από €0,00
Φόρμα ενδιαφέροντος

9 ημέρες 22-30/12 Βουδαπέστη – Πράγα – Βιέννη Οδική Εκδρομή

0/5
Διάρκεια

9 ημέρες

Τύπος Ταξιδιού

Specific Tour

Μέγεθος ομάδας

1 person

Γλώσσες

Greek

Περιγραφή

Κοινοποίηση στα Social Media

Βουδαπέστη – (Κρουαζιέρα Δούναβη) – Άγιος Ανδρέας – Μπρατισλάβα – Πράγα – Κάρλοβυ Βάρυ – (Δρέσδη) – Βιέννη

9ήμερη Οδική Εκδρομή 

22 – 30 Δεκεμβρίου 2023


Αναλυτικός Τιμοκατάλογος:

KΟΣΤΟΣ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ-ΤΡΙΚΛΙΝΟ: 630 €

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 240€

1 ΠΑΙΔΙ 2-12 ΕΤΩΝ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΜΕ 2 ΕΝΗΛΙΚΕΣ: 590€


Ξενοδοχεία:

ΣΕΡΒΙΑ : HOTEL PETRUS 3* στο ΠΑΡΑΤΣΙΝ ή παρόμοιο

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ: HOTEL DANUBIUS HUNGARIA 4*  ή παρόμοιο

ΠΡΑΓΑ: HOTEL ARTEMIS 4* ή παρόμοιο

ΒΙΕΝΝΗ: BEST WESTERN PLUS HOTEL VIENNA 4* ή παρόμοιο

 

Πρόγραμμα

Ανάπτυξη όλων
1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΑΤΣΙΝ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΙΣ) (950 χλμ)

Αναχώρηση στις 06:00 π.μ. από ΑΘΗΝΑ. Ημίωρη στάση στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ και συνεχίζουμε το ταξίδι μας μέσω ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΤΕΜΠΩΝ – ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ, γεύμα προαιρετικά, για το συνοριακό σταθμό των ΕΥΖΩΝΩΝ. Έλεγχος διαβατηρίων και η διαδρομή μας έξω από τα Σκόπια μας οδηγεί στην περιοχή της ΝΙΣ, για δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΝΙΣ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Νωρίς το πρωί αναχώρηση για τα Σέρβο-Ουγγρικά σύνορα διασχίζοντας . Είσοδος στην Ουγγαρία και κατευθυνόμαστε για την πανέμορφη Βουδαπέστη . Άφιξη και πρώτη γνωριμία με την πόλη . Σας προτείνουμε να απολαύσετε μια mini κρουαζιέρα στα ήσυχα νερά του Δούναβη .Μεταφορά στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Μετά το πρωινό ακολουθεί ξενάγηση της πανέμορφης πόλης. θα δούμε την πλατεία των Ηρώων, με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου ενώ στη λεωφόρο της Δημοκρατίας θα θαυμάσουμε πολλά καλοδιατηρημένα κτίρια. Συνεχίζοντας, θα δούμε το ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο και θα περάσουμε στη Βούδα από τη γέφυρα των Λεόντων. Στο λόφο των ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Ματίας στην οποία γίνονταν οι στέψεις των Βασιλέων. Στον λόφο του Γκέλερτ, απ’ όπου θα έχουμε μία πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης, θα δούμε το άγαλμα της Ελευθερίας και το κάστρο, την Τσιταντέλα. Γεύμα και αμέσως μετά μια όμορφη βόλτα κατά μήκος του Δούναβη θα μας οδηγήσει στο χωριό των καλλιτεχνών, τον Άγιο Ανδρέα .Επιστροφή στη Βουδαπέστη. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΠΡΑΓΑ (530χλμ)

Πρωινό και αναχωρούμε με κατεύθυνση βορειοδυτική προς τα σύνορα με τη Σλοβακία, θα κάνουμε μια σύντομη στάση στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα. Συνεχίζουμε βόρεια προς την Τσεχία. Άφιξη στην Πράγα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΠΡΑΓΑ - ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ (255χλμ)

Πρωινό και στην ξενάγησή μας θα δούμε το κάστρο Χράτσανι, παλαιό ανάκτορο των Βασιλέων της Βοημίας, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου, γοτθικού ρυθμού, τον πύργο των Αλχημιστών, το Εθνικό θέατρο, τα ανάκτορα Κίνσκι και Τσερνίν και τη γραφική πέτρινη γέφυρα του Καρόλου με τα δεκάδες γλυπτά, που κτίστηκε τον 14ο αιώνα. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο όπου θα δούμε το επιβλητικό Δημαρχείο, με το περίφημο αστρονομικό ρολόι του 15ου αιώνα, τον πύργο της πυρίτιδας και την πλατεία Βάτσλαβσκι. Το απόγευμα αναχώρηση για την φημισμένη λουτρόπολη, Κάρλοβυ Βάρυ. Το μεγαλείο της φύσης που ξετυλίγεται σήμερα μπροστά μας ήταν αυτό που οδήγησε τον 14ο αιώνα τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο, να την χαρακτηρίσει Βασιλική πόλη αλλά και καθιέρωσε την ήρεμη λουτρόπολη, σαν κέντρο συνάντησης ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών. Επιστροφή στην Πράγα αργά το απόγευμα. Δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΠΡΑΓΑ – (ΔΡΕΣΔΗ)

Πρωινό και ελεύθερη μέρα. Πρόταση μας είναι μια προαιρετική εκδρομή στην πρωτεύουσα της Σαξωνίας την γραφική Δρέσδη. Εδώ θα δούμε την όπερα της Δρέσδης όπου είναι ένα από τα ορόσημα της Σαξωνίας, τον περίφημο τοίχο μήκους 102 μέτρων όπου απεικονίζει την πομπή πολλών σαξόνων κυβερνητών και είναι φτιαγμένος με 24.000 πορσελάνινα πλακάκια Meissen, το περίφημο Zwinger, την εκκλησία της Παναγίας η οποία ήταν για περισσότερο από 200 χρόνια το κάθισμα του σαξονικού Προτεσταντισμού και ένα ορατό σύμβολο με τον τεράστιο τρούλο της σε σχήμα καμπάνας ο οποίος φθάνει τα 95 μέτρα κ.α. Επιστροφή στην Πράγα. Δείπνο, Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΠΡΑΓΑ-ΒΙΕΝΝΗ (378χλμ)

Πρωινό και αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Αυστρίας. Άφιξη στη Βιέννη και θα δούμε τη Ρινγκστράσσε, την Όπερα, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το δημαρχείο, το ανάκτορο Μπελβεντέρε, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και το θερινό ανάκτορο της Μαρίας Θηρεσίας, το Σενμπρούν με τα 1.400 δωμάτια. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ – ΠΑΡΑΤΣΙΝ ή (ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΙΣ)

Πρωινό και στη συνέχεια αναχώρηση για το Πάρατσιν. Άφιξη. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της ευρύτερης περιοχής, δείπνο, διαν/ση.

9η ημέρα: NIΣ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό αφήνουμε τη ΣΕΡΒΙΑ με προορισμό το συνοριακό σταθμό των ΕΥΖΩΝΩΝ. Έλεγχος διαβατηρίων και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για την ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη με τις βαλίτσες γεμάτες με τις καλύτερες αναμνήσεις από το ταξίδι.

Περιλαμβάνεται/Εξαιρείται

 • Μεταφορές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, (3 νύχτες Πράγα, 2 Βουδαπέστη & 1 νύχτα Βιέννη) και 3* στην περιοχή Κραγκούγιεβατς ή στην ευρύτερη περιοχή
 • 8 πρωινά & 8 δείπνα
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικός ελληνόφωνος συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
 • Ενημερωτικά έντυπα, χάρτες
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό
 • CHECK POINTS & ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ : 65€

Durations

9 ημέρες

Τοποθεσία Ταξιδιού

από €0,00

Φόρμα ενδιαφέροντος

  Με την αποστολή αποδέχομαι τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

  Organized by

  SymiacosTravel

  Member Since 2022

  Μπορεί επίσης να σας αρέσει