Η εκδρομή μας στην Πελοπόννησο στην αρχή της άνοιξης θα μας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά δύο διάσημες για τα αγροδιατροφικά τους προϊόντα περιοχές, την Κορινθία και την Αργολίδα. Η διάσημη οινοποιητική ζώνη της Νεμέας που απλώνεται ανάμεσα σε αρχαία μονοπάτια και ναούς θα μας μυήσει στα μυστικά των εκλεκτών κρασιών της από αγιωργίτικο και άλλες ελληνικές ποικιλίες. Θα επισκεφθούμε το Οινοποιείο Λαυκιώτη, ένα από τα παλαιότερα της περιοχής, όπου η οικογένεια των οινοποιών θα μας ξεναγήσει στην ιστορία, την καλλιέργεια και την παραγωγή των πολύ γνωστών κρασιών της περιοχής. Θα δοκιμάσουμε πέντε κρασιά του οινοποιείου συνοδευμένα με μικρό, γευστικό σνακ ενώ θα αγναντεύουμε από ψηλά τον κάμπο και τα αμπελοτόπια της Νεμέας.
Στη συνέχεια θα αλλάξουμε νομό κατευθυνόμενοι προς Άργος, όπου θα επισκεφτούμε την γνωστή και βραβευμένη μελισσοκομία ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. Εκεί θα ξεναγηθούμε στο μοναδικό στο είδος του μουσείο μελισσοκομικής τέχνης. Οι μελισσουργοί της οικογενειακής επιχείρησης Δημακόπουλου που ξεκίνησε στην Αρκαδία του 1957 εξακολουθούν μέχρι σήμερα να παράγουν με βιολογικές μεθόδους μέλι, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη, κερί και όλα τα φυσικά και αναγκαία προϊόντα των μελισσών προς τον άνθρωπο. Μετά το Μουσείο θα ακολουθήσει γευστική δοκιμή των βιολογικών μελιών της μελισσοκομίας μαζί με άλλα προϊόντα που παράγονται στη μονάδα και που έχουν τιμηθεί με πάνω από 20 διεθνή βραβεία.
Επόμενος σταθμός γεύσης το Κουτσοπόδι, ένα αργολικό κεφαλοχώρι που ιδρύθηκε κατά τα μεσαιωνικά χρόνια και είναι πολύ κοντά στους αρχαιολογικούς χώρους των Μυκηνών. Περιτριγυρισμένο από τον εύφορο κάμπο της Αργολίδας είναι γνωστό για τις καλές ταβέρνες του. Το Κουτούκι της Ευτέρπης και η κυρία Ευτέρπη θα μας υποδεχθούν και θα μας ετοιμάσουν ένα απολαυστικό γεύμα με κρεατικά της σχάρας, σαλάτες και ορεκτικά συνοδεία νεμεάτικων κρασιών και αναψυκτικών.
Το απόγευμα θα μας βρει στο κοντινό Ναύπλιο όπου θα απολαύσουμε τον καφέ ή τη βόλτα μας στην πάντα πανέμορφη και ιστορική πόλη πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για Πειραιά.