από €745,00
Book Now

8 ήμερη οδική Ρουμανία

0/5
Διάρκεια

Τύπος Ταξιδιού

Specific Tour

Μέγεθος ομάδας

1 person

Γλώσσες

___

Περιγραφή

Κοινοποίηση στα Social Media

Αναχωρήσεις 13 & 20/03

Πρόγραμμα

Ανάπτυξη όλων
ΑΘΗΝΑ - ΣΟΦΙΑ

Πρωινή αναχώρηση από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Διέλευση συνόρων. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, τη Σόφια. Διανυκτέρευση.

ΣΟΦΙΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Μετά το πρωινό θα ξεναγηθούμε στη Σόφια, τη σύγχρονη και νεανική πόλη που συνδυάζει την Ανατολή και τη Δύση, με τις πολλές γαστρονομικές επιλογές. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Βουκουρέστι, με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, τα καταπράσινα πάρκα και την πλούσια ιστορία. Άφιξη και πρώτη γνωριμία με την παλιά πόλη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Μετά το πρωινό μας ακολουθεί πανοραμική ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Το Βουκουρέστι συχνά χαρακτηρίζεται ως το «Παρίσι των Βαλκανίων» χάρη στις φαρδιές λεωφόρους, τα κτίρια της Belle Epoque, τα καταπράσινα πάρκα και τους εμπορικούς της δρόμους. Θα περιηγηθούμε στις πλατείες Βικτοριέι και Ουνιβερσιτάτζι, θα θαυμάσουμε το Αθήναιον, το Εθνικό Θέατρο του Λούκα Καρατζιάλε, τον κήπο Τζιμίτσιου, τον Πύργο της Φωτιάς, το Λόφο της Μητρόπολης κ.ά. Απόγευμα ελεύθερο στη διάθεσή σας για να εξερευνήσετε την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

ΣΙΝΑΪΑ - ΚΑΣΤΡΟ ΠΕΛΕΣ - ΜΠΡΑΣΟΒ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχοβα, φτάνουμε στη Σινάια, το «μαργαριτάρι των Καρπαθίων», όπου θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό κάστρο Πέλες. Ένα αριστούργημα αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, ήταν θερινή κατοικία της Βασιλικής οικογένειας. Την εντολή της κατασκευής του την έδωσε ο Κάρολος Α’ και είναι το πρώτο κάστρο της Ευρώπης που φωταγωγήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα. Θα θαυμάσουμε την ξυλόγλυπτη διακόσμησή του, την Αίθουσα των Όπλων και τις συλλογές απ' όλον τον κόσμο. Συνεχίζουμε για το Μπρασόβ, μια καταπράσινη πόλη στην «καρδιά» της Ρουμανίας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΚΑΣΤΡΟ ΜΠΡΑΝ - ΣΙΓΚΙΣΟΑΡΑ

 

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για το χωριό Μπραν, όπου θα επισκεφθούμε το διάσημο Κάστρο Μπραν ή Πύργο του Κόμη Δράκουλα. Σύμφωνα με τους θρύλους ήταν τόπος κατοικίας του πρίγκιπα Βλαντ Τσέπες και πηγή έμπνευσης για το μυθιστόρημα του Μπραμ Στόκερ. Συνεχίζουμε για την ιστορική περιοχή της Τρανσυλβανίας, όπου θα θαυμάσουμε τη μεσαιωνική καστροπολιτεία Σιγκισοάρα (UNESCO). Είναι διάσημη για τους 11 καλά διατηρημένους Πύργους που βρίσκονται κατά μήκος των τειχών της παλιάς πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

ΜΠΡΑΣΟΒ - ΣΙΜΠΙΟΥ

Πρόγευμα και αναχωρούμε για τη μεσαιωνική Σιμπίου, σημαντικό πολιτιστικό κέντρο της Ρουμανίας (UNESCO). Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγησή μας από την παλιά πόλη. Θα δούμε τη Μητρόπολη, που είναι χτισμένη στα θεμέλια της Βυζαντινής εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, την πλατεία Χουέτ με την Ευαγγελική Εκκλησία περιτριγυρισμένη με πέντε πύργους και το παλιό Δημαρχείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

ΜΠΡΑΣΟΒ - ΣΟΦΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για τη Σόφια. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

ΣΟΦΙΑ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στην Αθήνα το βράδυ.

 

Περιλαμβάνεται/Εξαιρείται

  • Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν της εταιρείας Panolympia
  • 7 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* (2 Σόφια, 2 Βουκουρέστι, 3 Μπρασόβ)
  • Πρωινό καθημερινά
  • Εκδρομές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις βάσει προγράμματος
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών
  • Εισιτήρια εισόδων
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα

Durations

8 ημέρες

Τοποθεσία Ταξιδιού

από €745,00

Organized by

SymiacosTravel

Member Since 2022

Μπορεί επίσης να σας αρέσει