από €455,00
Φόρμα ενδιαφέροντος

5 ημέρες 22, 26/12 & 02/01 Εορταστική Βιέννη – Δάση Μάγιερλινγκ – (Σάλτσμπουργκ) – Μπρατισλάβα (ναυλ. πτήσεις Sky Express)

0/5
Διάρκεια

5 ημέρες

Τύπος Ταξιδιού

Specific Tour

Μέγεθος ομάδας

Απεριόριστο

Γλώσσες

Greek

Περιγραφή

Κοινοποίηση στα Social Media
Εορταστική Βιέννη, Δάση Μάγιερλινγκ (Σάλτσμπουργκ) Μπρατισλάβα (ναυλωμένες πτήσεις Sky Express)
Αναχωρήσεις: 22, 26 Δεκεμβρίου  &  02 Ιανουαρίου  ~  5 ημέρες

Χριστούγεννα στην Μεγαλόπρεπη Βιέννη, ίσως τον πιο χριστουγεννιάτικο προορισμό της Ευρώπης. Φανταστείτε πέντε μέρες γεμάτες χριστουγεννιάτικες μελωδίες, εκατομμύρια φωτάκια, τη μυρωδιά της αρωματικής σοκολάτας κα το πιο πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα.
Η Βιέννη είναι μία πόλη στην καρδιά της σύγχρονης Ευρώπης, γνωστή για την κουλτούρα της, ως πόλη της Μουσικής και των Τεχνών που συνδυάζει το κλασικό με το μοντέρνο της πρόσωπο. Διατηρεί τον αυτοκρατορικό χαρακτήρα της και αυτό είναι εμφανές, τόσο στο ιστορικό κέντρο με τα νεοκλασικά κτίρια ,αλλά και τους ναούς γοτθικού ρυθμού, με κύριο εκφραστή τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, που δεσπόζει στην ομώνυμη πλατεία.
Ένα πλούσιο πρόγραμμα με τα δάση της Βιέννης και την εκπληκτική και κοσμοπολίτικη λουτρόπολη Μπάντεν. Το μαγευτικό Σάλτσμπουργκ και η γραφική Μπρατισλάβα πλαισιώνουν αρμονικά το ταξίδι.
Μην το σκέφτεστε λοιπόν, αυτά τα Χριστούγεννα πάμε όλοι Βιέννη!

ΔΩΡΟ η περιήγηση στη Μπρατισλάβα


Το ταξίδι με μια ματιά… σχεδιασμένο από τους πιο έμπειρους διοργανωτές της αγοράς

 • ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ναυλωμένες πτήσεις με SKY EXPRESS
  Αθήνα – Βιέννη – Αθήνα ( 22-26 Δεκ)
  Αθήνα – Βιέννη // Μπρατισλάβα – Αθήνα ( 26-30 Δεκ)
  Αθήνα – Μπρατισλάβα – Αθήνα (02-06 Ιαν)
 • Διαμονή σε ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ξενοδοχεία
  INTERCONTINENTAL VIENNA 5*  /  LINDNER AM BELVEDERE 4*s
  ROOMZ PRATER 4* / ARCOTEL KAISERWASSER 4*
 • Πλουσιοπάροχα μπουφέ πρωινά καθημερινά στα ξενοδοχεία.
 • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία.
 • Ξενάγηση στην αριστοκρατική πόλη της Βιέννης
 • Επίσκεψη στο εντυπωσιακό ανάκτορο του Σένμπρουν, θερινή κατοικία των αυτοκρατόρων της Αυστροουγγαρίας
 • Εκδρομή στα βιεννέζικα δάση και στην λουτρόπολη του Μπάντεν
 • Εκδρομή στο κυνηγετικό περίπτερο του Μάγιερλινγκ, γνωστό από το ειδύλλιο του Πρίγκηπα Ροδόλφου και της Μαρίας Βετσέρα
 • Προαιρετική εκδρομή στο παραμυθένιο Σάλτσμπουργκ με το επιβλητικό κάστρο και τα χιονισμένα βουνά των Άλπεων
 • ΔΩΡΟ περιήγηση στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας
 • ΕΜΠΕΙΡΟΣ Αρχηγός/Συνοδός σε όλη τη διάρκεια

Αναχώρηση Δωμάτιο Τιμή κατ’ άτομο
22/12/2023 Δίκλινο
475
Ξενοδοχείο 4* Ξενοδοχείο
Φόροι
300
Συνολική Τιμή
775
22/12/2023 Μονόκλινο
665
Ξενοδοχείο 4* Ξενοδοχείο
Φόροι
300
Συνολική Τιμή
965
22/12/2023 Δίκλινο
515
Ξενοδοχείο 4* sup Ξενοδοχείο
Φόροι
300
Συνολική Τιμή
815
22/12/2023 Μονόκλινο
735
Ξενοδοχείο 4* sup Ξενοδοχείο
Φόροι
300
Συνολική Τιμή
1.035
22/12/2023 Δίκλινο
645
Ξενοδοχείο 5* Ξενοδοχείο
Φόροι
300
Συνολική Τιμή
945
22/12/2023 Μονόκλινο
915
Ξενοδοχείο 5* Ξενοδοχείο
Φόροι
300
Συνολική Τιμή
1.215
26/12/2023 Δίκλινο
495
Ξενοδοχείο 4* sup Ξενοδοχείο
Φόροι
300
Συνολική Τιμή
795
26/12/2023 Μονόκλινο
665
Ξενοδοχείο 4* sup Ξενοδοχείο
Φόροι
300
Συνολική Τιμή
965
26/12/2023 Δίκλινο
665
Ξενοδοχείο 5* Ξενοδοχείο
Φόροι
300
Συνολική Τιμή
965
26/12/2023 Μονόκλινο
935
Ξενοδοχείο 5* Ξενοδοχείο
Φόροι
300
Συνολική Τιμή
1.235
02/01/2024 Δίκλινο
455
Ξενοδοχείο 4* Ξενοδοχείο
Φόροι
300
Συνολική Τιμή
755
02/01/2024 Μονόκλινο
645
Ξενοδοχείο 4* Ξενοδοχείο
Φόροι
300
Συνολική Τιμή
945

 


Ναυλωμένες Πτήσεις: Sky express

Ημ/νία Διαδρομή Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
22/12 Αθήνα – Βιέννη 05.00 06.15
26/12 Βιέννη – Αθήνα 22.15 01.05

 

Ημ/νία Διαδρομή Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
26/12 Αθήνα – Βιέννη 20.00 21.15
30/12 Μπρατισλάβα – Αθήνα 20.20 23.10

 

Ημ/νία Διαδρομή Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
02/01 Αθήνα – Μπρατισλάβα 19.00 20.20
06/01 Μπρατισλάβα – Αθήνα 21.20 00.10

 

Πρόγραμμα

Ανάπτυξη όλων
Ημέρα 1η: Αθήνα - Βιέννη (ξενάγηση πόλης και ανάκτορο Σονμπρουν)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος της Αθήνας και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Αυστρίας, την αριστοκρατική Βιέννη.
Η πόλη γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη την περίοδο που οι Αψβούργοι εκλέγονταν, σχεδόν αδιάκοπα για τέσσερις συνεχείς αιώνες, ηγεμόνες της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Στην πρωινή μας ξενάγηση θα δούμε την περίφημη Ρίνγκστρασε που όταν κατασκευάστηκε λειτούργησε ως περιφερειακός δρόμος που συνέδεε τα νέα καλλιτε­χνικά κτίρια με τις δημόσιες υπηρεσίες όταν κατεδαφί­στηκαν οι αμυντικές οχυρώ­σεις της. Θα θαυμάσουμε το επιβλητικό κτίριο της Όπε­ρας που άνοιξε το 1869 και παραμένει το επίκεντρο της πολιτιστικής ζωής της Βιέν­νης, το σύμπλεγμα του Χόφ­μπουργκ που περιλαμβάνει τα αυτοκρατορικά διαμερί­σματα, κτίρια μουσείων, την Αυστριακή Εθνική βιβλιο­θήκη, τη Χειμερινή Σχολή Ιπ­πασίας καθώς και τα γρα­φεία του προέδρου της χώ­ρας. Εδώ ήταν η έδρα της αυστριακής εξουσίας για έξι αιώνες όπου όλοι οι ηγεμόνες φιλοδο­ξούσαν να αφήσουν το στίγμα τους. Επίσης, θα δούμε το Κοινοβούλιο σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Θεόφιλο Χάνσεν και το νεογοτθικό δημαρχείο, έδρα του δήμου της Βιέννης και της τοπικής κυβέρνησης, που οικοδομήθηκε μεταξύ 1872 και 1883 με τον τεράστιο κεντρικό πύργο του να καταλήγει στο 3 μέτρων άγαλμα ενός ιππότη με δόρυ. Βλέπουμε ακόμη το Εθνικό Θέατρο που αποτελεί την πλέον επιφανή σκηνή του γερμανόφωνου κόσμου, χτισμένο αρχικά επί Μαρίας Θηρεσίας και μεταγενέστερα σε ρυθμό ιταλικής Αναγέννησης, την ατμοσφαιρική Κάρλσκιρχε και στη συνέχεια το ανάκτορο Μπελβεντέρε που χτίστηκε ως θερινό ανάκτορο του πρίγκιπα Ευγένιου της Σαβοΐας, του ιδιοφυή στρατιωτικού διοικητή που οι χειρισμοί του συνέβαλαν στη συντριβή των Τούρκων το 1683. Ακολουθεί ο καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου, σήμα κατατεθέν της πόλης.
Η ξενάγησή μας θα κλείσει με την επίσκεψη στα ανάκτορα Σενμπρούν, τη πρώην θερινή κατοικία της αυτοκρατορικής οικογένειας που πήρε το όνομά της από μια όμορφη κρήνη που υπήρχε σε εκείνο το σημείο και θα επισκεφθούμε τα δωμάτια που ζούσε η αυτοκρατορική οικογένεια.
Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Στο ελεύθερο απόγευμα προτείνουμε μια πρώτη βόλτα υπό την καθοδήγηση του αρχηγού είτε μόνοι σας για να απολαύσετε την μαγική εορταστική ατμόσφαιρα της πόλης.

Ημέρα 2η: Βιέννη (ελεύθερη μέρα)

Η Βιέννη την περίοδο των Χριστουγέννων μοιάζει παραμυθένια. Τουλάχιστον ένα μήνα πριν από τα Χριστούγεννα στήνονται μεγάλες υπαίθριες αγορές που ικανοποιούν και τα πιο απαιτητικά γούστα.
Μπορείτε να πιείτε έναν καφέ στα ατμοσφαιρικά καφενεία Ζάχερ, Λάντμαν, Σεντράλ, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των Βιεννέζων ή να κάνετε βόλτα στον κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο Κέρτνερστρασε με τα καταστήματα που πουλάνε τα εκπληκτικά σοκολατάκια και λικέρ Μότσαρτ.Για τους λάτρεις του είδους προτείνουμε μια βόλτα στο τετράγωνο των μουσείων και εφόσον είναι ανοικτά επίσκεψη στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας ή στο μουσείο Ιστορίας της Τέχνης, το ένα απέναντι από το άλλο και ενδιάμεσα η πλατεία της Μαρίας Θηρεσίας με το άγαλμά της να δεσπόζει στο κέντρο της πλατείας από το 1888.
Για το βράδυ προτείνουμε δείπνο στις παραδοσιακές βιεννέζικες ταβέρνες του Γκρίντσιχ που θα σας μεταφέρουν σε άλλες εποχές, δοκιμάζοντας το φετινό κρασί και τοπικά εδέσματα.

Ημέρα 3η: Βιέννη (Μάγιερλινγκ Δάση Μπάντεν)

Αναχώρηση μετά το πρωινό για την εκδρομή μας στα καταπράσινα Δάση της Βιέννης, δυτικά της πρωτεύουσας, που αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους Βιεννέζους. Καλύπτουν έκταση 1.250 τ.χλμ. και είναι ιδανικό μέρος για αναψυχή καθώς το διασχίζουν πολλά μονοπάτια για πεζοπορία και ποδηλασία. Ενδιαφέρον θα βρείτε το κυνηγετικό περίπτερο του Μάγιερλινγκ, γνωστό από το ειδύλλιο της Μαρίας Βετσέρα και του πρίγκιπα Ροδόλφου που είχε τραγικό τέλος, με άγνωστα μέχρι σήμερα τα αίτια της τραγωδίας. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Χέιλιγκενκροϊτς και θα μάθουμε για την ιστορία του στο προαύλιο ενώ δεν θα παραλείψουμε μια σύντομη στάση στη γραφική λουτρόπολη του Μπάντεν, στην ανατολική πλευρά του δάσους της Βιέννης, με τις 15 θερμές πηγές της, γνωστή ήδη από τη Ρωμαϊκή εποχή. Η πόλη ξανακτίστηκε μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 1812 και πολλές από τις νεοκλασικές και μπιντερμάιερ επαύλεις χρονολογούνται από εκείνη την περίοδο. Το βράδυ προτείνουμε να παρακολουθήσετε ένα κονσέρτο εορταστικής μουσικής στο παλάτι Auersperg του 1710. Εκεί πραγματοποιήθηκαν οι πιο λαμπεροί χοροί και δεξιώσεις της εποχής, με πρωταγωνιστές τον αυτοκράτορα Φραγκίσκο Ιωσήφ και την σύζυγό του Σίσσυ ενώ εκεί ο Μότσαρτ έπαιξε πιάνο σε ηλικία 6 ετών για την αυτοκράτειρα Μαρία Θηρεσία.

Ημέρα 4η : Βιέννη (προαιρετική εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ – έξοδα ατομικά)

Ελεύθερη μέρα και σας προτείνουμε ολοήμερη εκδρομή μέχρι το Σάλτσμπουργκ, τη γενέτειρα του Μότσαρτ. Το Σάλτσμπουργκ βρίσκεται σε υψόμετρο 425 μ. και είναι το “Παραμύθι της Αυστρίας” με τρούλους, καμπαναριά, επιβλητικό κάστρο, ποτάμι και για φόντο τα χιονισμένα βουνά. Ο θρύλος λέει πως η πόλη ιδρύθηκε από τον επίσκοπο Ρούπερτ που έφτασε εδώ με τους Βενεδικτίνους μοναχούς και από τον Ιρλανδό επίσκοπο Βιργίλιο που έχτισε τον πρώτο καθεδρικό ναό της πόλης. Η πόλη φημίζεται για το ετήσιο μεγαλύτερο και σημαντικότερο φεστιβάλ όπερας και θεάτρου στην Ευρώπη που ξεκίνησε το 1920 και συνεχίζεται έως και σήμερα. Θα περιηγηθούμε στη πανέμορφη παλιά πόλη που βρίσκεται ανάμεσα στο όρος των Μοναχών και τον ποταμό Ζάλτσαχ. Η Ουνέσκο έχει ανακηρύξει το Σάλτσμπουργκ μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, χτισμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου σε ρυθμό μπαρόκ που παρουσιάζει εξαιρετική αρχιτεκτονική ομοιογένεια. Θα θαυμάσουμε το ανάκτορο Ρεζιντέντς και τους κήπους Μιραμπέλ, τον καθεδρικό της πόλης Ντομ, πρότυπο της μπαρόκ εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής βόρεια από τις Άλπεις, το παλιό Δημαρχείο στο τέλος ενός στενού μεσαιωνικού δρόμου, την πλατεία Ρέζιντεντς με την αρχιεπισκοπική έδρα και το αβαείο του Αγίου Πέτρου του 12ου αιώνα με το ομώνυμο άγαλμα να κοσμεί τη κρήνη (1673) μπροστά από το ναό. Χρόνος στη διάθεσή σας για βόλτα ή γεύμα. Επιστροφή στη Βιέννη.

Κόστος προαιρετικής : +90€ ενήλικας — +50€ παιδί έως 12 ετών
(μίνιμουμ συμμετοχή 20 ατόμων)

Ημέρα 5η: Βιέννη (ΔΩΡΟ περιήγηση στη Μπρατισλάβα) – Αθήνα

Πρωινό ελεύθερο στην διάθεση σας να το αξιοποιήσετε όπως επιθυμείτε. Το μεσημέρι αναχωρούμε για μια εκδρομή με περιήγηση στην κοντινή και γραφική πόλη της Μπρατισλάβα.
Το ιστορικό κέντρο με τον Καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου, το παλιό ιστορικό δημαρχείο, η πύλη του Αγίου Μιχαήλ καθώς και το κάστρο Μπρατισλάβα που δεσπόζει της πόλης και θα δούμε εξωτερικά, θα μας κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον. Γεμάτοι εντυπώσεις και πλούσιες εικόνες από την γνωριμία μας με την αναγεννησιακή και σύγχρονη Βιέννη, μεταφερόμαστε το απόγευμα στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Περιλαμβάνεται/Εξαιρείται

 • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας ναυλωμένες πτήσεις με τη SKY EXPRESS
 • Διαμονή σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία
 • LINDNER AM BELVEDERE 4*s --- ROOMZ PRATER / ARCOTEL KAISERWASSER 4* -- INTERCONTINENTAL VIENNA 5*
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται
 • ΔΩΡΟ η περιήγηση στη Μπρατισλάβα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
 • Έμπειρος Αρχηγός/Συνοδός της εκδρομής
 • Είσοδοι σε αξιοθέατα, μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται προαιρετικό/προτεινόμενο

Durations

5 ημέρες

Τοποθεσία Ταξιδιού

από €455,00

Φόρμα ενδιαφέροντος

  Με την αποστολή αποδέχομαι τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

  Organized by

  SymiacosTravel

  Member Since 2022

  Μπορεί επίσης να σας αρέσει