3 ημέρες
Greek
Με Καράβι
6:00 π.μ. αναχώρηση από ΠΕΙΡΑΙΑ και 6:15π.μ. από ΟΜΟΝΟΙΑ στάση καθ’ οδόν. Κατόπιν για ΠΑΤΡΑ - ΚΥΛΛΗΝΗ επιβίβαση στο καράβι όπου θα μας μεταφέρει στο νησί της ΖΑΚΥΝΘΟΥ άφιξη παραμονή, γεύμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα οι εκδρομείς θα είναι ελεύθεροι για να κάνουν μια βόλτα στην στολισμένη πόλη, με τα έντονα εορταστικά χρώματα, τις υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις και την παρακολούθηση του Βενετσιάνικου γάμου.(Ένα δρώμενο που προκαλεί την φαντασία και μας μεταφέρει στον 16Οαι., σ’ έναν γάμο ευγενών Ζακυνθινών που σημάδεψε το νησί ιστορικά και πολιτικά). Δείπνο. Διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό αναχώρηση για το προάστιο του ΜΠΟΧΑΛΗ με την πανοραμική θέα ολόκληρης της πόλεως της ΖΑΚΥΝΘΟΥ που απλώνεται από το λιμάνι έως τον ΛΑΓΑΝΑ, εκεί θα επισκεφτούμε την εκκλησία της Χρυσοπηγής και το ερειπωμένο Βενετσιάνικο Κάστρο, όπως και το λόφο του ΣΤΡΑΝΗ όπου ο Διονύσιος Σολωμός εμπνεύστηκε τον «Ύμνο της Ελευθερίας» και τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους». Εν συνέχεια μετάβαση και επίσκεψη στην Ιερά Μονή της ΑΝΑΦΩΝΗΤΡΙΑΣ όπου ασκήτεψε ο ΑΓ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ και φυλάσσονται τα άμφιά του. Επιστροφή το μεσημέρι στην πόλη της ΖΑΚΥΝΘΟΥ, γεύμα (ελεύθερο) και παρακολούθηση της περιφοράς του Καρνάβαλου με Άρματα και Καρναβαλιστές, όπως επίσης και το χιουμοριστικό έθιμο ‘’ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ‘’. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε την ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΙΟΥ για έναν καφέ. Επιστροφή στην πόλη, παραμονή, γεύμα (κούλουμα). Το μεσημέρι επιβίβαση στο καράβι για ΚΥΛΛΗΝΗ. Επιστροφή για ΟΜΟΝΟΙΑ – ΠΕΙΡΑΙΑ με τις ανάλογες στάσεις καθ’ οδόν.