από €0,00
Φόρμα ενδιαφέροντος

6 ημέρες 10, 24/10 & 07, 21/11 ΛΙΒΑΝΟΣ

0/5
Διάρκεια

6 ημέρες

Τύπος Ταξιδιού

Specific Tour

Μέγεθος ομάδας

1 person

Γλώσσες

Greek

Περιγραφή

Κοινοποίηση στα Social Media

6 μέρες Βηρυτός, Μπααλμπέκ, Κοιλάδα Μπεκάα, Ααντζάρ, Οινοποιείο Ξαρά, Σιδώνα, Τύρος, Σπήλαια Τζέιτα, Βύβλος, Τρίπολη, Μπσαρί/Κέδροι Λιβάνου, Ντέιρ Ελ Καμάρ, Παλάτι Μπεϊτεντίν. Διαμονή στα ξενοδοχεία 4* ή 5* με ημιδιατροφή καθημερινά.

Αναχωρήσεις:  10, 24 Οκτωβρίου & 07, 21 Νοεμβρίου  

Η διαμονή μας γίνεται όλες τις ημέρες στην Βηρυτό, που αποτελεί τη βάση μας για τις ημερήσιες εκδρομές μας και όχι σε επαρχιακές πόλεις για μείωση κόστους. Με τον τρόπο αυτό έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε ενδελεχώς την πολύπλευρη όψη της πρωτεύουσας, των αγορών και της νυχτερινής της ζωής. Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει Ημιδιατροφή και επισκέψεις σε όλα τα ενδιαφέροντα σημεία της χώρας με πλούσιες ξεναγήσεις και με όλες τις εισόδους εντός της τιμής. Η αξιοποίηση του χρόνου με τον καλύτερο τρόπο, η ευελιξία και η πολύχρονη εμπειρία μας, αποτελούν εγγύηση για ένα καθ΄ όλα επιτυχημένο ταξίδι σε αυτή την χώρα με τον αρχαίο πολιτισμό και την σύγχρονη ιστορία, που δεν αφήνει κανέναν επισκέπτη της ασυγκίνητο!


Τιμή κατ’ άτομο Δίκλινο 3ο άτομο

έως 12 ετών

Μονόκλινο

Αναχωρήσεις

11/07, 25/07, 08/08, 12/08

Ξενοδοχείο: Cavalier Hamra 4*

900 € 780 € 1.070 €

Αναχωρήσεις

11/07, 25/07, 08/08, 12/08

Ξενοδοχείο: Crown Plaza Hamra 5*

970 € 840 € 1.220 €

Αναχωρήσεις

22/08, 05/09, 19/09

Ξενοδοχείο: Cavalier Hamra 4*

840 € 720 € 1.010 €

Αναχωρήσεις

22/08, 05/09, 19/09

Ξενοδοχείο: Crown Plaza Hamra 5*

900 € 770 € 1.150 €

Αναχωρήσεις

03/10, 10/10, 24/10, 07/11, 21/11

Ξενοδοχείο: Cavalier Hamra 4*

790 € 670 € 960 €

Αναχωρήσεις

03/10, 10/10, 24/10, 07/11, 21/11

Ξενοδοχείο: Crown Plaza Hamra 5*

850 € 720 € 1.100 €

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, ταξιδιωτική ασφάλεια για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 330 €


Οι Πτήσεις μας με Middle East

10/10

24/10

ME 252

Αθήνα 12:05

Βηρυτός 13:50

 

15/10

29/10

ΜΕ 253

Βηρυτός 18:00

Αθήνα 19:55

 

 

 

Πρόγραμμα

Ανάπτυξη όλων
1η ημέρα: Αθήνα - Βηρυτός, Αρχαιολογικό Μουσείο, Ξενάγηση πόλης

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βηρυτό. Η Βηρυτός είναι μια πόλη-μωσαϊκό πολιτισμών, που μέχρι τον εμφύλιο του 1975 ήταν γνωστή ως το "Παρίσι της Μέσης Ανατολής". Τα τελευταία χρόνια η πρωτεύουσα του Λιβάνου έχει καταφέρει να ξαναβρεί τον ρυθμό της και να γίνει μια κοσμοπολίτικη μητρόπολη του 21ου αιώνα. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης πρώτα θα επισκεφθούμε το εκπληκτικό αρχαιολογικό μουσείο της Βηρυτού. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και στη συνέχεια θα δούμε την περίφημη και αναβαθμισμένη παραλιακή λεωφόρο Κορνίς με τους Βράχους των Περιστεριών, τα σουκς της παλιάς πόλης, την πεζοδρομημένη περιοχή του κέντρου με τα αναπαλαιωμένα κτίρια κ.ά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Βηρυτός - Μπααλμπέκ - Ααντζάρ - Κοιλάδα Μπεκάα - Οινοποιείο Ξαρά - Βηρυτός

Η σημερινή μας εκδρομή στην ενδοχώρα του Λιβάνου ξεκινάει από το Μπααλμπέκ, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου και τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Το όνομά του σημαίνει "πόλη του Μπαάλ" (Βαάλ), ενός τοπικού θεού του ήλιου, τον οποίο οι αρχαίοι Έλληνες ταύτιζαν με τον δικό τους θεό Ήλιο, γι΄ αυτό και την αποκαλούσαν "Ηλιούπολη". Θα δούμε τους ναούς του Δία, του Βάκχου και της Αφροδίτης και θα συνεχίσουμε για την κτισμένη σε ρωμαϊκά πολεοδομικά πρότυπα πόλη των Ομεϊαδών, την Ααντζάρ (Aanjar, 8ος αιώνας), που βρίσκεται στην Κοιλάδα Μπεκάα και υπήρξε στρατηγικής σημασίας εμπορικός κόμβος μεταξύ Συρίας και Μεσογείου. Ο αρχαιολογικός της χώρος έχει επίσης ανακηρυχθεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Τέλος, θα επισκεφθούμε το οινοποιείο Ξαρά (Château Ksara), όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα περίφημα κρασιά του, τα οποία εξάγονται σε περισσότερες από 40 χώρες του κόσμου (premium wine tasting - προσφορά του Γραφείου μας). Επιστροφή στην Βηρυτό. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βηρυτός - Σιδώνα - Τύρος - Βηρυτός

Πρωινή αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή μας στο νότιο τμήμα του Λιβάνου. Πρώτος μας σταθμός η Σιδώνα, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Λιβάνου, που βρίσκεται στην πεδιάδα ανάμεσα στο Όρος Λίβανος και τη Μεσόγειο. Στους αρχαίους χρόνους ήταν μια από τις πιο γνωστές πόλεις της Φοινίκης, περίφημη για το κρασί και την πορφύρα της. Αφού δούμε το παραθαλάσσιο κάστρο των Σταυροφόρων και τα παλιά σουκ της ιστορικής αυτής πόλης, θα συνεχίσουμε για την Τύρο, σημαντικό λιμάνι των Φοινίκων και τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Η Τύρος απαρτιζόταν από δύο πόλεις: την Παλαιά, κτισμένη στα παράλια της Φοινίκης και τη Νέα, στην απέναντι νησίδα. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της πόλης και βόλτα στην θαυμάσια παραλία της. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στην Βηρυτό. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Βηρυτός - Τρίπολη - Μπσαρί/Κέδροι Λιβάνου - Βηρυτός

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την Τρίπολη (Trablous), την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την "πρωτεύουσα των γλυκών". Εδώ βρίσκεται το μεγαλύτερο κάστρο Σταυροφόρων του Λιβάνου. Μετά την σύντομη στάση για καφέ στο λιμάνι Ελ Μίνα θα αναχωρήσουμε για να δούμε τους πιο …σεβαστούς εκπρόσωπους των Κέδρων του Λιβάνου. Βρίσκονται κοντά στην πόλη Μπσαρί (Bsharri ή Becharre) στο βόρειο τμήμα της χώρας, δίπλα στην εκπληκτικής ομορφιάς "Ιερή Κοιλάδα" (Ουάντι Καντίσα, Wadi Qadisha). Από τα δάση των Κέδρων του Λιβάνου, ο Σολομών πήρε την ξυλεία για να κατασκευάσει τον ναό και το παλάτι του, ενώ οι Φαραώ έφτιαχναν με αυτά τις σαρκοφάγους τους. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Αγίου Αντώνιου, που είναι κτισμένο κατά το ήμισυ μέσα στο βουνό και προσφέρει μια εκπληκτική θέα του δάσους και της γύρω κοιλάδας, καθώς και το μουσείο του διάσημου Λιβανέζου συγγραφέα Χαλίλ Γκιμπράν (Khalil Gibran, εάν είναι ανοικτό). Επιστροφή στην Βηρυτό. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Βηρυτός - Σπήλαια Τζέιτα - Βύβλος - Χαρίσσα - Βηρυτός

Πρωινή αναχώρηση για τα παγκοσμίου φήμης σπήλαια Τζέιτα, που θεωρούνται τα ωραιότερα της Μέσης Ανατολής και ήταν φιναλίστ το 2011 για τα νέα Επτά Θαύματα του Κόσμου. Επόμενος σταθμός μας η παραθαλάσσια πόλη Βύβλος, η βιβλική Gebal, που κατοικείται εδώ και 7.000 χρόνια και υπήρξε σημαντικό λιμάνι των Φοινίκων. Είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Τέλος, θα θαυμάσουμε τη θέα του κόλπου Τζούνιε από το υπέροχο άγαλμα της Παναγίας του Λιβάνου στον λόφο Χαρίσσα. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και επιστροφή στην Βηρυτό. Απόγευμα ελεύθερο για ψώνια. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Βηρυτός - Ντέιρ Ελ Καμάρ - Παλάτι Μπεϊτεντίν - Αθήνα

Πρωινή αναχώρηση για το γραφικό χωριό Ντέιρ Ελ Καμάρ, το όνομα του οποίου σημαίνει "Μοναστήρι της Σελήνης" και υπήρξε έδρα των κυβερνητών της χώρας από τον 16ο έως τον 18ο αιώνα. Θα δούμε την εκκλησία Notre Dame και το τζαμί Fakhreddine. Συνεχίζουμε για το πανέμορφο παλάτι του Μπεϊτεντίν, στο μουσείο του οποίου εκτίθεται και μια καταπληκτική συλλογή βυζαντινών ψηφιδωτών. Μετά την επίσκεψή μας θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο και θα επιβιβαστούμε στην πτήση για την Αθήνα.

Περιλαμβάνεται/Εξαιρείται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με απ΄ ευθείας πτήσεις της Middle East
 • Ξενοδοχεία 4* ή 5* (Τοπικής κατηγοριοποίησης)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-ξεναγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, ταξιδιωτική ασφάλεια για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 330 €
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στο αναλυτικό πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Durations

6ημέρες

Τοποθεσία Ταξιδιού

από €0,00

Φόρμα ενδιαφέροντος

  Με την αποστολή αποδέχομαι τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

  Organized by

  SymiacosTravel

  Member Since 2022

  Μπορεί επίσης να σας αρέσει