από €465,00
Φόρμα ενδιαφέροντος

7 ήμερη οδική Κρήτη

0/5
Διάρκεια

7 ημέρες

Τύπος Ταξιδιού

Specific Tour

Μέγεθος ομάδας

1 person

Γλώσσες

___

Περιγραφή

Κοινοποίηση στα Social Media

Ηράκλειο-Χανιά-Άγιος Νικόλαος-Ρέθυμνο-Ελαφονήσι

7 ήμερη Εκδρομή

Αναχωρήσεις 2024: 28/06, 05/07, 19/07, 26/07, 02/08, 09/08, 16/08, 23/08, 30/08, 06/09, 13/09, 20/09

Τιμή συμμετοχής: 465€

Διαφορά μονόκλινου:

Πρόγραμμα

Ανάπτυξη όλων
Ημέρα 1: Πειραιάς – Ηράκλειο

Αναχώρηση με πλοίο από τον Πειραιά και άφιξη στο Ηράκλειο νωρίς το πρωί της επόμενης μέρας
Η ιστορία της πόλης καθρεφτίζεται στις αλλαγές του ονόματός της. Ο γεωγράφος Στράβων αναφέρεται σε ένα λιμάνι της Κνωσού που ονομαζόταν Ηράκλειο. Το 824, όταν οι Άραβες κατέλαβαν την Κρήτη, οχύρωσαν τον παλαιό οικισμό. Από την αραβική λέξη Χάντακ προήλθε η ονομασία Χάνδαξ και στον 13ο, επί Ενετοκρατίας, η ονομασία Κάντια. Ηράκλειο ονομάστηκε επίσημα το 1922. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου καταστράφηκε η μισή πόλη από βομβαρδισμούς. Σήμερα το Ηράκλειο είναι μια σύγχρονη πόλη, εμπορικό, βιομηχανικό και τουριστικό κέντρο της Κρήτης. Η ”εντός των τειχών” πόλη συγκινεί με τα ενετικά μνημεία, τα νεοκλασικά κτίρια και τους γραφικούς πεζόδρομους.

Ημέρα 2: Ηράκλειο – Ελούντα – Σπιναλόγκα – Άγιος Νικόλαος – Ηράκλειο

Άφιξη στο Ηράκλειο και άμεση αναχώρηση για την Ελούντα.
Μόλις αντικρύσουμε την Ελούντα θα γοητευτούμε από το ανόθευτο παραδοσιακό της χρώμα αλλά και από το σύγχρονο οικισμό που σήμερα αποτελεί ένα ιδιαίτερα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο.

Στη συνέχεια θα περάσουμε στη Σπιναλόγκα, ένα νησάκι στην είσοδο του όρμου Σπιναλόγκας στο δυτικό τμήμα του κόλπου Μιραμπέλλου. Στεφανώνεται από φρούριο που οικοδόμησαν οι Ενετοί το 1579 πάνω στα ερείπια αρχαίας οχύρωσης. Ξεχωρίζει το κτίριο των δημόσιων λουτρών του 4ου μ .Χ. Υπήρξε για πολλά χρόνια τόπος απομόνωσης λεπρών.
Χτισμένος στο βορειοδυτικό άκρο του γραφικού κόλπου Μιραμπέλλου, ο Άγιος Νικόλαος κατέχει τη θέση της αρχαίας πολίχνης Λατούς. Η σημερινή πόλη έχει έντονο κοσμοπολίτικο χαρακτήρα.
Επιστροφή στο Ηράκλειο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3: Κνωσός –Ανώγεια-Ηράκλειο

Σήμερα θα επισκεφτούμε τη Κνωσό, το κέντρο του μινωικού πολιτισμού κατά το διάστημα 2000-1400 π. Χ. Θα ξεναγηθούμε στην περίφημη αρχαία πόλη με τα ανάκτορα, θα θαυμάσουμε τον «πρίγκιπα με τα κρίνα», τη δεξαμενή των καθαρμών, το μικρό ανάκτορο, τη βασιλική έπαυλη, το βασιλικό τάφο κ.α.
Στην συνέχεια μέσα από μια θαυμάσια ορεινή διαδρομή θα φτάσουμε στα Ανώγεια. Χάρη στο σεβασμό και την αγάπη που αποδίδουν οι Ανωγειανοί στην πολιτιστική κληρονομιά, στα ήθη και στα έθιμά τους, τα Ανώγεια θεωρούνται το επίκεντρο του σύγχρονου Κρητικού πολιτισμού.

Ημέρα 4: Ηράκλειο – Αρκάδι – Ρέθυμνο – Λίμνη Κουρνά – Χανιά

Μετά το πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας στο Ηράκλειο. Πρώτος μας σταθμός η Ιερά Μονή Αρκαδίου η οποία θεμελιώθηκε, σύμφωνα με την παράδοση, από τον αυτοκράτορα Ηράκλειο και ανοικοδομήθηκε τον 5ο αιώνα από τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Αρκάδιο του οποίου και το όνομα φέρει. Το Αρκάδι αποτελεί το πιο ιστορικό μοναστήρι της Κρήτης, το οποίο έμελλε να γίνει το ιερότερο σύμβολο των Αγώνων των Κρητικών για την Ελευθερία, καθώς εδώ έγινε το τραγικό ολοκαύτωμα του 1866 που άνοιξε τον δρόμο για την απελευθέρωση του νησιού το 1898. Μάλιστα, η UNESCO έχει χαρακτηρίσει το Αρκάδι ως “Ευρωπαϊκό Μνημείο Ελευθερίας”. Το Ρέθυμνο με το Ψηλορείτη και την καταγάλανη θάλασσα θα μας αρέσει πολύ καθώς “Το Ρέθυμνο δεν είναι μέρος που πηγαίνεις αλλά που επιστρέφεις”. Θα περπατήσουμε στο βενετσιάνικο λιμάνι με το εντυπωσιακό οχυρό της Φορτέτσας και στην παλιά πόλη, μια από τις πιο καλά διατηρημένες πόλεις της αναγεννησιακής περιόδου.
Στάση στην πανέμορφη λίμνη Κουρνά. Η φυσική ομορφιά της λίμνης Κουρνά θα μας συναρπάσει καθώς είναι η μόνη φυσική λίμνη στην Κρήτη. Στην αρχαιότητα ονομαζόταν Κορησία. Η λίμνη τροφοδοτείται από τα νερά που κατεβάζουν τα γειτονικά βουνά και οι λόφοι. Τα πετρώματα της περιοχής διακόπτουν την υπόγεια ροή τους και δεν τα επιτρέπουν να συνεχίσουν την πορεία τους μέχρι τη θάλασσα.
Άφιξη στην πόλη των Χανίων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5: Χανιά – Ελαφονήσι – Χανιά

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την πανέμορφη παραλία του Ελαφονησιού. Το Ελαφονήσι είναι νησί το οποίο βρίσκεται κοντά στο νοτιοδυτικό άκρο της Κρήτης. Όταν ο καιρός είναι καλός, είναι δυνατό να διασχίσει κανείς περπατώντας τα ρηχά νερά που το χωρίζουν από την ηπειρωτική Κρήτη. Το νησί είναι ένα προστατευόμενο φυσικό καταφύγιο, χαρακτηρισμένο ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλους και περιοχή Natura μαζί με τις απέναντι ακτές. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και μεσημεριανό φαγητό σε μια από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στα Χανιά. Απόγευμα ελεύθερο στα Χανιά. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 6: Χανιά – Ακρωτήρι – Τάφοι Βενιζέλων – Αγία Τριάδα των Τζαγκαρόλων Λιμάνι Σούδας – Πειραιάς

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Δεν είναι τυχαίο το ότι τα Χανιά προσελκύουν επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου. Η πόλη συνδυάζει απίστευτη φυσική ομορφιά, με πλούσια πολιτιστική παράδοση καθώς και άρτια τουριστική υποδομή. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, στην αγορά και το ενετικό λιμάνι και θα κατευθυνθούμε προς το Ακρωτήρι, εκεί όπου βρίσκονται οι τάφοι των Βενιζέλων.
Στην επιστροφή μας προς τα Χανιά θα επισκεφτούμε τη Μονή της Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων Ενετικό μοναστήρι , που αποτελεί σήμερα ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια της Κρήτης με τεράστια επίδραση στην παιδεία του νησιού. Χτίστηκε από τους Κρητικούς μοναχούς Ιερεμία και Λαυρέντιο, από την βενετσιάνικη ορθόδοξη οικογένεια των Τζαγκαρόλων. Ελεύθερο απόγευμα στο γραφικό λιμάνι των Χανίων. Μεταφορά στο Λιμάνι της Σούδας και επιβίβαση στο πλοίο ώρα 20.00.

Ημέρα 7: Πειραιάς

Άφιξη ώρα 06.30 το πρωί  στο λιμάνι του Πειραιά  και τέλος εκδρομής.

Περιλαμβάνεται/Εξαιρείται

 • Διαμονή: 4*και 3* Ξενοδοχεία κεντρικά
 • Πρωινό καθημερινά
 • Ημιδιατροφή (4 γεύματα συνολικά)
 • Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο
 • Ξεναγήσεις περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αρχηγός-Συνοδός του γραφείου μας
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Πειραιάς - Ηράκλειο - Πειραιάς σε οικονομική θέση
 • Εισόδους σε μουσεία, αξιοθέατα, αρχαιολογικούς χώρους κ.ά.
 • Το καραβάκι από και προς τη Σπιναλόγκα
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό
 • Προαιρετική ασφάλεια η οποία καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και covid-19 κόστους 20€

Durations

7 ημέρες

Τοποθεσία Ταξιδιού

από €465,00

Φόρμα ενδιαφέροντος

  Με την αποστολή αποδέχομαι τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

  Organized by

  SymiacosTravel

  Member Since 2022