόπια προϊόντα, φημίζεται για τα ψητά της κρέατα. Η μέρα φθίνει, πρέπει να επιστρέψουμε για ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΚΑΒΑΛΑ (περιήγηση) - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και φύγαμε για μια βόλτα περπατώντας στη χερσόνησο της Παναγιάς, στην παλιά πόλη, να δούμε το κάστρο, Το Ιμαρέτ, το σαράι του Μοχάμεντ Αλή, το φάρο, τα Μακεδονίτικα αρχοντικά. Θα περάσουμε και από τις Καμάρες, υδραγωγείο, τοπόσημο της Πόλης για φωτογραφίες. Δίπλα είναι ο ναός του Αγίου Νικολάου, παλιό τζαμί, με το βήμα του Απόστολου Παύλου. Θα ταξιδέψουμε στη σύγχρονη ιστορία της πόλης ανακαλύπτοντας εξαιρετικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς κτίρια στην οδό Κύπρου και περπατώντας δίπλα στο λιμάνι με τις ψαροταβέρνες θα μας αποκαλυφθούν και οι καπναποθήκες, μη ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στη «Μέκκα του καπνού» των Βαλκανίων. Η πόλη είναι πανέμορφη αλλά πρέπει να φύγουμε. Ξεκινάμε το ταξίδι της επιστροφής μέσω Εγνατίας και αυτοκινητοδρόμου του Αιγαίου με τις ανάλογες στάσεις (Ε.Ο.) για προαιρετικό γεύμα και καφέ. Φθάνουμε το βράδυ στην Αθήνα-Πειραιά. Ιδιαίτερο, ξεχωριστό το τριήμερο, θα μείνει στη μνήμη μας.

Περιλαμβάνεται/Εξαιρείται

  • Μετάβαση, επιστροφή και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές πούλμαν
  • 2 διανυκτερεύσεις στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο LUCY 5***** στην Καβάλα
  • Πρωινό καθημερινά αμερικάνικου τύπου σε πλούσιο μπουφέ
  • Δείπνο σε μπουφέ
  • αρχηγός/συνοδός
  • τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση (άρθρο 30 – v.5073/23) ο οποίος ανέρχεται σε 10 ευρώ ανά διαμονή
  • ΦΠΑ
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς και μουσειακούς χώρους
  • Φιλοδωρήματα & ποτά στα γεύματα

Durations

3 ημέρες
από €195,00

Φόρμα ενδιαφέροντος









    Με την αποστολή αποδέχομαι τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

    Organized by

    SymiacosTravel

    Member Since 2022

    Μπορεί επίσης να σας αρέσει