από €0,00
Φόρμα ενδιαφέροντος

3 ημέρες 27–29/10 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΜΦΙΠΟΛΗ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ – ΠΡΩΤΗ ΣΕΡΡΩΝ – ΑΓ. ΠΑΙΣΙΟΣ

0/5
Διάρκεια

3 ημέρες

Τύπος Ταξιδιού

Specific Tour

Μέγεθος ομάδας

Απεριόριστο

Γλώσσες

Greek

Περιγραφή

Κοινοποίηση στα Social Media

ΥΠΕΡΠΡΟΣΦΟΡΑ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΜΦΙΠΟΛΗ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ – ΠΡΩΤΗ ΣΕΡΡΩΝ – ΑΓ. ΠΑΙΣΙΟΣ

3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ  ~  27 – 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

ΥΠΕΡΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ 170€ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ GRAND PALACE HOTEL & SPA 5***** !!!


Τιμή συμμετοχής ανά άτομο:

Ξενοδοχείο 

Δίκλινο 170€

Πρόγραμμα

Ανάπτυξη όλων
1η ΗΜΕΡΑ

Αναχώρηση 07.00 π.μ από τον ΠΕΙΡΑΙΑ και 07.20 π.μ από ΜΕΤΡΟ ΕΛΑΙΩΝΑ, Με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε για γεύμα Ε.Ο Λάρισας όπου μπορούμε να γευματίσουμε. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη πόλη της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό θα πραγματοποιήσουμε ταξίδι στη μακεδονική ιστορία του Μεγαλέξανδρου! θα ξεκινήσουμε για την Αμφίπολη,η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο αρχαιολογικό πάρκο της χώρας. Θα επισκεφθούμε την πανίσχυρης αρχαιοελληνικής πόλης, από όπου ο Μέγας Αλέξανδρος ξεκίνησε την εκστρατεία του προς τον τότε γνωστό κόσμο. Θα νιώσουμε την αύρα της αρχαιοελληνικής σκέψης, τη γαλήνη της φύσης, το μεγαλείο της γεωγραφίας του χώρου. Θα διαπιστώσουμε γιατί ο Μακεδόνας Στρατηλάτης επέλεξε το λιμάνι της Αμφίπολης ως αφετηρία του στόλου του, αλλά και το λόγο για τον οποίο η Αμφίπολη ήταν τόσο γεωγραφικά προστατευμένη, που καθίστατο απόρθητη. Στη συνέχεια θα φωτογραφήσουμε το έμβλημα της πόλης – το περίφημο Λιοντάρι της Αμφίπολης και θα κατευθυνθούμε στο Μουσείο της, όπου θα θαυμάσουμε μακεδονικά ευρήματα σε έναν υπέροχο όσο και σπουδαίο χώρο. Τέλος θα σταθούμε στη θέση θέας όπου θα δούμε πώς ο ποταμός Στρυμώνας χύνεται στο Αιγαίο, πώς σχηματίζει το Λιμάνι της πόλης, ενώ θα έχουμε διασχίσει αρχαιολογικούς χώρους διάσπαρτους στη σερραϊκή πεδιάδα, οι οποίοι συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο «πάρκο ιστορίας και πολιτισμού». Πριν φτάσουμε στην παραδοσιακή Πρώτη θα ξεναγηθούμε στο Σπήλαιο της Αλιστράτης, το οποίο αποτελεί ένα τα μεγαλύτερα σπήλαια της Ευρώπης. Ο πλούσιος διάκοσμός του περιλαμβάνει, εκτός από τεράστιους σταλακτίτες και σταλαγμίτες σε διάφορους χρωματισμούς και τους σπάνιους εκκεντρίτες. Οι επισκέψιμοι διάδρομοι έχουν μήκος 3 χλμ. περίπου. Το σπήλαιο ανήκει στο δίκτυο σπηλαίων του φαραγγιού Αγγίτη μαζί με άλλα τέσσερα γνωστά σπήλαια. Θα γευματίσουμε στην Πρώτη Σερρών, τη γενέτειρα του εθνάρχη Καραμανλή, για να μας προσφέρουν εδέσματα αυθεντικής ελληνικής κουζίνας και να μας τρατάρουν την ελληνική φιλοξενία, στο πιο νόστιμο τοπικό πιάτο! Αμέσως μετά το γεύμα θα επισκεφθούμε την οικία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, θα περιηγηθούμε στον παραδοσιακό ιστό της πόλης και θα αναχωρήσουμε, έχοντας αποκτήσει τόση εμπειρία και γνώση, όση δεν είχαμε ποτέ φανταστεί! Επιστροφή στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε τον ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ πολιούχο της πόλης, τη ΡΟΤΟΝΤΑ, τον ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ, στάση, παραμονή. Κατόπιν θα επισκεφθούμε τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ, στάση παραμονή, Αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για γεύμα και καφέ καθοδόν με τελική άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ.

Περιλαμβάνεται/Εξαιρείται

 • Μεταφορά με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
 • 2 Διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και 2 γεύματα στο ξενοδοχείο GRAND PALACE HOTEL 5*
 • Αρχηγός εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α.
 • Δημοτικός Φόρος

Durations

3μέρες

Τοποθεσία Ταξιδιού

από €0,00

Φόρμα ενδιαφέροντος

  Με την αποστολή αποδέχομαι τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

  Organized by

  SymiacosTravel

  Member Since 2022

  Μπορεί επίσης να σας αρέσει