από €0,00
Φόρμα ενδιαφέροντος

9 ημέρες 20/12, 27/12, 03/01 Γιορτές στην Τυνησία

0/5
Διάρκεια

9 ημέρες

Τύπος Ταξιδιού

Specific Tour

Μέγεθος ομάδας

Απεριόριστο

Γλώσσες

Greek

Περιγραφή

Κοινοποίηση στα Social Media

9 ημέρες σε Τύνιδα, Χαμμαμέτ, Μοναστίρ, Ελ Τζεντ, Ματμάμα, Ντους, Τοζερ, Καϊρουάν, Σους, Τεστούρ, Σίντι Μπου Σαΐντα. Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* & 5* με ημιδιατροφή καθημερινά. 

Αναχωρήσεις: 20, 27 Δεκεμβρίου & 03 Ιανουαρίου

 

Ένα ταξίδι στην Τυνησία είναι μια εμπειρία που όλοι θέλουν να ζήσουν. Στη Manessis travel είμαστε περήφανοι, όχι μόνο γιατί σας προσφέρουμε αυτή την εμπειρία, αλλά γιατί κάνουμε τα πάντα ώστε το ταξίδι σας να είναι από εκείνα που σπάνια μπορεί να σας προσφέρει κάποιος άλλος. Η διαφορά βρίσκεται στις λεπτομέρειες. Έχουμε ψάξει τους προορισμούς, τις οάσεις, τα μυστικά της ερήμου έτσι ώστε να απολαμβάνετε χαλαρά την ομορφιά που απλώνεται γύρω σας και να εισπράττετε κάθε στιγμή αυτά που η μαγευτική αυτή χώρα έχει να σας δώσει. Από τα σοκάκια της ιστορικής Τύνιδας στους αμμόλοφους της ερήμου, σε σεληνιακά τοπία που γυρίστηκαν μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες, στα χωριά των Βεβρέρων, αλλά και στα κοσμοπολίτικα θέρετρα, όπως η Χαμμαμέτ και η Σους, το άρωμα της εξυπηρέτησης Manessis travel είναι παντού και σμίγει με τα αρώματα και τα χρώματα του χρόνου της ιστορίας, των μυστηρίων της Σαχάρας.


Τιμή κατ’ άτομο Δίκλινο 3ο άτομο

έως 12 ετών

Μονόκλινο
Αναχωρήσεις

20/12, 03/01

66 54 865 
Αναχώρηση

27/12  

755  635  855 

ΠΤΗΣΕΙΣ

20/12/23 27/12/23 03/01/24 A3 734 ΑΘΗΝΑ – ΤΥΝΙΔΑ 23:35 – 00:55
28/12/23 04/01/24 11/01/24 A3 735 ΤΥΝΙΔΑ  – ΑΘΗΝΑ 02:10 – 05:00

 

Πρόγραμμα

Ανάπτυξη όλων
1η ημέρα: Αθήνα - Τύνιδα

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, μπροστά στα γκισέ της Aegean και πτήση για την Τύνιδα, πρωτεύουσα της Τυνησίας μιας χώρας που απετέλεσε σταυροδρόμι πολιτισμών με ιστορία 3000 ετών. Άφιξη, έλεγχος διαβατηρίων και μεταφορά με λεωφορείο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2 ημέρα: Τύνιδα - Χαμμαμέτ

Μετά από ένα πλούσιο πρωινό αντιπροσωπευτικό της τοπικής κουζίνας, θα πάρουμε μια πρώτη γεύση και από την πρωτεύουσα, μια πόλη με δύο όψεις, τη μοντέρνα που περιλαμβάνει τις κεντρικές λεωφόρους, τα πολυτελή μαγαζιά, τα ψηλά αρτ ντεκό κτίρια και το παλιό τμήμα που αφορά στη Μεντίνα (παλιά οχυρωμένη πόλη), όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περιπλανηθούμε στα μικρά δαιδαλώδη σοκάκια, τα αραβικά σπίτια, τα χαμάμ τα τεμένη και τα γνωστά σουκς (παζάρια). Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τα ερειπωμένα, αλλά εντυπωσιακά τμήματα της Ρωμαϊκής Καρχηδόνας, πρωτεύουσας της αυτοκρατορίας πριν από 2000 χρόνια. Στη συνέχεια, θα πάρουμε τον δρόμο για ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά θέρετρα της χώρας που προσελκύει πάνω από 500.000 τουρίστες τον χρόνο τη Χαμμαμέτ στην περιοχή Jasmine. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Χαμμαμέτ - Μοναστίρ - Ελ Τζεμ - Ματμάτα - Ντους

Μετά από το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε για το νότιο τμήμα της χώρας, εκεί που τα χωριά των Βερβέρων, μαζί με την απεραντοσύνη της ερήμου και τις οάσεις με φοίνικες μας αποκαλύπτουν το πιο όμορφο και γραφικό κομμάτι της χώρας. Ο πρώτος μας σταθμός θα είναι στο τουριστικό θέρετρο Μοναστίρ, στην πιο εξευρωπαϊσμένη πόλη της Τυνησίας και γενέτειρα του πρώτου προέδρου και αναμορφωτή και εκσυγχρονιστή της χώρας Χαμπίμπ Μπουργκίμπα. Μικρή στάση για φωτογραφίες στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης που βρίσκεται το μαυσωλείο του πρώην προέδρου στο οποίοείναι θαμμένος ο ίδιος καθώς και μέλη της οικογένειας του. Συνεχίζουμε για την Κωμόπολη Ελ – Τζεμ όπου θα επισκεφτούμε το περίφημο και καλά διατηρημένο ρωμαϊκό αμφιθέατρό της, που χτίστηκε το 230 μ. χ. και το οποίο στην εποχή του μπορούσε να φιλοξενήσει ακόμα και 30.000 θεατές. Ελεύθερος χρόνος για φωτογραφίες. Στη συνέχεια, αφού περάσουμε έξω από την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας τη Σφάξ, θα φτάσουμε στη Ματμάτα στο πιο ξερό και άγονο κομμάτι της χώρας, ένα τοπίο καθαρά σεληνιακό που θυμίζει κρατήρες ηφαιστείων. Εδώ θα εξερευνήσουμε τα διάσημα σπίτια των τρωγλοδυτών που έχουν χτιστεί υπόγεια για να προστατεύουν τους Βέρβερους από την έντονη ζέστη του καλοκαιριού. Τα χωριά των Βερβέρων είναι ανάμεσα στα πιο συναρπαστικά μέρη για εξερεύνηση στην Τυνησία. Ένα από αυτά τα υπέροχα χωριά με το ιδιαίτερο τοπίο αποτέλεσε το σκηνικό της ταινίας του Σπίλμπεργκ «Οι κυνηγοί της χαμένης κιβωτού» και του Λούκας «Ο πόλεμος των άστρω». Συνεχίζοντας μέσα από την πολύπλοκη οροσειρά Νταχάρ και θα καταλήξουμε στο μικρό χωριό των 15.000 κατοίκων την Ντούζ όπου ζει η φυλή των Μράζιγκ. Η Ντούζ θεωρείται η βορειοανατολική πύλη της ερήμου Σαχάρας η οποία εκτείνεται από τον από τον Ατλαντικό μέχρι την ερυθρά θάλασσα. Βόλτα με καμήλες πάνω στους αμμόλοφους, με τα γλυκά και ανεπανάληπτα χρώματα της ερήμου (προσφορά του γραφείου μας). Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ντους - Τοζέρ

Πρωινό και αναχώρηση για την Τοζέρ τη μεγαλύτερη φυσική όαση της χώρας με πάνω από 500.000 φοίνικες και χουρμάδες. Θα περάσουμε έξω από την πόλη Κεμπιλί όπου βρίσκονται τα διοικητικά τμήματα του Νότου, και θα διασχίσουμε τη φυσική αλμυρή, αποξηραμένη λίμνη Σοτ – Ελ – Τζερίντ, η επιφάνεια της οποίας είναι καλυμμένη με αλάτι όπου και θα θαυμάσουμε το φαινόμενο του αντικατοπτρισμού, κάνοντας και μια αναγκαία στάση για τις φωτογραφίες μας. Άφιξη στην πόλη – όαση Τοζέρ. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική της και τη μικρή της αγορά, αλλά και για μια βόλτα (προαιρετικά με ατομικά έξοδα) με παϊτόνια (παραδοσιακές άμαξες) μέσα στην όαση για να δούμε πώς είναι η ζωή στο εσωτερικό της, αλλά και πώς μαζεύονται οι χουρμάδες με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5 ημέρα: Τοζέρ - Oρεινές οάσεις - Νέφτα

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε με jeep 4×4 από το ξενοδοχείο για τις φυσικές ορεινές οάσεις Chebika (Τσεμπίκα) και Tamerza (Ταμέρζα) που βρίσκονται στην οροσειρά του Άτλαντα κοντά στα σύνορα με την Αλγερία, σ’ ένα τοπίο σχεδόν σεληνιακό, όπως διαμορφώθηκε μετά την καταστροφή των χωριών από πλημμύρες το 1969. Στις περιοχές αυτές γυρίστηκαν κάποια στιγμιότυπα από την ταινία «Ο Άγγλος ασθενής». Αφού περπατήσουμε μέσα στην όαση Chebika και φωτογραφήσουμε το κατεστραμμένο χωριό Tamera, θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μέσα από τις πίστες του Paris – Dakar και με τους έμπειρους οδηγούς των jeep να ανεβοκατεβαίνουν τους αμμόλοφους, προσφέροντας μια συναρπαστική εμπειρία, θα φτάσουμε στο Ουνγκίσμελ ή «λαιμό της καμήλας», όπως ονομάζεται η περιοχή, για να επισκεφτούμε το στούντιο και τα σκηνικά που άφησε πίσω του ο γνωστός σκηνοθέτη George Loukas, όταν γύρισε την ταινία «Ο πόλεμος των άστρων». Χρόνος ελεύθερος για φωτογραφίες και στη συνέχεια επίσκεψη στην πόλη – όαση Νέφτα και στο πιο όμορφο σημείο της πόλης, το Κορμπέι (καλάθι ) για να φωτογραφήσουμε από ψηλά την Όαση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και στη συνέχεια βραδινή επίσκεψη στο Λαογραφικό μουσείο του Ντάρ – Σαράιτ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Καϊρουάν - Σους - Χαμμαμέτ

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε, διασχίζοντας τις στέπες μέσω Γκάφσας, για να φτάσουμε στην βορειοανατολική πλευρά της χώρας που βρέχεται από την Μεσόγειο, και που κυριαρχούν το εύκρατο κλίμα και οι πολλοί ελαιώνες. Η πρώτη στάση θα είναι η πόλη του Καϊρουάν ,που θεωρείται η ιερή πόλη της χώρας με έντονο αραβικό στοιχείο. Εδώ θα επισκεφτούμε το μεγάλο τέμενος του ιδρυτή της πόλης Όκμπα. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε από κοντά ένα από τα εργαστήρια των διάσημων χειροποίητων χαλιών που κατασκευάζονται στην πόλη του Καϊρουάν, και που διοχετεύονται στην υπόλοιπη χώρα καθώς και στο εξωτερικό. Θα συνεχίσουμε για την πόλη Σους η οποία μαζί με το Μοναστίρ και την Χαμμαμέτ αποτελούν τα πιο φημισμένα παραθεριστικά θέρετρα που προσελκύουν εκατομμύρια τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο. Θα συνεχίσουμε για τη Χαμμαμέτ αφού απολαύσουμε πρώτα μια πανοραμική θέα από το πλούσιο προάστιο της Σους, το Πορτ- Ελ – Καντάουι (λιμάνι) με τα πολλά ξενοδοχεία και τις όμορφες μονοκατοικίες όπου διαμένει η υψηλή κοινωνική τάξη. Άφιξη στην Χαμμαμέτ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα: Χαμμαμέτ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για να γνωρίσουμε από κοντά το κέντρο της Χαμμαμέτ. Η πόλη που αρχικά έγινε γνωστή για το μεγάλο αριθμό χαμάμ (παραδοσιακά μαυριτανικά δημόσια λουτρά) έχει μετατραπεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά κέντρα της Τυνησίας, έχοντας κατά καιρούς κερδίσει την προτίμηση μεγάλων συγγραφέων και ζωγράφων. Ένα από τα αξιοθέατά της είναι η Μεντίνα, η μικρή αλλά καλά διατηρημένη παλιά οχυρωμένη πόλη του 9ου αιώνα πόλη με τα στενά σοκάκια όπως σε όλες τις παλιές αραβικές οχυρωμένες πόλεις. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, φωτογραφίες ή για κάποιες τελευταίες σας αγορές στα γνωστά παζάρια (σουκς). Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το τσάι με μέντα – δυόσμο και κουκουνάρι ή αμύγδαλο ή να πείτε το τούρκικο καφέ ή και να καπνίσετε ναργιλέ σε ένα παραδοσιακό καφενείο που βρίσκεται κοντά στην θάλασσα και εφάπτεται με τα τείχη της παλιάς πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση. Μπορείτε να απολαύσετε τις ανέσεις του ξενοδοχείου ή να ακολουθήσετε ένα από τα οργανωμένα προγράμματα θαλασσοθεραπείας (με ατομικά σας έξοδα). Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Χαμμαμέτ - Τεστούρ - Σίντι Μπου Σαΐντ - Πτήση για Αθήνα

Μετά το πρωινό μας και αφού τακτοποιήσουμε τις αποσκευές μας στο λεωφορείο, θα αναχωρήσουμε για να γνωρίσουμε δύο ακόμα από τα πιο όμορφα μέρη της Τυνησίας. Πρώτα θα επισκεφτούμε το Τεστούρ γνωστό κατά την ρωμαϊκή περίοδο ως Tichillia που σημαίνει το πράσινο γρασίδι, ονομασία που δόθηκε από τις φυλές των Βερβέρων στην περιοχή. Θεωρείται ένα απόλυτο κρυμμένο στολίδι, κληρονομιά ενός Ανδαλουσιάνικου πολιτισμού που υπόσχεται μια καθηλωτική εμπειρία. Στη συνέχεια στον δρόμο για την Τύνιδα, θα επισκεφθούμε το όμορφο προάστιο της πρωτεύουσας το γνωστό Σίντι Μπου Σάιντ, αγαπημένο τόπο καλλιτεχνών και ζωγράφων με την Ανδαλουσιανικη αρχιτεκτονική και σπίτια με αποχρώσεις σε άσπρο και μπλε που θυμίζουν κυκλαδίτικο νησί. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στα όμορφα σοκάκια, για φωτογραφίες ή να πιείτε το τσάι ή τον καφέ σας σ’ ένα από τα πιο παλιά καφέ της χώρας το cafe de nattes.

Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο (προσφορά του γραφείου μας) και στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Τύνιδας, από όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής μας για Ελλάδα.

9 ημέρα: Πρωινή άφιξη στην Αθήνα

Πρωινή άφιξη στην Αθήνα.

Περιλαμβάνεται/Εξαιρείται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης ΑΘΗΝΑ-ΤΥΝΙΔΑ -ΑΘΗΝΑ με Aegean Airlines
 • Επτά συνολικά διανυκτερεύσεις, σε ξενοδοχεία όπως παρακάτω ή παρόμοια:
 • Mία διανυκτέρευση στην Τύνιδα Hotel Mouradi Africa 5* ή παρόμοιο
 • Τρεις διανυκτερεύσεις στη Χαμμαμέτ Hotel Al Hambra Thalasso 5* ή Royal Hammamet 5*
 • Μία διανυκτέρευση στην Ντους, Hotel Mouradi Douz 4*
 • Δύο διανυκτερεύσεις στην Τοζέρ Hotel Ras El Ain 4* ή Mouradi Tozeur 4*
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός της ημέρας άφιξης). Περιλαμβάνεται Ρεβεγιόν παραμονή Πρωτοχρονιάς στο ξενοδοχείο.
 • Μεταφορές από / προς τα αεροδρόμια εξωτερικού
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Είσοδοι στα μουσεία, μνημεία και αξιοθέατα που αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Έμπειρος επίσημος ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός
 • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, ταξιδιωτική ασφάλεια για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 280 €
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά: 25 € (πληρώνονται υποχρεωτικά τοπικά)
 • Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
 • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Durations

9 ημέρες

Τοποθεσία Ταξιδιού

από €0,00

Φόρμα ενδιαφέροντος

  Με την αποστολή αποδέχομαι τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

  Organized by

  SymiacosTravel

  Member Since 2022

  Μπορεί επίσης να σας αρέσει