από €0,00
Φόρμα ενδιαφέροντος

6ήμερη 28/10 – 02/11 Οδική Εκδρομή Κωνσταντινούπολη

0/5
Διάρκεια

6 ημέρες

Τύπος Ταξιδιού

Specific Tour

Μέγεθος ομάδας

Απεριόριστο

Γλώσσες

Greek

Περιγραφή

Κοινοποίηση στα Social Media

6ήμερη Οδική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη

Αναχώρηση: 28 Οκτωβρίου 2023


Τιμή κατ΄ άτομο: 385 ευρώ

Διαφορά μονόκλινου: επιπλέον  160 ευρώ

Πρόγραμμα

Ανάπτυξη όλων
1η ημέρα: Αθήνα – Καβάλα ή Κομοτηνή ή Ξάνθη ή Αλεξανδρούπολη

Συγκέντρωση και αναχώρηση από την Αθήνα για την Καβάλα ή την Κομοτηνή ή την Ξάνθη με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στην Καβάλα ή στην Κομοτηνή ή στην Ξάνθη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

2η ημέρα: Καβάλα ή Κομοτηνή ή Ξάνθη ή Αλεξανδρούπολη – Κωνσταντινούπολη

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τον συνοριακό σταθμό των Κήπων, έλεγχος διαβατηρίων – ταυτοτήτων, σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών και στη συνέχεια φθάνουμε στη Ραιδεστό, όπου θα κάνουμε στάση για φαγητό. Μετά το φαγητό αναχώρηση και άφιξη στην Πόλη των ονείρων μας. Προαιρετική κρουαζιέρα στον Βόσπορο με ιδιωτικό καράβι. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κωνσταντινούπολη

Πρωινό στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε την σημερινή μας ξενάγηση της Πόλης με επίσκεψη στην Αγία Σοφία, της οποίας ο τρούλος έχει 55 μέτρα ύψος και 31 μέτρα διάμετρο. Χτίστηκε από τον Ιουστινιανό και είναι ένα από τα πλέον σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το περίφημο Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ, πιο γνωστό σαν Γαλάζιο Τζαμί από το μπλε χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί στην εσωτερική του διακόσμηση , τον ιστορικό βυζαντινό ιππόδρομο ο οποίος βρίσκεται μπροστά από το Μπλε Τζαμί και σήμερα είναι πλατεία που ονομάζεται Σουλτάν Αχμέτ με λίγα εντυπωσιακά στοιχεία να θυμίζουν το παρελθόν της. Ο ιππόδρομος , το μέρος που ξεκίνησε η διάσημη «Στάση του Νίκα» ήταν η καρδιά της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, με τους αγώνες να αποτελούν σημαντικό γεγονός για την πόλης. Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας με επίσκεψη στο «Βυζαντινό Υδραγωγείο το οποίο κτίστηκε για πρώτη φορά επί Κωνσταντίνου , επεκτάθηκε επί Ιουστινιανού και επικράτησε να λέγεται «Υδραγωγείο του Ιουστινιανού». Είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή από τις 60 που χτίστηκαν επί βυζαντινής αυτοκρατορίας . Τέλος Θα επισκεφθούμε το Τοπ καπί, παλάτι των Σουλτάνων από τον 16ο έως και τον 19ο αιώνα με ωραιότατους εσωτερικούς κήπους και αυλές. Σήμερα μουσείο των ανεκτίμητων θησαυρών τους με θέα προς τη θάλασσα του Μαρμαρά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Κωνσταντινούπολη – Πριγκηπόννησα

Μετά το πρόγευμα επίσκεψη στο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ και αμέσως στη συνέχεια αναχωρούμε με το πούλμαν για την αποβάθρα του «Bostanci» από όπου θα πάρουμε το πάρουμε το πλοιάριο για την ολοήμερη εκδρομή μας , θα περάσουμε την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου, απ’ όπου θα θαυμάσουμε την Ασιατική και την Ευρωπαϊκή παραλία του Βοσπόρου, τον Πύργο του Λεάνδρου και το ιστορικό κέντρο. Άφιξη στο Bostanci, επιβίβαση στο πλοιάριο για την εκδρομή προς τη Χάλκη και τη Θεολογική Σχολή, την Πρίγκιπο, τα δημοφιλή Πριγκιποννήσια. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση στα χανουμάκια με φαγητό και χορό. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Κωσταντινούπολη - Πατριαρχείο - Καβάλα ή Κομοτηνή ή Ξάνθη

Πρωινό στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε με επίσκεψη στην Παναγιά την Μπαλουκλιώτισσα, στη Μονή της Χώρας, με τα περίφημα ψηφιδωτά που σώζονται στους εσω και έξω νάρθηκες, και στην Παναγία των Βλαχερνών ,όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Τέλος θα επισκεφθούμε το Πατριαρχείο, όπου θα δούμε το ναό του Αγ. Γεωργίου, την Κλειστή Πύλη, το χώρο μαρτυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε. Εν συνεχεία θα αναχωρήσουμε οδικώς για την Ελλάδα. Άφιξη στη Καβάλα ή Κομοτηνή ή Ξάνθη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Καβάλα ή Κομοτηνή ή Ξάνθη - Αθήνα

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στην Αθήνα και τέλος εκδρομής.

Περιλαμβάνεται/Εξαιρείται

 • Μεταφορές με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν και έμπειρους οδηγούς.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε 4* ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη ( πλατεία Ταξίμ)
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε 3* ή 4* ξενοδοχείο στην Καβάλα ή στην Κομοτηνή ή Ξάνθη
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Τρία γεύματα ή δείπνα σε τοπικό εστιατόριο στην Κωνσταντινούπολη/Ραιδεστό
 • Τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός καθ’ όλη την διάρκεια παραμονής στην Κωνσταντινούπολη
 • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής
 • Ασφάλεια Αστικής και Επαγγελματικής Ευθύνης
 • Check point πόλεων, φόρος διαμονής ξενοδοχείων και διελεύσεις συνόρων 40 ευρώ
 • Ποτά, Αχθοφορικά, Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
 • Ό,τι αναφέρετε στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
 • Κρουαζιέρα στα ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΑ ( 15€ )
 • Κρουαζιέρα στον Βόσπορο ( 25 € )
 • Νυχτερινή διασκέδαση με φαγητό, χορό και χανουμάκια ( 35 € )

Durations

6ημέρες

Τοποθεσία Ταξιδιού

από €0,00

Φόρμα ενδιαφέροντος

  Με την αποστολή αποδέχομαι τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

  Organized by

  SymiacosTravel

  Member Since 2022

  Μπορεί επίσης να σας αρέσει