από €265,00
Φόρμα ενδιαφέροντος

4 ημέρες οδικώς Βυζαντινή Οχρίδα

0/5
Διάρκεια

4 ημέρες

Τύπος Ταξιδιού

Specific Tour

Μέγεθος ομάδας

1 person

Γλώσσες

Greek

Περιγραφή

Κοινοποίηση στα Social Media

Μοναστήρι Bitola – Λίμνη Οχρίδας – Στρούγκα – Μαύροβο –

Φαράγγι Ράντιτσα – ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ

4ήμερη οδική εκδρομή

Αναχώρηση 2024: 03/05 Μ. Παρασκευή

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο: 265€

Διαφορά μονόκλινου: 105€

Πρόγραμμα

Ανάπτυξη όλων
1η Ημέρα: Μεγάλη Παρασκευή 03/05 ΑΘΗΝΑ – ΜΠΙΤΟΛΑ – ΛΙΜΝΗ ΟΧΡΙΔΑΣ

Αναχώρηση 05:30 και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση φθάνουμε στον Συνοριακό Σταθμό ΝΙΚΗΣ. Αφού περάσουμε τον συνοριακό έλεγχο, αναχωρούμε για την Ιστορική πόλη, ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ή Bitola. Η Αρχαία Ελληνική Ηράκλεια και αργότερα η Ρωμαϊκή Βουτύλιο απέχει μόλις 14 χιλιόμετρα από τα Ελληνικά Σύνορα. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της κοιλάδας Πελαγονίας. Η Πόλη είναι Διοικητικό, Πολιτιστικό, Βιομηχανικό και Εμπορικό Κέντρο. Από την Οθωμανική εποχή ήταν γνωστή ως η Πόλη των ΠΡΟΞΕΝΩΝ. Είναι η 2η Μεγαλύτερη Πόλη του Κράτους. Θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, μία από τις Μεγαλύτερες Εκκλησίες της Βόρειας Μακεδονίας. Στην συνέχεια θα δούμε την Σκεπαστή Αγορά, το παλιό Παζάρι, τον Πύργο του Ρολογιού, το Τέμενος του Αιντάρ  Καντί και τέλος θα περπατήσουμε στον φημισμένο κεντρικό δρόμο της Πόλης το Σιρόκ Σοκάκ (Sirok Sokak), όπου θα θαυμάσουμε πλήθος Νεοκλασικών Αρχοντικών του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα. Πολλά από αυτά ανήκαν σε πλούσιες Αρχοντικές Ελληνικές Οικογένειες. Ιστορικά αναφέρεται πως πριν τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελληνική Κοινότητα του Μοναστηριού ήταν η μεγαλύτερη πληθυσμιακά στην Οθωμανική αυτή Επαρχία. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

https://www.rikatravel.gr/tour/%cf%80%ce%ac%cf%83%cf%87%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b2%cf%85%ce%b6%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%bd%ce%ae-%ce%bf%cf%87%cf%81%ce%af%ce%b4%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%bf/#:~:text=2%CE%B7%20%CE%97%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1%20%3A%20%CE%9C%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF%20%CE%A3%CE%AC%CE%B2%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%BF%2004/05%20%CE%92%CE%A5%CE%96%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%9D%CE%97%20%CE%9F%CE%A7%CE%A1%CE%99%CE%94%CE%91%20%E2%80%93%20%CE%A0%CE%9B%CE%A9%CE%A4%CE%9F%20%CE%9C%CE%9F%CE%A5%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%9F%20%E2%80%93%20%CE%9C%CE%9F%CE%9D%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%97%CE%A1%CE%99%C2%A0%CE%9F%CE%A3%CE%99%CE%9F%CE%A5%20%CE%9D%CE%91%CE%9F%CE%A5%CE%9C

Πρωϊνό. Αναχωρούμε για να απολαύσουμε την Πόλη της Οχρίδας, την «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων» όπως χαρακτηρίζεται λόγω της μεγάλης Θρησκευτικής της Συμβολής στην εξάπλωση της Χριστιανοσύνης στα Δυτικά και Κεντρικά Βαλκάνια αλλά και την ύπαρξη των 365 Εκκλησιών, μία για κάθε ημέρα του χρόνου. Θα ξεκινήσουμε από την Κύρια Είσοδο (Gorna Porta) περπατώντας στα Γραφικά Σοκάκια της  θα δούμε τα Παλιά Αρχοντικά και τις Βυζαντινές Εκκλησίες του Αγίου Κλήμη της Παναγίας Περιβλέπτου και της Αγίας Σοφίας. Στην συνέχεια θα ανέβουμε στο Κάστρο του Τσάρου Σαμουήλ και θα καταλήξουμε στο Ρωμαϊκό Θέατρο. Θα κατέβουμε στην Κεντρική Πλατεία περιδιαβαίνοντας τα στενά λιθόστρωτα σοκάκια και την όμορφη παραλία. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και ξεκούραση ή προαιρετικά μπορούμε να επιβιβαστούμε σε επιβατικό πλοίο για μία μικρή κρουαζιέρα στην όμορφη λίμνη.

Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το Μοναδικό Μουσείο Νερού. Η προϊστορική πόλη στο νερό ή όπως είναι γνωστή «Η Πόλη των Οστών» Θα θαυμάσουμε ένα Πλωτό Μουσείο, μοναδικό στο είδος του, στο οποίο στήθηκε ένας Προϊστορικός Οικισμός σε 8.500 τ.μ. Θα δούμε αυθεντικά αντίγραφα των κατοικιών όπως ήταν από το 1.200 έως το 700 π.χ. Πάνω από τον Όρμο κατασκευάστηκε  Ρωμαϊκό Οχυρό, που βρίσκεται δίπλα στον Οικισμό και το Πλωτό Μουσείο. Συνεχίζουμε για το Βυζαντινό Μοναστήρι  του Οσίου Ναούμ (όπου και η Εκκλησία των Αρχαγγέλων) στην Νότια πλευρά της Λίμνης, χτισμένο στην κορυφή του Λόφου όπου θα απολαύσουμε την καταπληκτική πανοραμική θέα της λίμνης και των κοντινών Αλβανικών Ακτών (30 χλμ.) βλέποντας το Ιστορικό Πόγραδετς. Θα ζήσουμε την συντροφιά των δεκάδων Παγωνιών που κυκλοφορούν ελεύθερα στους κήπους του Μοναστηριού. Το Μοναστήρι κτίστηκε το 10ο αιώνα όταν όλη η περιοχή ήταν Έδρα της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής επίσης διαθέτει  εκπληκτικές Βυζαντινές Τοιχογραφίες. Από εδώ ξεκίνησαν οι Έλληνες Μοναχοί Κύριλλος και Μεθόδιος για να διδάξουν στους Σλάβους την Αλφάβητο, όπου δημιουργήσαν το Κυριλλικό Αλφάβητο αλλά και δίδαξαν την Βίβλο. Ο Όσιος Ναούμ είναι θαμμένος σε αυτή την Μονή. Υπέροχη ξενάγηση. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Μεταφορά σε ορθόδοξη εκκλησία της περιοχής για να παρακολουθήσουμε την Ανάσταση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα: Κυριακή του ΠΑΣΧΑ 05/05 ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΜΑΥΡΟΒΟ – ΦΑΡΑΓΓΙ ΡΑΝΤΙΤΣΑ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΙΚΟΡΣΚΙ – ΣΤΡΟΥΓΚΑ

Πρωινό. Αναχωρούμε για μία Φανταστική διαδρομή κατά μήκος του Ποταμού Ντρίμ. Μέσα από το Φαράγγι Ράντισα (38 χλμ.) το μεγαλύτερο βατό Φαράγγι της Ευρώπης. Φτάνουμε στο Ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή (Ivan Bikorski) Μπιγκόρσκι, το οποίο βρίσκεται κολλημένο σε απότομο βράχο. Ανακαινίστηκε τον 19ο αιώνα και αποτελεί ένα μοναδικό συγκρότημα ξύλινων κατασκευών. Θα καταλήξουμε στην μοναδική Τεχνητή λίμνη του Μαύροβο (Μαύρος Αγρός). Είναι Τουριστικός Προορισμός καθ όλη την διάρκεια του χρόνου, εξαιτίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Zare Lazarevski, του Εθνικού Πάρκου και της Τεχνητής Λίμνης. Η περιοχή είναι γεμάτη από Φυσικές ομορφιές, υπέροχη θέα και μία διάφανη καθαρή λίμνη αλλά και Ορεινούς λόφους από όπου κανείς μπορεί να δει το πανόραμα του όρους Μπίστρα. Θα μπορέσουμε να δούμε την βυθισμένη στο νερό Εκκλησία, αποτέλεσμα του Τεχνικού φράγματος του 1953. Επιστροφή και θα επισκεφθούμε την 2η πόλη της λίμνης, την πόλη  των Μαργαριταριών την Στρούγκα. Θα περπατήσουμε  στον μεγάλο Πεζόδρομο κατά μήκος του ποταμού και θα επιδοθούμε σε τρελές Αγορές Μαργαριταριών. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας και θα απολαύσουμε την υπέροχη λίμνη της Οχρίδας. Είναι η πιο βαθιά λίμνη των Βαλκανίων και προστατευμένος Υδροβιότοπος, μήκους 32 χλμ. Πρόκειται για μία φυσική, τεκτονική λίμνη που ανήκει στις Παλαιότερες λίμνες του Κόσμου, με ηλικία Τριών Εκατομμυρίων Ετών. Δείπνο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Δευτέρα του ΠΑΣΧΑ 06/05 ΟΧΡΙΔΑ – ΦΛΩΡΙΝΑ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό. Αναχώρηση από το ξενοδοχείο και επιστροφή. Στάση στην όμορφη Φλώρινα. Ενδιάμεσες στάσεις και τέλος εκδρομής.

Περιλαμβάνεται/Εξαιρείται

 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις με σύγχρονα, κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο Izgrev 5* με πρωινό μπουφέ
 • Ημιδιατροφή (3 πρωινά και 3 δείπνα στα ξενοδοχεία)
 • Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με ελληνόφωνο ξεναγό
 • Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, νυκτερινά κέντρα, θεάματα, ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά κλπ. και ότι δεν αναγράφεται ρητά στα "Περιλαμβάνει"
 • Φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία, check point πόλεων και διελεύσεις (25€)
 • Προαιρετική ασφάλεια η οποία καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και covid-19 κόστους 20€
 • Διαφορά μονόκλινου 105€

Durations

4 ημέρες

Τοποθεσία Ταξιδιού

από €265,00

Φόρμα ενδιαφέροντος

  Με την αποστολή αποδέχομαι τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

  Organized by

  SymiacosTravel

  Member Since 2022