από €0,00
Φόρμα ενδιαφέροντος

29/11 – 5 ημέρες Βελιγράδι …το Βερολίνο των Βαλκανίων

0/5
Διάρκεια

5 ημέρες

Τύπος Ταξιδιού

Specific Tour

Μέγεθος ομάδας

Απεριόριστο

Γλώσσες

Greek

Περιγραφή

Κοινοποίηση στα Social Media

Με μια ματιά

Το Βελιγράδι είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας. Υπήρξε πρωτεύουσα της Γιουγκοσλαβίας από την ίδρυσή της το 1918 μέχρι την τελική της διάλυση το 2006. Σταυροδρόμι ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση, στο Βελιγράδι είναι έντονα τα σημάδια όσων πέρασαν από τα εδάφη του. Από τη μία πλευρά ο Δούναβης, ο βασιλιάς όλων των ευρωπαϊκών ποταμών, και από την άλλη ο όμορφος Σάββος, «βρέχουν» το Βελιγράδι, μία μοντέρνα, στην ουσία της, πόλη όπου ο έντονος βαλκανικός χαρακτήρας παραμένει ακόμα διάχυτος και ζωντανός.

Early Booking:
 Οι τιμές ισχύουν με έγκαιρη κράτηση έως και 20 ημέρες πριν την αναχώρηση. Έπειτα θα προσαυξηθούν περίπου 10%.

Τιμή κατ’ άτομο:

Τύπος Δωματίου 29/11-03/12
Δίκλινο 355 €
3ο άτομο ενήλικας 340 €
3ο άτομο παιδί έως 12 325 €
Μονόκλινο 490 €

Πρόγραμμα

Ανάπτυξη όλων
1η ημέρα: 29/11/23, Αθήνα | Νις | 882χιλ.

Πρωινή αναχώρηση και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση θα φτάσουμε στα σύνορα με τα Σκόπια στους Εύζωνες. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο των εγγράφων μας θα συνεχίσουμε την βόρεια πορεία με τελικό προορισμό της ημέρας την πόλη Νις της Σερβίας. Άφιξη αργά το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 30/11/23, Νις | Βελιγράδι (ξενάγηση πόλης) | 237χιλ.

Πρωινό σε μπουφέ και νωρίς αναχώρηση για το «Βερολίνο των Βαλκανίων» το Βελιγράδι. Φθάνοντας ξεκινάμε την πανοραμική μας ξενάγηση από το περίφημο φρούριο Καλεμεγκτάν, σήμα κατατεθέν της πόλης, χτισμένο πάνω ακριβώς από τη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη. Θα δούμε από μακριά το Πύργο Νεπόισα, τόπο όπου μαρτύρησε ο Ρήγας Φεραίος και θα περπατήσουμε προς την Μητρόπολη του Βελιγραδίου περνώντας από το τέρμα της οδού Κνέζ Μιχαήλοβα, αγαπημένο πεζόδρομο ντόπιων και επισκεπτών με εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αι. που τώρα στεγάζουν μοντέρνα εμπορικά μαγαζιά, κομψά καφέ και εστιατόρια. Θα συνεχίσουμε προς το νέο Βελιγράδι αφού περάσουμε τη γέφυρα Μπράνκο στο ποταμό Σάβα που χωρίζει το παλιό με το νέο και θα επιστρέψουμε περνώντας από την νέα γέφυρα Άντα για να δούμε ένα από τα πολλά γνωστά πάρκα του Βελιγραδίου, το Τόπσιντερ. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε προς τις αριστοκρατικές συνοικίες για να επισκεφτούμε το «σπίτι των λουλουδιών» το μαυσωλείο του Τίτο. Προχωρώντας θα φτάσουμε στην τεράστια σε μέγεθος εκκλησία της Ορθοδοξίας, τον Ναό του Αγίου Σάββα, μια από τις μεγαλύτερες Ορθόδοξες εκκλησίες στο κόσμο. Τέλος περνώντας από τη γνωστή πλατεία Σλάβια, που μοιάζει με την Ομονοίας στην Αθήνα, θα δούμε τα βομβαρδισμένα κτήρια από τον τελευταίο πόλεμο, το κτήριο της Κυβέρνησης, τη Βουλή, το Δημαρχείο και την Πλατεία της Δημοκρατίας. Χρόνος για φαγητό και άφιξη στο ξενοδοχείο διαμονής μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 01/12/23, Βελιγράδι | Νόβι Σάντ | Σρέμσκι Καρλόβτσι | Βελιγράδι | 191χιλ.

Πρωινό σε μπουφέ και πορεία βόρεια για να επισκεφθούμε το Νόβι Σάντ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας η οποία αποτελεί την πρωτεύουσα της επαρχίας της Βοϊβοντίνα. Βρίσκεται κοντά στις όχθες του ποταμού Δούναβη και ο συνολικός πληθυσμός της φτάνει περίπου τους 250.000 κατοίκους. Η πόλη ιδρύθηκε το 1694 από Σέρβους έμπορους που ήθελαν να δημιουργήσουν μία αποικία στις όχθες του Δούναβη. Θα δούμε το φρούριο Πετροβαραντίν, ένα επιβλητικό κτίσμα όπου το μεγαλύτερο κομμάτι του φρουρίου εξακολουθεί και υπάρχει μέχρι και σήμερα. Στον χώρο του φρουρίου, εκτός των άλλων θα δούμε και τον πύργο του Ρολογιού, ένα τετραγωνικό πυργίσκο με ρολόι. Θα επισκεφθούμε επίσης τον Ναό του Αγίου Ονόματος της Μαρίας ο οποίος αποτελεί τον ψηλότερο ναό στην περιοχή και βρίσκεται στην Πλατεία Ελευθερίας (Trg Slobode). Τέλος θα δούμε το Πάρκο του Δούναβη, ένα καταπράσινο πάρκο στο κέντρο του Νόβι Σάντ που αποτελεί ιδανικό χώρο για λίγες στιγμές χαλάρωσης. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο στο κέντρο της πόλης με τους πλακόστρωτους δρόμους και τα αξιοζήλευτα καφέ και για φαγητό. Αναχωρώντας για την επιστροφή μας στο Βελιγράδι θα περάσουμε από το Σρέμσκι Καρλόβτσι, γύρω στα 15 χιλιόμετρα από το Νόβι Σάντ για να απολαύσουμε τον καφέ μας. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση.

4η ημέρα: 02/12/23, Βελιγράδι | Σαντάνσκι | 542χιλ.

Πρωινό και αναχώρηση για το Σαντάνσκι 20 χιλιόμετρα περίπου πριν τα σύνορα με την χώρα μας. Το Σαντάνσκι είναι μια από τις πλέον αναπτυσσόμενες πόλεις της Βουλγαρίας, στηριζόμενη κυρίως στον ελληνικό τουρισμό, για shopping και οικονομικές υπηρεσίες σπα. Στον πληθυσμός της πόλης που ανέρχεται στους 25.000 κατοίκους, συγκαταλέγονται πολλοί Έλληνες, οι οποίοι διατηρούν τις δικές τους επιχειρήσεις στην περιοχή. Η πόλη επίσης είναι γνωστή για τις θερμές πηγές της γεγονός που κάνει πολλούς τουρίστες τόσο από την Βουλγαρία, όσο και από τις γύρω χώρες, να το επισκέπτονται για διακοπές και χαλάρωση. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: 03/12/23, Σαντάνσκι | Αθήνα | 644χιλ.

ρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Αθήνα με στάσεις για καφέ και φαγητό. Γεμάτοι όμορφες εικόνες θα φθάσουμε στην Αθήνα νωρίς το βράδυ.

Περιλαμβάνεται/Εξαιρείται

 • Τέσσερεις διανυκτερεύσεις στις πόλεις του προγράμματός μας σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* και 4*
 • Πρωινό καθημερινά (σύνολο 4)
 • Δείπνο καθημερινά εκτός της 3ης ημέρας του προγράμματος (σύνολο 3)
 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
 • Αρχηγός εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α.
 • Φιλοδωρήματα
 • Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
 • Γεύματα και δείπνα εκτός της ημιδιατροφής
 • Ποτά και ότι δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα
 • Κόστος φόρων διαμονής και είσοδοι πόλεων αξίας 25€ το άτομο

Durations

5 ημέρες

Τοποθεσία Ταξιδιού

από €0,00

Φόρμα ενδιαφέροντος

  Με την αποστολή αποδέχομαι τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

  Organized by

  SymiacosTravel

  Member Since 2022

  Μπορεί επίσης να σας αρέσει