από €735,00
Φόρμα ενδιαφέροντος

9 ημέρες 22-30/12 Χριστούγεννα στην Πολωνία – Σλοβακία – Ουγγαρία Οδική Εκδρομή

0/5
Διάρκεια

9 ημέρες

Τύπος Ταξιδιού

Specific Tour

Μέγεθος ομάδας

1 person

Γλώσσες

Greek

Περιγραφή

Κοινοποίηση στα Social Media

Χριστούγεννα στην Πολωνία – Σλοβακία – Ουγγαρία

9ήμερη Οδική Εκδρομή

22 – 30 Δεκεμβρίου 2023


ΤΙΜΕΣ:

Πρόγραμμα

Ανάπτυξη όλων
1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – NIΣ

Αναχώρηση στις 06:00 πμ. από Αθήνα, ημίωρη στάση για καφέ στην περιοχή της Λαμίας, ακολούθως μέσω Τεμπών – Κατερίνης (γεύμα προαιρετικά), για το συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος διαβατηρίων και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για τη Σερβία και την περιοχή της Νις, για δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΝΙΣ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τα σύνορα της Ουγγαρίας μέσω Βελιγραδίου – Νόβισαντ. Άφιξη αργά το απόγευμα στη Βουδαπέστη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο, ή εναλλακτικά σας προτείνουμε μοναδική κρουαζιέρα στον Δούναβη, να δούμε από το ποτάμι τα σημαντικότερα κτίρια της πόλης, όπως τον Πύργο των Ψαράδων, τη θαυμαστή εκκλησία του Ματτία, τον λόφο του Γκέλλερτ και το ολόδροσο νησάκι της Μαργαρίτας και βέβαια να περάσουμε κάτω από τις περίφημες γέφυρες του Δούναβη. Δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – BANSKA BYSTRICA – ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Μετά το πρωινό αφήνουμε την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας για να συνεχίσουμε το ταξίδι μας για Πολωνία, διασχίζοντας την ΝΑ Σλοβακία. Στάση στην Banska Bystrica, μια πανέμορφη μεσαιωνική πόλη της Σλοβακίας, με την πλατεία Σλοβακικής Εθνικής Εξέγερσης, τον Πύργο ρολογιού που γέρνει κατά αντιγραφή της Πίζας, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Φραγκίσκου και τα μπαρόκ και αναγεννησιακά κτίρια που θα τα γνωρίσουμε κατά την παραμονή μας στην πόλη. Σχετική παραμονή και τέλος άφιξη αργά το απόγευμα στην μεγαλόπρεπη Κρακοβία, που για πολλούς αιώνες ήταν η πρωτεύουσα της χώρας και ανταγωνίστρια της Βαρσοβίας. Δείπνο και διαν/ση.

4η ημέρα: ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ WIELICZA

Πρωινό και αμέσως μετά ξενάγηση και γνωριμία με την πόλη. Θα θαυμάσουμε τα επιβλητικά κτίρια που κτίστηκαν όλα βάσει του αρχιτεκτονικού σχεδίου πριν τις καταστροφές του Β΄ παγκοσμίου πολέμου και αποτελούν ένα ολοκληρωμένο οικιστικό σύνολο με αρχοντικό και αυστηρό ύφος. Η κεντρική πλατεία, η μεγαλύτερη της Πολωνίας και ίσως της κεντρικής Ευρώπης, φτιαγμένη το 1257, έμεινε άθικτη ως τις μέρες μας. Θα περάσουμε μπροστά από το επιβλητικό Δημαρχείο, θα δούμε την εκκλησία της Παναγίας και θα καταλήξουμε στις οχυρώσεις Μπάρμπικαν. Από εκεί και ακολουθώντας τη βασιλική οδό θα ανηφορήσουμε για τη Βαβέλ – κατοικία και φρούριο των Πολωνών βασιλέων – όπου και ο Καθεδρικός Ναός, το ανάκτορο και φυσικά το φρούριο που δεσπόζει στην πόλη. Αμέσως μετά προτείνουμε να επισκεφθούμε τα παλιά Αλατωρυχεία WIELICZA, για να θαυμάσουμε ένα μοναδικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, που εκτείνεται 304 μέτρα υπογείως, σε εννέα επίπεδα, με δαιδαλώδεις στοές, αίθουσες, σήραγγες και λίμνες. Τρία επίπεδα είναι σήμερα επισκέψιμα και θα τα γνωρίσουμε. Επιστροφή στην Κρακοβία. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για προσωπικές επιλογές. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Άουσβιτς, το Χιτλερικό στρατόπεδο, που βρήκαν χιλιάδες άνθρωποι φρικτό θάνατο και μένει σχεδόν ανέπαφο από τότε. Μετά την επίσκεψή μας φεύγουμε για Βαρσοβία. Άφιξη αργά το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Πρόγευμα και η σημερινή ξενάγηση θα αρχίσει από την παλιά πόλη Βιλανώφ που είναι διατηρητέα και υπό την προστασία της UNESCO σαν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Περπατώντας στα στενά γραφικά δρομάκια και διασχίζοντας τις ιστορικές πλατείες του Κάστρου και της Αγοράς θα δούμε το Παλάτι – Κάστρο, το μνημείο του βασιλιά Σιγισμούδου του Γ΄, τις ωραίες εκκλησίες, ανακαινισμένα όμορφα μεσαιωνικά πολύχρωμα οικοδομήματα και τα παλιά τείχη της πόλης. Στη συνέχεια το σπίτι της Μαντάμ Κιουρί, την εκκλησία του Αγίου Σταυρού, όπου φυλάσσεται η καρδιά του Σοπέν. Θα διασχίσουμε την μεγάλη και αριστοκρατική Βασιλική λεωφόρο που θα μας φέρει στο πάρκο Λαζιένκι. Εκεί θα δούμε το μνημείο του Σοπέν και το παλάτι στο νερό. Για την συνέχεια ελεύθερος χρόνος για προσωπικές επιλογές. Δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ

Πρωινό και άμεση αναχώρηση για Μπρατισλάβα, όπου φτάνουμε το απόγευμα αργά, θα περιηγηθούμε στην όμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας που είναι κτισμένη πάνω στις όχθες του Δούναβη. Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Μαρτίνου, η κεντρική πλατεία, οι όμορφοι πεζόδρομοι, η Όπερα, ο Δούναβης κλπ. θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον μας. τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΝΙΣ

Πρωινό και άμεση αναχώρηση για την Σερβία στην περιοχή του Νις, μέσω ωραίας διαδρομής, άφιξη το απόγευμα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΝΙΣ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για Αθήνα, έλεγχοι συνοριακοί στάσεις για καφέ και φαγητό και τέλος άφιξη αργά το απόγευμα γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις.

Περιλαμβάνεται/Εξαιρείται

 • Μεταφορά με σύγχρονο υπερυψωμένο πούλμαν
 • Επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* σε δίκλινα δωμάτια
 • Πρωινό & δείπνο καθημερινά στα ξενοδοχεία
 • Συνοδός – αρχηγός του γραφείου
 • Ατομική ασφάλεια
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Προαιρετική ασφάλεια EXTRA II της Interamerican με καλύψεις και για COVID-19: 25€ κατ’ άτομο
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά

Durations

9 ημέρες

Τοποθεσία Ταξιδιού

από €735,00

Φόρμα ενδιαφέροντος

  Με την αποστολή αποδέχομαι τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

  Organized by

  SymiacosTravel

  Member Since 2022

  Μπορεί επίσης να σας αρέσει