από €485,00
Φόρμα ενδιαφέροντος

4 ημέρες 30/12-02/01 Πρωτοχρονιά στη Βιέννη – Δάση Μάγιερλινγκ – (Σάλτσμπουργκ) – Μπρατισλάβα

0/5
Διάρκεια

4 ημέρες

Τύπος Ταξιδιού

Specific Tour

Μέγεθος ομάδας

1 person

Γλώσσες

Greek

Περιγραφή

Κοινοποίηση στα Social Media
Χριστούγεννα στη Βιέννη – Δάση Μάγιερλινγκ – Σάλτσμπουργκ – Μπρατισλάβα
Ταξίδι 4 ημερών  ~  30 Δεκεμβρίου – 02 Ιανουαρίου 

Χριστούγεννα στην Μεγαλόπρεπη Βιέννη, ίσως τον πιο χριστουγεννιάτικο προορισμό της Ευρώπης. Φανταστείτε πέντε μέρες γεμάτες χριστουγεννιάτικες μελωδίες, εκατομμύρια φωτάκια, τη μυρωδιά της αρωματικής σοκολάτας κα το πιο πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα.
Η Βιέννη είναι μία πόλη στην καρδιά της σύγχρονης Ευρώπης, γνωστή για την κουλτούρα της, ως πόλη της Μουσικής και των Τεχνών που συνδυάζει το κλασικό με το μοντέρνο της πρόσωπο. Διατηρεί τον αυτοκρατορικό χαρακτήρα της και αυτό είναι εμφανές, τόσο στο ιστορικό κέντρο με τα νεοκλασικά κτίρια ,αλλά και τους ναούς γοτθικού ρυθμού, με κύριο εκφραστή τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, που δεσπόζει στην ομώνυμη πλατεία.
Ένα πλούσιο πρόγραμμα με τα δάση της Βιέννης και την εκπληκτική και κοσμοπολίτικη λουτρόπολη Μπάντεν. Το μαγευτικό Σάλζμπουργκ και η γραφική Μπρατισλάβα πλαισιώνουν αρμονικά το ταξίδι.
Μην το σκέφτεστε λοιπόν, αυτά τα Χριστούγεννα πάμε όλοι Βιέννη!

ΔΩΡΟ βραδινή βόλτα στην Μπρατισλάβα


Το ταξίδι με μια ματιά… σχεδιασμένο από τους πιο έμπειρους διοργανωτές της αγοράς

 • ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ναυλωμένες πτήσεις με SKY EXPRESS
  Αθήνα – Μπρατισλάβα – Αθήνα
 • Διαμονή σε ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ξενοδοχεία
  INTERCONTINENTAL VIENNA 5*
  AUSTRIA TREND ΑΝΑΝΑS 4*    
 • Πλουσιοπάροχα μπουφέ πρωινά καθημερινά στα ξενοδοχεία.
 • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία.
 • Ξενάγηση στην αριστοκρατική πόλη της Βιέννης
 • Επίσκεψη στο εντυπωσιακό ανάκτορο του Σένμπρουν, θερινή κατοικία των αυτοκρατόρων της Αυστροουγγαρίας
 • Εκδρομή στα βιεννέζικα δάση και στην λουτρόπολη του Μπάντεν
 • Εκδρομή στο κυνηγετικό περίπτερο του Μάγιερλινγκ, γνωστό από το ειδύλλιο
 • του Πρίγκηπα Ροδόλφου και της Μαρίας Βετσέρα
 • Προαιρετική εκδρομή στο παραμυθένιο Σάλτσμπουργκ με το επιβλητικό κάστρο και τα χιονισμένα βουνά των Άλπεων
 • ΔΩΡΟ βόλτα στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας
 • ΕΜΠΕΙΡΟΣ Αρχηγός/Συνοδός σε όλη τη διάρκεια

 

30/12/2023 Δίκλινο
485
Ξενοδοχείο Austrian Trend Ananas 4*
Φόροι
300
Συνολική Τιμή
785
30/12/2023 Μονόκλινο
715
Ξενοδοχείο Austrian Trend Ananas 4*
Φόροι
300
Συνολική Τιμή
1.015
30/12/2023 Δίκλινο
875
Ξενοδοχείο Intercontinental 5*
Φόροι
300
Συνολική Τιμή
1.175
30/12/2023 Μονόκλινο
1.325
Ξενοδοχείο Intercontinental 5*
Φόροι
300
Συνολική Τιμή
1.625

 


Ναυλωμένες Πτήσεις: Sky express

Ημ/νία Διαδρομή Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
30/12 Αθήνα – Μπρατισλάβα 18.00 19.20
02/01 Μπρατισλάβα – Αθήνα 21.20 00.10

 

Πρόγραμμα

Ανάπτυξη όλων
Ημέρα 1η, 30 Δεκ: Αθήνα – (Μπρατισλάβα) Βιέννη

Άφιξη στο αεροδρόμιο της Μπρατισλάβα και μεταφορά οδικώς στην αριστοκρατική Βιέννη (80χλμ) για εγκατάσταση στο ξενοδοχείο που θα μας φιλοξενήσει τα τρία βράδια της παραμονής μας στην πόλη.

Ημέρα 2η , 31 Δεκ: Βιέννη (ξενάγηση πόλης και ανάκτορο Σονμπρουν)

Η πόλη γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη την περίοδο που οι Αψβούργοι εκλέγονταν, σχεδόν αδιάκοπα για τέσσερις συνεχείς αιώνες, ηγεμόνες της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Στην πρωινή μας ξενάγηση θα δούμε την περίφημη Ρίνγκστρασε που όταν κατασκευάστηκε λειτούργησε ως περιφερειακός δρόμος που συνέδεε τα νέα καλλιτε­χνικά κτίρια με τις δημόσιες υπηρεσίες όταν κατεδαφί­στηκαν οι αμυντικές οχυρώ­σεις της. Θα θαυμάσουμε το επιβλητικό κτίριο της Όπε­ρας που άνοιξε το 1869 και παραμένει το επίκεντρο της πολιτιστικής ζωής της Βιέν­νης, το σύμπλεγμα του Χόφ­μπουργκ που περιλαμβάνει τα αυτοκρατορικά διαμερί­σματα, κτίρια μουσείων, την Αυστριακή Εθνική βιβλιο­θήκη, τη Χειμερινή Σχολή Ιπ­πασίας καθώς και τα γρα­φεία του προέδρου της χώ­ρας. Εδώ ήταν η έδρα της αυστριακής εξουσίας για έξι αιώνες όπου όλοι οι ηγεμόνες φιλοδο­ξούσαν να αφήσουν το στίγμα τους. Επίσης, θα δούμε το Κοινοβούλιο σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Θεόφιλο Χάνσεν και το νεογοτθικό δημαρχείο, έδρα του δήμου της Βιέννης και της τοπικής κυβέρνησης, που οικοδομήθηκε μεταξύ 1872 και 1883 με τον τεράστιο κεντρικό πύργο του να καταλήγει στο 3 μέτρων άγαλμα ενός ιππότη με δόρυ. Βλέπουμε ακόμη το Εθνικό Θέατρο που αποτελεί την πλέον επιφανή σκηνή του γερμανόφωνου κόσμου, χτισμένο αρχικά επί Μαρίας Θηρεσίας και μεταγενέστερα σε ρυθμό ιταλικής Αναγέννησης, την ατμοσφαιρική Κάρλσκιρχε και στη συνέχεια το ανάκτορο Μπελβεντέρε που χτίστηκε ως θερινό ανάκτορο του πρίγκιπα Ευγένιου της Σαβοΐας, του ιδιοφυή στρατιωτικού διοικητή που οι χειρισμοί του συνέβαλαν στη συντριβή των Τούρκων το 1683. Ακολουθεί ο καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου, σήμα κατατεθέν της πόλης. Η ξενάγησή μας θα κλείσει με την επίσκεψη στα ανάκτορα Σενμπρούν, τη πρώην θερινή κατοικία της αυτοκρατορικής οικογένειας που πήρε το όνομά της από μια όμορφη κρήνη που υπήρχε σε εκείνο το σημείο και θα επισκεφθούμε τα δωμάτια που ζούσε η αυτοκρατορική οικογένεια. Στο ελεύθερο απόγευμα προτείνουμε βόλτα υπό την καθοδήγηση του αρχηγού είτε μόνοι σας για να απολαύσετε την μαγική εορταστική ατμόσφαιρα της πόλης.

Ημέρα 3η, 01 Ιαν: Βιέννη (προαιρετική εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ – έξοδα ατομικά)

Ελεύθερη μέρα στην διάθεση σας να την αξιοποιήσετε όπως επιθυμείτε. Μπορείτε να πιείτε έναν καφέ στα ατμοσφαιρικά καφενεία Ζάχερ, Λάντμαν, Σεντράλ, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των Βιεννέζων ή να κάνετε βόλτα στον κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο Κέρτνερστρασε με τα καταστήματα που πουλάνε τα εκπληκτικά σοκολατάκια και λικέρ Μότσαρτ. Μια καλή πρόταση αποτελεί η ολοήμερη εκδρομή μέχρι το Σάλτσμπουργκ, τη γενέτειρα του Μότσαρτ. Το Σάλτσμπουργκ βρίσκεται σε υψόμετρο 425 μ. και είναι το “Παραμύθι της Αυστρίας” με τρούλους, καμπαναριά, επιβλητικό κάστρο, ποτάμι και για φόντο τα χιονισμένα βουνά. Ο θρύλος λέει πως η πόλη ιδρύθηκε από τον επίσκοπο Ρούπερτ που έφτασε εδώ με τους Βενεδικτίνους μοναχούς και από τον Ιρλανδό επίσκοπο Βιργίλιο που έχτισε τον πρώτο καθεδρικό ναό της πόλης. Η πόλη φημίζεται για το ετήσιο μεγαλύτερο και σημαντικότερο φεστιβάλ όπερας και θεάτρου στην Ευρώπη που ξεκίνησε το 1920 και συνεχίζεται έως και σήμερα. Θα περιηγηθούμε στη πανέμορφη παλιά πόλη που βρίσκεται ανάμεσα στο όρος των Μοναχών και τον ποταμό Ζάλτσαχ. Η Ουνέσκο έχει ανακηρύξει το Σάλτσμπουργκ μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, χτισμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου σε ρυθμό μπαρόκ που παρουσιάζει εξαιρετική αρχιτεκτονική ομοιογένεια. Θα θαυμάσουμε το ανάκτορο Ρεζιντέντς και τους κήπους Μιραμπέλ, τον καθεδρικό της πόλης Ντομ, πρότυπο της μπαρόκ εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής βόρεια από τις Άλπεις, το παλιό Δημαρχείο στο τέλος ενός στενού μεσαιωνικού δρόμου, την πλατεία Ρέζιντεντς με την αρχιεπισκοπική έδρα και το αβαείο του Αγίου Πέτρου του 12ου αιώνα με το ομώνυμο άγαλμα να κοσμεί τη κρήνη (1673) μπροστά από το ναό. Χρόνος στη διάθεσή σας για βόλτα ή γεύμα. Επιστροφή στη Βιέννη. Κόστος προαιρετικής : +90€ ενήλικας — +50€ παιδί έως 12 ετών (μίνιμουμ συμμετοχή 20 ατόμων)

Ημέρα 4η, 02 Ιαν: Βιέννη (Μάγιερλινγκ Δάση Μπάντεν, Μπρατισλάβα) - Αθήνα

Τελευταία μέρα σήμερα και το ταξίδι μας θα πλαισιώσουν μερικές ακόμη τοποθεσίες που θα επισκεφθούμε. Αρχικά θα πάμε στα Δάση της Βιέννης, δυτικά της πρωτεύουσας, που αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους Βιεννέζους. Καλύπτουν έκταση 1.250 τ.χλμ. και είναι ιδανικό μέρος για αναψυχή καθώς το διασχίζουν πολλά μονοπάτια για πεζοπορία και ποδηλασία. Ενδιαφέρον θα βρείτε το κυνηγετικό περίπτερο του Μάγιερλινγκ, γνωστό από το ειδύλλιο της Μαρίας Βετσέρα και του πρίγκιπα Ροδόλφου που είχε τραγικό τέλος, με άγνωστα μέχρι σήμερα τα αίτια της τραγωδίας. Θα δούμε το μοναστήρι Χέιλιγκενκροϊτς και θα μάθουμε για την ιστορία του στο προαύλιο ενώ δεν θα παραλείψουμε μια σύντομη στάση στη γραφική λουτρόπολη του Μπάντεν, στην ανατολική πλευρά του δάσους της Βιέννης, με τις 15 θερμές πηγές της, γνωστή ήδη από τη Ρωμαϊκή εποχή. Η πόλη ξανακτίστηκε μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 1812 και πολλές από τις νεοκλασικές και μπιντερμάιερ επαύλεις χρονολογούνται από εκείνη την περίοδο. Συνεχίζουμε με τη γραφική πόλη της Μπρατισλάβα. Το ιστορικό κέντρο με τον Καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου, το παλιό ιστορικό δημαρχείο, η πύλη του Αγίου Μιχαήλ καθώς και το κάστρο Μπρατισλάβα που δεσπόζει της πόλης και θα δούμε εξωτερικά, θα μας κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον. Γεμάτοι εντυπώσεις και πλούσιες εικόνες από την γνωριμία μας με την αναγεννησιακή και σύγχρονη Βιέννη, μεταφερόμαστε αργά το απόγευμα στο αεροδρόμιο της Μπρατισλάβα για την πτήση της επιστροφής.

Περιλαμβάνεται/Εξαιρείται

 • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας ναυλωμένες πτήσεις με τη SKY EXPRESS
 • Διαμονή σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία: AUSTRIA TREND ANANAS 4* -- INTERCONTINENTAL VIENNA 5*
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται
 • ΔΩΡΟ βραδινή βόλτα στη Μπρατισλάβα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
 • Έμπειρος Αρχηγός/Συνοδός της εκδρομής
 • Είσοδοι σε αξιοθέατα, μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται προαιρετικό/προτεινόμενο

Durations

4 ημέρες

Τοποθεσία Ταξιδιού

από €485,00

Φόρμα ενδιαφέροντος

  Με την αποστολή αποδέχομαι τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

  Organized by

  SymiacosTravel

  Member Since 2022

  Μπορεί επίσης να σας αρέσει